per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
525
532
10.22059/ijbse.2018.134668.664670
70003
Research Paper
اثر پیش تیمار خشک کردن بر برخی ویژگی های کیفی در بامیه قنادی
Effect of Pre Drying on Some Quality Characteristics of Bamiye Confectionery
خاطره داننده
lotfi_amirata@yahoo.com
1
صدیف آزادمرد دمیرچی
sodiefazadmard@yahoo.com
2
سید هادی پیغمبردوست
peighambardoust@tabrizu.ac.ir
3
ناصر همدمی
hamdami@cc.iut.ac.ir
4
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
سرخکردن یکی از مراحل تهیه شیرینی بامیه است. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر پیشتیمار خشککردن بر برخی ویژگیهای کیفی بامیه بود. نمونههای بامیه در آون با دمای c°۱۰۵ به مدت صفر (نمونه کنترل)، 5/2، 5 و 5/7 دقیقه خشک و سپس در روغن مخصوص سرخ کردن در دمای c°160 به مدت 2 الی 7 دقیقه (بسته به تیمار صورت گرفته) سرخ شدند و پارامترها در روز تولید و روز 15 و 30 پس از شروع دوره نگهداری اندازهگیری شد. عدد اسیدی و پراکسید در نمونههای پیشتیمار شده نسبت به نمونههای کنترل، کاهش قابل ملاحظهای داشت و کمترین مقدار مربوط به نمونه 5/7 دقیقه پیشتیمار شده و بیشترین مقدار مربوط به نمونه کنترل بود. طی مدت زمان نگهداری، عدد اسیدی و پراکسید افزایش مییابد اما این افزایش در نمونههای پیشخشک شده نسبت به نمونه کنترل کمتر است. با اعمال پیشتیمار خشککردن، حجم بامیهها کمتر اما تردی بامیهها بیشتر شد. طی مدت زمان نگهداری نمونهها، حجم، تردی و خواص حسی، کاهش یافت؛ کاهش حجم و تردی نمونههای پیشتیمار شده نسبت به نمونه کنترل کمتر بود.نتایج بدست آمده نشان میدهد که پیشتیمار خشککردن روش مناسبی برای تولید نمونههای بامیه است و مزیتهایی چون کاهش زمان فرایند، تولید محصولی سالم باکالری کمتر (بهدلیل جذب پایین روغن) و ماندگاری بیش تر را سبب میشود.
Bamiye is kind of sweet that frying is one of the stages of making it. The purpose of this study was to evaluate the effect of pre drying on some quality features of Bamiye. Samples put in oven at 105 ° C for zero (control), 2.5, 5 and 7.5 minutes for drying, then they fried on frying oil at 160 ° C and were measured qualitative characteristics on production day and every 15 days for 1 month at during storage. The Acid and Peroxide values in the pre dried samples showed a significant decrease compared to the control samples. the lowest content were for 7.5 minutes pre dried samples and maximum amount of it were for control samples. During storage Acid and Peroxide values increased in all of samples, but this increase in control samples was more than pre dried samples. By applying pre-drying treatment, volume of Bamiye decreased but tenderness of them increased. During storage time of samples, volume, tenderness and sensory properties decreased. In this case, reduce the volume and tenderness of the treated samples was less than the control sample. The results showed, pre drying is a suitable method for production of Bamiye samples and it has advantages such as saving product time, preparation Bamiye with low calorie, healthy oils and products with a high shelf-life. Advantages such as reducing process time, producing healthy product with lower calorie (due to low oil absorption) and longer lifetime.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70003_e1da484d1bb422eec709092a1c3e4d6f.pdf
پیش تیمار خشک کردن
عدد اسیدی و پراکسید
حجم
بافت
سرخ کردن
Pre dryingو Acid and peroxide value
Volume
Texture
Frying
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
533
545
10.22059/ijbse.2018.137919.664691
70004
Research Paper
بررسی وضعیت استفاده از منابع توان مکانیکی در کشاورزی منطقه شهریار (استان تهران)
Study of Mechanical Power use in Shahriyar Agricultural Zone (Tehran province)
لیلا عقبایی
loghbaey@alumni.ut.ac.ir
1
علیرضا کیهانی
akeyhani@ut.ac.ir
2
اسداله اکرم
aakram@ut.ac.ir
3
کارشناسارشد، گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی ، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
