@article { author = {Rajaeeifar, Mohammad Ali and Akram, Asadolah and Ghobadian, Barat and Rafiee, Shahin and Abdi, Reza}, title = {Energy and economic assessment of biodiesel production from olive pomace oil: a lifecycle approach}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {209-218}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56861}, abstract = {The aims of this study were to assess the energy and economic flows of biodiesel production from olive pomace oil using transesterification method with ultrasound waves. For this purpose biodiesel production from this feedstock were examined through a life-cycle process with considering five main stages of agricultural production, transportation, olive oil extraction, pomace oil extraction and biodiesel production. The results revealed that total energy input were 2601.91 and 3805.04 MJ/ha based on mass-based allocation and economic-based allocation model, respectively. Total energy output (biodiesel as the final outcome) was found to be as 34898.36 MJ/ha. Some energy indicators for production of biodiesel include: energy efficiency, energy productivity, net energy and fossil energy ratio (FER), which were 1.34-0.92 (with no unit), 0.04-0.03 l/MJ, 1413.50-(-) 315.68 MJ/ha, 1(with no unit), respectively for mass-based and economic-based allocation. The share of indirect energy and non-renewable energy were higher than the share of direct energy and renewable energy. Analysis of economic performance indicates that total production value, gross return, net return, benefit to cost (ratio) and productivity were 3.24 million Rial/ha, 1.02 million Rial/ha, 1.01 million Rial/ha, 1.45 (with no unit) and 48.43 l/ million Rial respectively.}, keywords = {biodiesel production,Lifecycle,Olive pomace oil,transesterification,Ultrasound waves}, title_fa = {ارزیابی انرژی و اقتصادی تولید بیودیزل از روغن تفالۀ زیتون با رویکرد چرخۀ زندگی}, abstract_fa = {هدف از تحقیق حاضر ارزیابی چرخۀ حیات انرژی و اقتصادی تولید بیودیزل از روغن تفالۀ زیتون با استفاده از امواج فراصوت است. بدین منظور تولید بیودیزل در قالب چرخۀ حیات متشکل از مراحل تولید کشاورزی زیتون، حمل‌و‌نقل، روغن‌کشی زیتون، روغن‌کشی تفالۀ زیتون، و تولید بیودیزل بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان انرژی ورودی در طی چرخۀ حیات تولید بیودیزل براساس مدل تخصیص جرم و تخصیص اقتصادی به ‌ترتیب 91/2601 و 04/3805 مگاژول بر هکتار بوده است. میزان انرژی خروجی (بیودیزل) نیز 36/3489 مگاژول بر هکتار محاسبه شد. شاخص‌های انرژی نیز برای تولید بیودیزل محاسبه شد که عبارت بودند از: بازده انرژی، بهره‌وری انرژی، خالص انرژی، و نسبت انرژی فسیلی که با توجه به نوع مدل تخصیص (جرمی‌‌ـ‌‌اقتصادی) به ‌ترتیب برابر با 34/1; 92/0 (بدون واحد)، 04/0; 03/0 لیتر بر مگاژول، 50/1413; 68/315)-( مگاژول برهکتار، و 67/1; 93/0 (بدون واحد) محاسبه شد. شاخص‌های اقتصادی محاسبه‌شده برای تولید بیودیزل عبارت‌اند از: ارزش تولید ناخالص، بازده ناخالص، بازده خالص، نسبت سود به هزینه، و بهره‌وری که به ترتیب برابر با 24/3 میلیون ریال بر هکتار، 02/1 میلیون ریال بر هکتار، 01/1 میلیون ریال بر هکتار، 45/ 1 (بدون واحد)، و 43/48 لیتر بر میلیون ریال محاسبه شد.}, keywords_fa = {امواج فراصوت,بیودیزل,ترانس استریفیکاسیون,چرخۀ حیات,روغن تفالۀ زیتون}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56861.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56861_152f0a76e9d796e39a81c4424693648a.pdf} } @article { author = {Mohammadi, Vahid and Ebrahimi, Rahim and Ghasemi-Varnamkhasti, Mahdi and Abbasvali, Maryam}, title = {Ultrasonic Detection Modeling of the Escherichia coli microbial contamination of UHT Milk packages using Artificial Neural Network}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {219-227}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56862}, abstract = {Detecting microbial contamination of milk using novel engineering techniques is very worthy. In current study, microbial contamination of UHT milk packages was detected using ultrasonic sensors. Milk packages artificially were inoculated to E. coli in four dilutions and three replications. Monitoring of ultrasonic properties was performed by measuring amplitude and time delay factors. Artificial neural network designed for predicting total count and pH of milk packages based on ultrasonic properties. Results showed that contamination of milk packages for initial dilution 1000 CFU/ml after 7.5 h is capable to detect, and detection period would be increased in conjunction with initial bacterial dilution decreasing. Trained neural network predicted total count and pH values with the coefficient of determination 0.979 and 0.795 against the experimental values. According to the current project, is resulted that microbial contamination is detectable using ultrasonic technique, and to achieve high accuracies, more researches are needed.