استاد، گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی ، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی ، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
در این تحقیق وضعیت استفاده از منابع توان مکانیکی در بخش کشاورزی شهرستان شهریار از توابع استان تهران، مطالعه شد و راهکارهایی جهت بهبود آن، ارائه گردید. دادههای محاسبات از مطالعات میدانی، کتابخانهای و تکمیل پرسشنامهها، با استفاده از نرمافزار آماری SPSS 21، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی و روش آزمون دانکن در سطح %5 برای مقایسهی میانگین عوامل، بررسی گردید. در منطقه 152 دستگاه تراکتور، سه دستگاه کمباین و چهار دستگاه خردکن خودگردان فعال میباشند. در سطح شهرستان به ظرفیت اجرایی 1394 هکتار در دهه اوج نیاز است ولی تراکتورهای منطقه توانایی انجام عملیات برای 4/1153 هکتار، یعنی %83 کل عملیات ها را دارند، بنابراین به 32 دستگاه تراکتور (متداول و متوسط) و 13 دستگاه کمباین مهاجر نیاز است. با توجه به کسری تراکتورها، توزیع توان، مناسب صورت نگرفته است ولی با راهکارهایی مانند انتخاب صحیح توان تراکتور و ادوات متناسب و روشهای مدیریتی، میتوان 14 دستگاه از کسری تراکتورها را جبران نمود. نوع تراکتور و عمر منابع توان بر روزهای لنگی آنها، اثر معنیداری دارد و بین آنها رابطهای مستقیم برقرار میباشد. شاخص ساعت به اسب بخار تراکتور 650 U نشان دهنده استفاده بهتر است.
In this research, use of mechanical power sources in the agricultural township of Shahriyar in Tehran province, was studied and strategies for improvement were provided. Data from field studies, literature and interview questionnaires were analyzed by using statistical software SPSS 21 in randomized complete block design and Duncan test method at 5% level for comparing means. In the region, 152 tractors, 3 combines and 4 self-propelled choppers were active. The region's tractors are able to perform operations for 1153.4 ha andin the township the executive capacity of 1,394 ha at the peak days is required.The available tractors are able to perform 83% of their executive power and it was found that 32 tractors and 13 migratory combines are needed to complete all agricultural operations. This shows a significant shortage of 32 tractors, which means that power has not been distributed appropriately. By taking suitable measures such as choosing proper tractors and matching implements and management practices can compensate for 14 tractors out of 32. Type of tractors and life of power source had significant effects on breakdown days of tractors with a direct relationship. Hour per horse power index of Universal tractors showed higher values which is an indication of better usage.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70004_0c96e3b20cd3c5d06f68c767b2dadc34.pdf
توزیع توان
ظرفیت اجرایی
روزهای لنگی
ساعت به اسب بخار
Distribution of Power
Executive capacity
Breakdown days
Hour per horse power
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
547
556
10.22059/ijbse.2018.233572.664946
70005
Research Paper
طراحی و ساخت واحد اندازهبند مغزبادام با استفاده از تابع اندازهبندی چشمی و خواص بیومکانیکی
Design and Development of an Almond Kernel Sizing Unit Using Visual Sizing Function and Biomechanical Properties
داود قنبریان
dghanbarian@yahoo.com
1
علی قربانی
khorshid57@gmail.com
2
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، اداره فنآوری های مکانیزه، سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، ایران
مهمترین بخش در ماشینهای اندازهبندی محصولات کشاورزی، واحد اندازهبندی آنها است. هدف اصلی این تحقیق، تعیین برخی خواص مهندسی مغزبادام و طراحی و ساخت واحد اندازهبند برای استفاده در یک ماشین اندازهبندی بود. برای انتخاب بهترین مکانیزم اندازهبندی از مفهوم تابع پارامتر اندازهبندی چشمی استفاده شد. نتایج نشان داد که ابعاد ضخامت و طول با ضرایب به ترتیب 647/0 و 353/0 مهمترین نقش را در اندازهبندی مغزبادامها ایفا میکنند. بهعلاوه مطالعات آماری نشان داد که بعد ضخامت به لحاظ دارا بودن کمترین مقدار پراکندگی و انحراف معیار دادهها نیز بهترین بعد برای طراحی دستگاه موردنظر محسوب میشود. برای تعیین پارامترهای طراحی، برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی سه رقم مغزبادام به نامهای سفید، سنگی و مامایی، در سه سطح رطوبت (3، 9 و 15 درصد)، بر روی سه جنس سطح فولاد پرداختشده، تفلون و چوب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایشها نشان داد که با افزایش سطح رطوبت، ضریب اصطکاک در هر سه رقم و روی تمام سطوح مورد آزمایش، روندی افزایشی و نیروی لازم برای شکست مغزبادام روندی کاهشی را طی میکند. بر اساس نتایج به دست آمده، واحد اندازهبندی با استفاده از یک جفت غلتک واگرا از جنس فولاد پرداختشده، به عنوان بهترین گزینه انتخاب و پس از تعیین سایر ویژگیها از جمله طول و قطر مناسب برای غلتکها در یک دستگاه مخصوص برای درجهبندی مغزبادام مورد استفاده قرار گرفت.
The most important part of the agricultural products sizing machines, is sizing unit. The main purpose of this research was to determination some engineering properties of almond kernel and design and manufacturing of sizing unit for use in a sizing machine. To choose the best sizing mechanism, the concept of visual sizing parameter function was used. The results showed that the thickness and length dimensions, with coefficients of 0.647 and 0.353 respectively, play the most important role in the sizing of almond kernels. In addition, statistical studies showed that the thickness dimension, in terms of having the lowest dispersion and standard deviation of data, is also the best dimension to design the device. To determine design parameters, some physical and mechanical properties of three varieties of almond kernel namely Sefid, Sangi and Mamaei, at three moisture levels (3, 9 and 15%), on three surface textures including polished steel, Teflon and wood were evaluated. The results showed that with increasing levels of humidity, the friction coefficient in all three varieties and on all three surface textures, showing an increasing trend while the force needed to break almond kernels showing a decreasing trend. Based on the obtained results, sizing unit using a pair of diverging polished steel rollers, was chosen as the best option and after determination of other attributes such as appropriate length and diameter for rollers, was used in special device for sizing almond kernels.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70005_37844adf5bacd61f885664fa7d18f6a9.pdf
درجه بندی
سورتینگ
ویژگی های ابعادی
بادام
غلتکی واگرا
Grading
sorting
dimensional properties
almond
diverging roller
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
557
565
10.22059/ijbse.2018.240115.664980
70006
Research Paper
تولید مواد بستهبندی زیست تخریب پذیر بر پایهی نشاسته-کفیران-نانو اکسید روی: خواص فیزیکی و مکانیکی
Production of Biodegradable Packaging Material Based on Starch-kefiran-ZnO: Physical and Mechanical Characterization
ایمان شهابی قهفرخی
i.shahabi@znu.ac.ir
1
امین بابائی قزوینی
amin_babaei@alumni.ut.ac.ir
2
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
در این پژوهش، فیلم زیست تخریب پذیر نشاسته-کفیران-اکسید روی به روش قالب گیری ساخته شد. فیلم های تولید شده، حاوی (1%-3%-5%) از نانو ذرات اکسید روی بودند که توسط هموژنایزر اولتراسونیک به صورت یکنواخت در آمده و سپس به محلول نشاسته-کفیران افزوده شد. ویژگیهای سطحی، ضخامت، محتوای رطوبت، نفوذ پذیری به بخار آب و خواص مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. در تصویر قطرات آب مشاهده شد که زاویه تماس نمونهی نشاسته-کفیران 67/89 درجه است. با افزایش مقدار نانو اکسید روی تا 1% زاویه تماس به طور معناداری به 63/95 درجه افزایش پیدا کرد و این به معنای بهبود خواص سطحی و آبگریزی تلقی می گردد. نفوذپذیری به بخار آب برای فیلم نشاسته-کفیران (×10−10 g m-1s−1Pa−1) 12/3 بوده است، که با افزایش غلظت اکسید روی تا 3% به 03/2 (×10−10 g m-1s−1Pa−1 ) رسید. نتایج آزمون مکانیکی نشان داد که با افزایش مقدار نانوذره تا ٣٪، استحکام کششی و مدول یانگ نمونه ها افزایش یافته و ازدیاد طول در نقطه پاره شدن کاهش مییابد. در نهایت می توان گفت، نانوذرات اکسید روی، برخی خواص فیلم نشاسته-کفیران را بهبود بخشید.