}, keywords = {Ultrasound,Microbial contamination,milk,detection,ANN}, title_fa = {مدل‌سازی تشخیص فراصوتی آلودگی پاکت‌های شیر UHT به باکتری Escherichia coli با شبکۀ عصبی مصنوعی}, abstract_fa = {تشخیص آلودگی میکروبی شیر، به‌عنوان مهم‏ترین شاخص کیفیت شیر در صنایع لبنی، به‌کمک‏ روش‏های نوین مهندسی اهمیت زیادی دارد. در تحقیق حاضر، آلودگی میکروبی پاکت‏های شیر UHT با استفاده از حسگرهای فراصوتی تشخیص داده شد. پاکت‏ها به‌صورت مصنوعی در چهار رقت متفاوت و با سه تکرار به باکتری E. coliآلوده شدند. فرکانس مرکزی سنسورهای پیزوالکتریک MHz 02/1 بود و با ولتاژ پیک V 5/18 استفاده شدند. برای پایش مشخصه‏های فراصوتی، فاکتورهای دامنۀ ولتاژ، و تأخیر زمانی اندازه‏گیری شدند. شبکۀ عصبی مصنوعی برای پیش‏بینی تعداد باکتری و pH پاکت‏های شیر براساس فاکتورهای فراصوتی طراحی شد. نتایج نشان داد که آلودگی پاکت‏های شیر در رقت اولیۀ CFU/ml 1000 پس از 5/7 ساعت تشخیص‌پذیر است به‌صورتی ‌که با کاهش رقت اولیۀ باکتری، مدت زمان تشخیص افزایش خواهد داشت. شبکۀ عصبی مصنوعی آموزش داده‌شده مقادیر تعداد باکتری و pH را نسبت به داده‏های تجربی با ضرایب تبیین 872/0 و 851/0 پیش‏بینی کرد. براساس پژوهش انجام‌شده، مشاهده می‌شود که آلودگی میکروبی شیر با استفاده از فراصوت امکان‏پذیر بوده و برای حصول دقت بالاتر، نیازمند تحقیقات بیشتری است.}, keywords_fa = {آلودگی میکروبی,شبکۀ عصبی مصنوعی,شیر,فراصوت,Escherichia coli}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56862.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56862_b54969d5304a31c1ee8b6883764c8344.pdf} } @article { author = {Ahmadkhani, Sina and Mahmoudi, Asghar and Mollazade, Kaveh and Ghaffari, Hosein}, title = {Prediction of firmness in peach fruit by means of laser light backscattering imaging system}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {229-234}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56863}, abstract = {Quality evaluation is one of the effective activities in trade, economy and the health of communities. For this purpose, non-destructive methods are increasingly used, as they are faster and more economical in comparison with destructive ones. This study investigated the feasibility of predicting firmness by laser light backscattering imaging system, as a new non-destructive method for one cultivar of peaches. Thus, a laser imaging system was assembled for capturing backscattering images, which consisted of one laser diode at 650 nm. After taking images, essential information of intensity and texture based statistical features was obtained by image analysis techniques, to build two types of calibration models. Non-linear regression and artificial neural network were developed in order to find the best prediction models. Consequently, final models based on the non-linear regression, gave the highest correlation coefficient of r = 0.89 to predict firmness.}, keywords = {quality evaluation,Non-destructive test,image analysis,post-harvest}, title_fa = {پیش‌بینی سفتی میوۀ هلو با استفاده از سامانۀ تصویربرداری پس‌پراکنش نور لیزر}, abstract_fa = {ارزیابی کیفیت محصولات کشاورزی از فعالیت‌های تأثیرگذار در عرصۀ تجارت، اقتصاد، و سلامت جوامع است. در همین راستا نیاز به روش‌های نوین در اندازه‌گیری کیفیت، روزبه‌روز بیشتر می‌شود. از بین این روش‌ها، آزمون‌های غیرمخرب بیشتر مدنظر است. این مطالعه به امکان‌سنجی‌ پیش‌بینی میزان سفتی میوۀ هلو به‌صورت غیرمخرب با روش تصویربرداری بر پایۀ‌ نور لیزر که روشی نوین برای بررسی و پیش‌بینی برخی شاخص‌های کیفی محصولات کشاورزی است، می‌پردازد. بدین منظور، سامانه‌ای برای اخذ تصاویر پس‌پراکنش شامل یک دوربین تصویربرداری و یک دیود لیزری با طول موج‌ 650 نانومتر، پیاده‌سازی شد. پس از اخذ تصاویر نمونه‌ها، به‌منظور ارزیابی عملکرد این سامانه در پیش‌بینی میزان سفتی میوۀ هلو، از روش پردازش تصویر جهت استخراج اطلاعات لازم برای ساخت مدل‌های کالیبراسیون، استفاده شد. مدل‌های کالیبراسیون با روش‌‌های رگرسیون غیرخطی و شبکه‌های عصبی مصنوعی براساس تحلیل‌های مبتنی بر شدت و بافت ساخته شدند. با ارزیابی مدل‌ها، بهترین نتایج برای روش رگرسیون غیرخطی به‌دست آمدند. درپایان با ترکیب ویژگی‌های شدت و بافت و مدل‌سازی به روش رگرسیون غیرخطی ضریب همبستگی 89/0 برای پیش‌بینی سفتی میوۀ هلو به‌دست آمد.}, keywords_fa = {آزمون غیرمخرب,ارزیابی کیفی,پردازش تصویر,پس از برداشتewdx}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56863.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56863_b443a5cf008c4fa73c56a9071da4bae1.pdf} } @article { author = {Almasi, Hadi and Ghanbarzadeh, Babak and Dehghannya, Jalal and Entezami, Ali Akbar and Khosrowshahi Asl, Asghar}, title = {Studying the effect of temperature and nanoreinforcement on the migration of TBHQ antioxidant from Poly(lactic acid) based nanocomposite active film}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {235-243}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56864}, abstract = {A Poly(lactic acid) (PLA) based nanocomposite active packaging has been developed for the controlled release of tert-butylhydroquinone (TBHQ) antioxidant. PLA based active films were loaded with TBHQ (3%wt) or mixture of modified cellulose nanofiber (MCNF) (8%wt) and TBHQ (3%wt) to obtain active and nanocomposite active films, respectively. Release studies indicated that the release rate of TBHQ in 95% ethanol simulant decreased by the addition of MCNF. Faster and higher release of TBHQ occurred at 40 °C according to Arrhenius law. However, the presence of MCNF diminished the increasing effect of temperature on the release rate. The diffusion coefficient (D) for PLA-TBHQ and PLA-MCNF-TBHQ films increased from 6.75 and 4.34 ×10-8 cm2.s-1 to 19.85 and 8.49 ×10-8 cm2.s-1 respectively by increasing temperature from 4 °C to 40 °C. Also the presence of MCNF caused to increase in activation energy of naocomposite active film.}, keywords = {Poly(lactic acid),nanocomposite active packaging,modified cellulose nanofiber,release rate}, title_fa = {مطالعه تأثیر دما و حضور نانوتقویت کننده بر مهاجرت آنتی اکسیدان TBHQ از فیلم نانوکامپوزیت فعال برپایۀ پلی لاکتیک اسید}, abstract_fa = {در این پژوهش  فیلم نانوکامپوزیت فعال بر پایۀ پلی‌لاکتیک‌اسید (PLA) حاوی آنتی‌اکسیدان ترت بوتیل هیدروکینون (TBHQ) تولید شد. به‌منظور تهیۀ فیلم فعال و فیلم نانوکامپوزیت فعال PLA، به ترکیب این بیوپلیمر به ترتیب TBHQ (3درصد وزنی) و مخلوط TBHQ (3درصد وزنی) و نانوفیبر سلولز اصلاح‌شده (MCNF) (8درصد وزنی) اضافه شد. مطالعۀ رهایش آنتی‌اکسیدان نشان داد که روند رهایش TBHQ به سیمولانت اتانول 95درصد با افزودن MCNF کاهش می‌یابد. حضور MCNF اثر افزایشی دما بر روند رهایش را کاهش داد. با افزایش دما از C°4 به C°40، ضریب انتشار برای فیلم PLA-TBHQ و PLA-MCNF-TBHQ به ترتیب از 75/6 و cm2.s-1 8-10×34/4 به 85/19 و cm2.s-18-10×49/8 افزایش یافت. همچنین حضور MCNF موجب افزایش انرژی فعال‌سازی انتشار (Ea) در فیلم نانوکامپوزیت فعال شد.  }, keywords_fa = {پلی‌لاکتیک‌اسید,فیلم نانوکامپوزیت فعال,نانوفیبر سلولز اصلاح‌شده,نرخ رهایش}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56864.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56864_44d6f3b9fe0161b2009ea4da7c8cecd1.pdf} } @article { author = {Khaledinia, Mojtaba and Ghamari, Bahram and Roushani, Mahmood}, title = {Application of TiO2 Nanoparticle Coating in the Manufacturing of Corrosion Resistant Parts to Agricultural Pesticides}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {245-253}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56865}, abstract = {A constant problem in the production, maintenance, and use of agricultural pesticides, is their physical-chemical corrosive properties in contact with machines and equipment. The present study attempted to increase the corrosion resistance of steel parts to agricultural pesticide with the application of appropriate thin TiO2 nanoparticle coatings. This coating was applied on mild steel coupons with different pre-determined thicknesses with the sol-gel method. To determine the rate of corrosion of the coupons, a corrosion simulator system was designed and built. The corrosion properties of coupons were evaluated with two common types of agricultural pesticide in three different concentrations using the weight loss method. The corrosion tests were done in a factorial design with randomized complete block with three replications and three factors: thickness with four levels; type of the pesticide in two levels; and the concentration of pesticide solution in three levels, respectively. The results showed that the coating of TiO2 nanoparticles with a thickness in the range of T3= 1300-1400 nm had the best performance, and improved the corrosion resistance of mild steel up to 89.8%. Furthermore, it was observed that increasing the concentration of agricultural pesticide increases the rate of corrosion on both coated and uncoated coupons.