In this study, biodegradable film based on starch-kefiran-ZnO was made by casting method. The produced films contain different content of nano ZnO (ZN) (1%, 3%, and 5% wt.). Also ZN dispersed by ultrasonic homogenizer and added to the starch-kefiran solution. Surface characteristics, thickness, moisture content, water vapor permeability and mechanical properties were investigated. In the images of water droplets, it was observed that the contact angle of starch-kefiran was 89.67 degrees. By increasing the amount of zinc oxide nanoparticles up to 1%, the contact angle increased significantly to 95.63 degrees, which means improving the surface properties and hydrophobicity. The water vapor permeability for starch-kefir film (×10−10 g m-1s−1Pa−1) was 3.12, which was increased to 2.03 (×10−10 g m-1s−1Pa−1) by increasing the concentration of zinc oxide up to 3%. Tensile strength and Young’s modulus of the specimens were increased by increasing ZN content up to 3%. On the other hand, elongation at break of the nanocomposites was decreased, simultaneously. It is obvious that, ZN was improved some of the packaging properties of the starch-kefiran film.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70006_0e427848c7c9be6a98d6a045bf266db8.pdf
نشاسته
کفیران
اکسید روی
نانوکامپوزیت
starch
Kefiran
ZnO
Nanocomposite
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
567
576
10.22059/ijbse.2018.241916.664987
70009
Research Paper
پیش بینی دمای هوای داخل گلخانه مجهز به سامانه ی سرمایش تبخیری با استفاده از مدل رگرسیونی و شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی در شهر کرمان)
Temperature Prediction of a Greenhouse Equipped with Evaporative Cooling System Using Regression Models and Artificial Neural Network (Case Study in Kerman City)
محمد حسین شجاعی
mohammad.ir1390@yahoo.com
1
حمید مرتضی پور
h.mortezapour@uk.ac.ir
2
کاظم جعفری نعیمی
jafarinaeimi@uk.ac.ir
3
محمدمهدی مهارلویی
maharlooei@uk.ac.ir
4
بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
استادیار بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
در کشاورزی امروزی، نقش گلخانه به عنوان ابزاری برای افزایش کمیت و کیفیت محصول، دارای اهمیت فراوان میباشد. شرایط داخلی گلخانه به برخی عوامل بیرونی وابسته است که بهطور معمول پیشبینی دقیق آنها به سادگی امکان پذیر نیست. هدف از اجرای این تحقیق، تخمین دمای هوای داخل گلخانه در حالتهای بدون تهویه و با استفاده از سامانهی سرماش تبخیری با روش شبکه عصبی مصنوعی و مدل رگرسیونی است. از برخی عوامل مانند شدت تابش خورشید، دمای هوای محیط، دمای دیواره شمالی گلخانه، دبی و دمای هوای ورودی به گلخانه، بهعنوان ورودی مدل رگرسیونی و شبکه عصبی استفاده گردید. برای آموزش شبکه عصبی از پرسپترون چندلایه با الگوریتم یادگیری پسانتشار خطا و از الگوریتمهای آموزش لونبرگ مارکوارت، تنظیم بهروش بیزی و اسکالت کانژوگیت گرادینت و در مدل رگرسیونی از روش پیشرو و پسرو برای تعیین معادلات رگرسیونی استفاده شد. ارزیابی مدل شبکه عصبی و رگرسیونی با شاخصهای آماری میانگن مربعات خطا، ضریب تبیین و معیار متوسط قدر مطلق خطا تعیین گردید. مقایسه نتایج آماری حاکی از دقت بالاتر شبکه عصبی مصنوعی نسبت به مدل رگرسیونی است.