}, keywords = {Corrosion Resistance,Agricultural Pesticides,Nanoparticle coating,TiO2}, title_fa = {کاربرد فولاد با پوشش نانو ذرات اکسید تیتانیوم در ساخت قطعات مقاوم به خوردگی در برابر سموم کشاورزی}, abstract_fa = {معضل همیشگی در روند تولید، نگه‌داری، و استفاده از سموم کشاورزی خصوصیات خورندگی فیزیکی‌ـ‌شیمیایی آن‏ها در تماس با تجهیزات و ماشین‏آلات وابسته است. در این پژوهش سعی شده است که با استفاده از پوشش‏های لایه‌نازک نانوذرات اکسید تیتانیوم، مقاومت خوردگی قطعات فولادی را دربرابر سموم کشاورزی افزایش داد. پوشش مذکور به روش سل‌ـ‌ژل روی کوپن‏های فولاد سادۀ کربنی در ضخامت‏های گوناگون و از پیش تعیین‌شده‏ اعمال شد. ضخامت پوشش‏های رسوب‏دهی‌شده با میکروسکوپ الکترون روبشی (SEM) اندازه‌گیری شد. به‌منظور تعیین میزان خوردگی کوپن‏ها، سامانۀ شبیه‏ساز خوردگی طراحی و ساخته شد و خواص خوردگی کوپن‏ها به روش کاهش وزن ارزیابی شد. آزمون‏های خوردگی در قالب طرح فاکتوریل با بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار و با سه فاکتور ضخامت پوشش در چهار سطح، نوع سم در دو سطح، و غلظت محلول سم در سه سطح انجام گرفت. نتایج نشان داد که پوشش نانوذرات اکسید تیتانیوم با ضخامت در محدودۀ nm1400- 1300 با بهترین عملکرد، مقاومت به خوردگی فولاد سادۀ کربنی (نمونۀ فاقد پوشش) را به میزان 8/89درصد بهبود بخشیده است. همچنین مشخص شد که با افزایش غلظت محلول در هر دو نوع سم کشاورزی میزان خوردگی کوپن‏های پوشش‏دهی‌شده و فاقد پوشش افزایش می‏یابد.}, keywords_fa = {اکسید تیتانیوم,پوشش نانوذرات,خوردگی,سموم کشاورزی}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56865.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56865_59bb93fd9e06b1c02ee7fbce13f85b4a.pdf} } @article { author = {Bashari, Soheyl and Tavakolipour, Hamid and Mokhtarian, Mohsen}, title = {Monitoring the thin layer drying kinetics of rhubarb during ultrasound-osmotic dehydration process}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {255-263}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56866}, abstract = {In this research, the effect of ultrasound-osmotic dehydration process in different conditions on the drying kinetics parameters of rhubarb was investigated. Before dying process, rhubarb samples were placed in contact of ultrasound-osmotic pretreatment and then dried by convection hot air dryer equipped with circulated fan. The results showed that using osmotic pretreatment at 40% sucrose solution along with 30 min sonication could the drying rate to reach maximum. After optimization and determination the best pretreatment for final drying, drying behavior of rhubarb in optimal conditions by ten empirical models such as Parabolic, Midli-kucuk, Silva et alii, Peleg and suchlike was fitted. The modelling results showed that, Midli-kucuk model due to the highest R2 and the lowest χ2 and RMSE were selected as goodness model to predict drying curve of rhubarb. The values of these parameters were estimated equal to 0.9957, 0.0032 and 0.0256, respectively.}, keywords = {Drying,osmotic dehydration,Rhubarb,Ultrasound waves}, title_fa = {پایش سینتیک خشک کردن لایۀ نازک ریواس طی فرآیند آبگیری فراصوت-اسمز}, abstract_fa = { در این پژوهش تأثیر پیش‌فرایند اسمزـ‌فراصوت در شرایط گوناگون روی پارامترهای سینتیکی خشک‌کردن ریواس بررسی شد. قبل از فرایند خشک‌کردن، نمونه‌های ریواس در معرض پیش‌تیمار فراصوت-اسمز قرار گرفتند و سپس توسط آون جابه‌جایی هوای داغ مجهز به فن گردش هوا خشک شدند. نتایج نشان داد که به‌کارگیری روش پیش‌فرایند اسمز با محلول ساکارز 40درصد و زمان فراصوت 30 دقیقه توانست روند خشک‌کردن را به بیشینۀ مقدار خود برساند. پس از بهینه‌سازی و تعیین بهترین پیش‌تیمار، رفتار خشک‌کردن ریواس در شرایط بهینه توسط 10 مدل تجربی شامل سهمی‌وار، میلی و کوکوک، سیلوا و اِلی، پلگ، و غیره برازش شد. نتایج مدل‌سازی نشان داد که مدل میلی و کوکوک به‌دلیل بالاترین R2 و کمترین χ2 و RMSE به‌عنوان بهترین مدل‌ برای پیش‌بینی منحنی خشک‌کردن ریواس انتخاب شدند. مقادیر این شاخص‌ها به ترتیب 9957/0، 0032/0، و 0256/0 تعیین شد.}, keywords_fa = {آبگیری اسمزی,امواج فراصوت,خشک‌کردن,ریواس}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56866.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56866_3fc1fa83004e115cfc584218d123cf0c.pdf} } @article { author = {Mousavi Avval, Seyed Hashem and Rafiee, Shahin and Sharifi, Mohammad and Hoseinpour, Soleiman}, title = {Energy and environmental life cycle assessment of canola production in Mazandaran province of Iran by applying two different approaches}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {265-274}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56867}, abstract = {The objectives of this study at the first step are to analyze energy consumption and economical profitability in canola production in Mazandaran province of Iran and then to investigate environmental emissions of the production using life cycle assessment methodology. At the next step, the corresponding coefficients are applied to investigate environmental indices in canola production. Required data were obtained through interviews with farmers in the counties of Sari, Neka and Behshahr in the province. For investigating environmental emissions Impact 2002+ was applied and a single score was obtained. Then the coefficients were applied. The results revealed that there was no difference between the two methods and the results was completely same.}, keywords = {Life Cycle Assessment,Energy,Canola,Environmental index,Coefficient}, title_fa = {ارزیابی چرخۀ زندگی انرژی و تأثیرات زیست‌محیطی تولید کلزا در استان مازندران با دو رویکرد متفاوت}, abstract_fa = {هدف از این تحقیق ارزیابی چرخۀ زندگی تولید کلزا در استان مازندران و تعیین میزان انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی با استفاده از ضرایب متناظر است. اطلاعات لازم ازطریق مصاحبۀ حضوری با کشاورزان در شهرستان‏های ساری، نکا، و بهشهر به‏دست آمد. به‌منظور تعیین تأثیرات زیست‌محیطی از مدل Impact 2002+ استفاده شد و با توجه به ضرایب مربوط، شاخص کلی انتشار آلاینده‌ها برای تولید کلزا محاسبه شد. در تحقیقات قبلی ارزیابی چرخۀ زندگی محصولات با نرم‌افزار سیماپرو و یا با استفاده از ضرایب انجام شده است و فقط تعداد محدودی از شاخص‌های انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی برآورد شده است. با توجه به محدودیت استفاده از نرم‌افزار سیماپرو، در این تحقیق با استفاده از ضرایب، تمامی شاخص‌های انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی محاسبه و چرخۀ زندگی تولید کلزا به‌طور کامل ارزیابی شده است. ارزیابی دو روش استفاده از نرم‌افزار و به‌کارگیری ضرایب نشان داد نتایج کاملاً یکسان است.}, keywords_fa = {ارزیابی چرخۀ زندگی,انرژی,شاخص زیست‌محیطی,ضریب,کلزا}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56867.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56867_69c2965388577a9fa6a4048b73cfaf82.pdf} } @article { author = {Hamidi, Shahnaz and Yazdani, Navid and Rezaei, Karamatolla and Faraji, Rezgar and vahdati, korosh}, title = {Evaluation of physicochemical properties and oxidative stabilities of walnut kernel with yellow, amert and brown color}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {275-285}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56868}, abstract = {Light, amber and dark colored kernels were rated by eye on a scale of 3 different genotypes (zh1, zh2 and zh3). The oil content was measured using the Soxhlet extraction method, ranged from 57.26 to 68.29%, for zh1 (light) and zh2 (amber) respectively. Fatty acid compositions were measured using gas chromatography. The main fatty acids were linoleic, oleic and linolenic acids, respectively. Also, no significant difference was found between total protein and crude fiber in colored kernels. zh3 (dark) indicated the highest protein content. The results showed that the different colored kernels had high effect on the physicochemical properties and oxidative stabilities of three walnut genotypes with different colored kernels.}, keywords = {genotype,Walunt oil,protein,Fatty acid}, title_fa = {‌ارزیابی ویژگی های فیزیکی شیمیایی و پایداری اکسایشی مغز گردو (Juglan regia L.) با رنگ های زرد، کهربایی و قهوه ای}, abstract_fa = {مغز گردوها براساس رنگ به سه ژنوتیپ محلی (Zh1)، (Zh2)، و (Zh3) که به ترتیب دارای رنگ‌های زرد، کهربایی و قهوه‌ای هستند، دسته‌‌بندی شدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازه‌گیری شد. بیشترین مقدار در ژنوتیپ 3Zh (قهوه‌ای) و کمترین آن در ژنوتیپ Zh1 (زرد) به ترتیب 29/68 و 26/57درصد به‌دست آمد. اسید‌های چرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه‌گیری شد. اسید‌های چرب غالب روغن‌های گردو به ترتیب لینولئیک، اولئیک، و لینولنیک‌اسید بودند. همچنین تفاوت معنی‌داری بین مقدار پروتئین و فیبر خام کل در نمونه‌های مغز گردو با رنگ‌های گوناگون مشاهده نشد و بیشترین مقدار پروتئین (35/16درصد) برای ژنوتیپ 3Zh مشاهده شد. نتایج نشان داد که سه ژنوتیپ محلی گوناگون مغز گردو با رنگ‌های متفاوت از نظر خصوصیات فیزیکی شیمیایی مغز گردو و پایداری اکسایشی روغن آن‌ها تفاوت معنی‌داری دارند.}, keywords_fa = {اسید چرب,پروتئین,روغن گردو,ژنوتیپ محلی}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56868.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56868_93010a86ce2e6e3843c5be0c2f2c9f9a.pdf} } @article { author = {Nosrati, Mojtaba and Zare, Dariush and Khorram Shekooh, Peyman}, title = {Development of a Dynamic Model for a Tractor equipping with an Implement}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {287-294}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56869}, abstract = {In this study, a three wheel dynamic model refer to a field tractor with an implement was developed to control the tractor in the field accurately. Main difference between a tractor and in-road vehicles is implements connected to the tractor. These implements exert lateral and draft force to the tractor. In order to investigate these kinds of forces, behavior of implements was simulated like a tire. The study was supposed that side slip angle, steering angle and traction of left wheels of tractor are as same as right wheels. In addition a torque was made by draft force moved to the center of gravity of implement. So six wheels traditional model was simplified to three wheels model. The model was simulated by MATLAB software. Results showed that the lateral force and the draft force of implements had effect on the yaw rate and the side slip angle. In addition, controllability of the model was surveyed and results showed that the model have capability of predicting different states of motion in a finite interval of time.}, keywords = {Dynamic Model of Tractor,Side Slip Angle,Yaw Rate,Draft force,Lateral Force}, title_fa = {تدوین مدل دینامیکی تراکتور به‌همراه ادوات متصل به آن}, abstract_fa = {در این مقاله یک مدل دینامیکی سه‌چرخ برای کنترل یک تراکتور متصل به ادوات کشاورزی ارائه شده است. برای بررسی نحوۀ تأثیر نیروهای مقاوم کششی و نیروهای جانبی وارد بر تراکتور، با تعریف ضریب فنریت، رفتار ادوات شبیه به رفتار یک چرخ مدل‌سازی شد. با فرض یکسان‌بودن زاویۀ لغزش جانبی، زاویۀ فرمان، و نیروی کششی چرخ‌های سمت‌ راست و چپ تراکتور و انتقال کشتاور ناشی از نیروی کشش مقاوم ادوات به مرکز جرمی آن، مدل مرسوم شش‌چرخ به مدل سه‌چرخ ساده‌سازی شد. با شبیه‌سازی این مدل در متلب، نتایج به‌دست‌آمده تأثیر نیرو‌های جانبی و نیروی مقاوم کششی ادوات کشاورزی روی زاویۀ لغزش جانبی و نرخ زاویۀ دماغۀ تراکتور را نشان می‌دهد. قابلیت کنترل مدل دینامیکی نیز بررسی شد که نتایج به‌دست‌آمده در این مدل حالت‌های متفاوت در زمان‌های محدود را نشان می‌دهد.}, keywords_fa = {زاویۀ لغزش جانبی,مدل دینامیکی تراکتور,نرخ زاویۀ دماغه,نیروی جانبی,نیروی مقاوم کششی}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56869.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56869_b3367cb32d3881afd83627b36279fa98.pdf} } @article { author = {Taghizadeh, Aida and Ghanbarzadeh, Babak and Sowti, Mahmud and ghiyasifar, Shiva}, title = {Optimization of polysaccharide based active coatings for prolonging the shelf life of Red delouses apple by response surface methodology}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {295-304}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56870}, abstract = {In the present study, optimization of active-blend coating formulation was investigated by response surface methodology (RSM). For this purpose, central composite design with four variables (concentration of carboxymethyl cellulose-pectin, ascorbic acid-citric acid, potassium sorbate and Butylated hydroxyanisole ) were used. Weight loss is selected as responses of model. On the base of minimum weight loss, optimum coating solution was determined. Effects of coating solutions on quality attributes of apples were studied. The coated apples lost their 1.23% weight, while uncoated ones lost of 5% their weight (P < 0.05). The results of firmness test showed that coating of apple caused to maintain of initial texture. The acidity values of coated apples were significantly higher than uncoated samples after 40 days at 5-6 °c. There is no significant difference in Brix among coated and uncoated apples. The using of coatings resulted to reduce yeast and mold count in coated apple (1.6 log CFU/ml) compared to uncoated sample (2.7 log CFU/ml).  Sensory evaluation was also satisfactory}, keywords = {Apple,Active Coating,CMC,Pectin,RSM}, title_fa = {بهینه‌سازی فرمولاسیون پوشش‌های فعال پلی‌ساکاریدی برای افزایش ماندگاری سیب کامل رددلیشز از طریق روش سطح پاسخ}, abstract_fa = {در این تحقیق بهینه‏سازی فرمولاسیون پوشش برای سیب رددلشیز از طریق روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی با چهار متغیر (کربوکسی‏متیل‏سلولزـ‌پکتین، اسیداسکوربیک‌ـ‌اسیدسیتریک، سوربات پتاسیم، و هیدروکسی‌آنیزول بوتیله) مطالعه شد. بر پایۀ کمترین مقدار افت وزن بهترین پوشش تعیین و سپس تأثیر پوشش بهینه روی ویژگی‏های کیفی سیب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نمونه‏های کنترل، 5درصد وزن اولیه و نمونه‏های پوشش‌داده‌شده توسط پوشش بهینه، 23/1درصد وزن اولیه خود را از دست دادند. نتایج آزمون نفوذ و اسیدیته نشان داد که سیب‏های پوشش‏دار سفتی و اسیدیتۀ بالاتری در مقایسه با نمونه‌های بدون پوشش بعد از 40 روز نگهداری در دمای C˚6-5 داشتند، ولی از نظر مواد جامد محلول، تفاوت معنی‌داری بین دو نمونه وجود نداشت. همچنین پوشش‏دهی به کاهش تعداد کپک و مخمر در سیب‏های پوشش‏دار (log cfu/ml6/1) به نسبت نمونه‏های بدون پوشش (log cfu/ml7/2) منجر شد. بنابراین پوشش فرموله‌شده می‌تواند برای افزایش مؤثر ماندگاری سیب رددلشیز استفاده شود. }, keywords_fa = {پکتین,پوشش فعال,روش سطح پاسخ,سیب,کربوکسی متیل‌سلولز}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56870.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56870_f5c39395a943417b6546a242430709af.pdf} } @article { author = {Khanali, Majid and Rafiee, Shahin and Jafari, Ali}, title = {Design, development and evaluation of a continuous plug flow fluidized bed dryer}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {305-313}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56871}, abstract = {In this study, a laboratory scale continuous plug flow fluidized bed dryer was designed and constructed. A backward-curved centrifugal fan with a 4 kW electromotor was selected based on the maximum pressure drop in the minimum fluidization state and the ability to produce the velocity required for fluidization of the most granular agricultural materials. The fluidization chamber was a rectangular cuboid with 100, 8, and 40 cm in length, width and height, respectively. The solid feed system was consisted of a bin, a screw conveyor, and an electromotor-gearbox. The uniform fluidization and appropriate drying confirmed that it is possible to develop the industrial prototype of the dryer based on the laboratory one. The decrease of solid moisture content along the dryer length was nonlinear. Increasing the inlet solid mass flow rate at constant inlet gas temperature and weir height increased the solid moisture content at the outlet and along the length of the dryer.}, keywords = {Drying,Fluidized bed,Continuous,plug flow,Moisture content}, title_fa = {طراحی، توسعه و ارزیابی یک خشک‌کن بستر سیال پیوستۀ جریان قالبی}, abstract_fa = {در این مطالعه یک خشک‌کن بستر سیال آزمایشگاهی پیوستۀ جریان قالبی طراحی و ساخته شد. دمندۀ سانتریفیوژ پره‌عقب‌گرد با توان موتور 4 کیلووات براساس بیشترین افت فشار استاتیک در شرایط حداقل سیال‌سازی و قابلیت تأمین سرعت لازم سیال‌سازی اکثر محصولات دانه‌ای کشاورزی انتخاب شد. محفظۀ بستر سیال به‌صورت مکعب مستطیلی با طول، عرض، و ارتفاع به ترتیب برابر 100، 8، و 40 سانتی‌متر ساخته شد. بخش تغذیۀ مادۀ جامد به درون بستر از یک مخزن، نقالۀ مارپیچی، و مجموعۀ یک الکتروموتورـ‌جعبه‌دنده تشکیل شد. یکنواختی سیال‌سازی و خشک‌شدن مطلوب محصول بیانگر آن بود که امکان توسعۀ طرح آزمایشگاهی به نمونۀ صنعتی امکان‌پذیر است. کاهش رطوبت محصول در طول خشک‌کن به‌صورت غیرخطی بود. به‌ازای مقادیر ثابت دمای هوا و ارتفاع سرریز، افزایش دبی تغذیۀ مادۀ خشک موجب افزایش رطوبت شلتوک در خروجی و طول بستر ‌شد.}, keywords_fa = {بستر سیال,پیوسته,جریان قالبی,خشک‌کردن,رطوبت}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56871.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56871_9ddff5d1411e6c61432baf6f89a6df8d.pdf} } @article { author = {Moradi, Samira and Razavi, Seyed Hadi and Mousavi, Seyyed Mohammad}, title = {Isolation of Lipase producing bacteria from olive and the various parameter effect on enzyme production in solid state fermentation}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {315-325}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56872}, abstract = {An aerobic, meophilic and lipolitic Bacillus.sp bacterium (lipase activity 40 U/ml) was isolated from the olive extract. This isolate was identified based on morphological and biochemical characterization and 16S rRNA gene sequence. Effect of the solid substrate (pomegranate seed ground, grape seed ground and coriander seed ground as a solid substrate), the substrate particle size, moisture content and rotation speed as factors affecting the solid state fermentation was studied.The optimum lipase activity (120 U/ml) was achieved at optimum levels of factors of coriander seed extract (3.0w/w), olive oil concentration (25 g/L), yeast extract (10 g/l), moisture content (70.0%), and agitation rate (170.0rpm) that lipase activity increased to 3.07-fold.}, keywords = {Lipase enzyme,Bacillus sp,16S rRNA,Solid state fermentation}, title_fa = {جداسازی باکتری‌های تولیدکنندۀ آنزیم لیپاز از زیتون و بررسی اثر پارامترهای گوناگون بر تولید آنزیم در تخمیر حالت جامد}, abstract_fa = {باکتری باسیلوس هوازی، مزوفیل، و لیپولیتیک (فعالیت آنزیمی U/ml40) از نمونۀ عصارۀ زیتون جداسازی شد. سویۀ جداسازی‌شده براساس مشخصات مورفولوژیکی و شیمیایی و ازطریق روش ملکولی توالی‌یابی ژن 16 S rRNA شناسایی شد. تأثیر سوبسترای جامد )هستۀ انار آسیاب‌شده، هستۀ انگور آسیاب‌شده، و دانۀ گشنیز آسیاب‌شده به‌عنوان سوبسترای جامد استفاده شدند)، اندازۀ ذرات سوبسترا، محتوای رطوبت، و سرعت چرخش به‌عنوان فاکتورهای تأثیرگذار بر تخمیر حالت جامد بررسی شد. فعالیت آنزیمی بهینۀ U/ml120 از محیط کشتی حاوی(w/w)  3درصد عصارۀ دانۀ گشنیز آسیاب‌شده، g/l10 عصارۀ مخمر،g/l  25 روغن زیتون، محتوی رطوبت 70درصد، و سرعت چرخش rpm 170 بعد از 24 ساعت گرمخانه‌گذاری به‌دست آمد که فعالیت آنزیمی در مقایسه با حالت قبل از بهینه‌سازی 07/3 برابر افزایش یافت.}, keywords_fa = {آنزیم لیپاز,باسیلوس,تخمیر حالت جامد,16S rRNA}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56872.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56872_3db4768d06688bf8edde1167b1a23461.pdf} } @article { author = {Zarali, Maryam and Hojjati, Mohammad and Tahmouzi Didehban, Saeed and Jooynadeh, Hossein}, title = {Investigation effects of Echinophora cinerea Boiss and Stachys lavandulifolia Vahl extracts on quality and sensory attributes of Doogh}, journal = {Iranian Journal of Biosystems Engineering}, volume = {46}, number = {3}, pages = {327-337}, year = {2015}, publisher = {دانشگاه تهران}, issn = {2008-4803}, eissn = {2423-7841}, doi = {10.22059/ijbse.2015.56873}, abstract = {The aim of this study was to evaluate the effects of Echinophora cinerea Boiss and Stachys lavandulifolia Vahl extracts on quality and sensory properties of Doogh, as a dairy drinking, to enhance public health society. For this purpose, different levels of each plant extract was added to the Doogh. Stability, acidity, pH, microbial and sensory properties of Doogh samples were studied during 45 days of storage at 5˚C. The results showed that the acidity of all samples significantly increased during storage. However, the addition of plant extracts could not prevent the phase separation of Doogh, but the survival rate of starters increased significantly. This study revealed that adding these plant extracts in addition to enhance the flavor of samples, were effective to prevent the growth of mold and yeast in Doogh. In conclusion, these aromatic plants extract could be used as natural flavoring in Doogh.}, keywords = {Doogh,Echinophora cinerea Boiss,Stachys lavandulifolia Vahl,starter,flavor}, title_fa = {ارزیابی تأثیر عصارۀ خوشاریزه (Echinophora cinerea Boiss) و چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl) بر خصوصیات کیفی و حسی دوغ}, abstract_fa = {هدف از این تحقیق بررسی تأثیر اضافه‌کردن عصارۀ گیاهان خوشاریزه و چای کوهی بر ویژگی‏های کیفی و حسی دوغ، به‌عنوان نوشیدنی لبنی، برای بهبود سلامت عمومی جامعه بود. بدین منظور مقادیر متفاوتی از عصارۀ این گیاهان به دوغ اضافه شد. میزان پایداری، اسیدیته، pH، ویژگی‏‌های میکروبی، و حسی نمونه‏های دوغ طی مدت 45 روز نگهداری در دمای ˚C5 بررسی شد. نتایج نشان داد که اسیدیتۀ همۀ نمونه‏ها طی مدت نگهداری به‌طور معنی‏داری افزایش یافت. اگرچه افزودن عصارۀ گیاهان نتوانست مانع دوفازشدن نمونه‏های دوغ شود میزان زنده‏مانی باکتری‏های استارتر را به‌شدت افزایش داد. این مطالعه نشان داد که افزودن عصارۀ گیاهان خوشاریزه و چای کوهی علاوه بر بهبود طعم نمونه‏ها بر ممانعت از رشد کپک و مخمر نمونه‏های دوغ مؤثر بوده است. سرانجام می‏توان از عصارۀ این گیاهان معطر به‌عنوان طعم‌دهنده‏های طبیعی در دوغ استفاده کرد.}, keywords_fa = {باکتری‏های آغازگر,چای کوهی,خوشاریزه,دوغ,عطر و طعم}, url = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56873.html}, eprint = {https://ijbse.ut.ac.ir/article_56873_8637205de82e649b84a18b00bc68e108.pdf} }