Today's agriculture, greenhouse cultivation plays a key role in increasing the quantity and quality of products. Indoor conditions of the greenhouse depend on some external factors, which are usually not easily predictable. The purpose of this study was to estimate the air temperature inside the greenhouse in two modes of ventilation (non-ventilated conditions and evaporative cooling system) using artificial neural network and regression models. Some factors such as solar irradiance, ambient temperature, northern wall temperature and flow rate and temperature of the cooling air were employed as the inputs of the models. Verification of the models was conducted using statistical criteria of mean square error, correlation coefficient and mean absolute percentage error. In order to train the neural network from multilayer perceptron with the algorithm of post-error learning and using the Levenberg-marquart training algorithms, the Bayesian regression and the gradient conjugate scalar, and in the regression model of the progressive and forward method for determining regression equations were used. Comparison of the statistical criteria indicated that the artificial neural network method predicted the greenhouse temperature with a higher accuracy than the regression model.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70009_18e96323a7befd74c9a9b96ab8822cf7.pdf
دمای گلخانه
سرمایش تبخیری
شبکه عصبی مصنوعی
مدل سازی
artificial neural network
Evaporative Cooling
Greenhouse Temperature
modeling
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
577
587
10.22059/ijbse.2018.243069.664994
70010
Research Paper
طراحی و ارزیابی یک الگوریتم مبتنی بر پردازش تصویر برای بازسازی شکل و اندازهگیری برخط ابعاد هندسی گل آنتوریوم
Design and Evaluation of an Image Processing Based Algorithm for Shape Reconstruction and Real-Time Measurement of Geometrical Dimensions of Anthurium Flower
علیرضا سلیمانی پور
asoleimani@ut.ac.ir
1
غلامرضا چگینی
chegini@ut.ac.ir
2
گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران ایران
بازسازی شکل یک محصول به صورت مجموعه نقاط یا یک منحنی چندجملهای در دستگاه مختصات دکارتی، تشخیص خودکار نقاط کلیدی شکل را ممکن میکند. از اینرو، مشخصههای هندسی محصول را میتوان در یک مدت زمان کم و بدون نیاز به کاربر به دست آورد. در این تحقیق، یک الگوریتم جدید برای بازسازی شکل و تشخیص نقاط کلیدی گل آنتوریوم ارائه شده است. در این الگوریتم، از روشهای پردازش تصویر، منحنیهای بیاسپلاین و عملگرهای ریاضی بهترتیب برای استخراج لبه، بازسازی شکل و تشخیص نقاط کلیدی استفاده شده است. نتایج نشان داد که درجه تشابه منحنی بازسازی شده با تصویر اصلی برای سه رقم گل آنتوریوم، بهطور میانگین، 6/97% بود. زمان پردازش الگوریتم در حالت تعداد گره بیاسپلاین بهینه، 62/0 ثانیه بود. در تمام آزمایشها، الگوریتم هر دو نقطه کلیدی تعریف شده برای شکل گل را به درستی تشخیص داد و خطای تخمین ابعاد هندسی در هر سه رقم کمتر از 3% بود.
Reconstructing an object as a set of points or a polynomial curve in a Cartesian coordinate system provides automatic recognition of the object key points. So, it is possible to obtain geometrical key-points in a short time and without the operator. In this research, a new algorithm was developed to reconstruction and recognition of key points of Anthurium flowers. Image processing techniques, B-spline curves and mathematical operations are used for boundary extraction, shape reconstruction and key-points detection. The results showed that the degree of similarity between reconstructed shape and original image shape for three cultivars of Anthurium flower is 97.6%, averagely. The processing time of the algorithm was 0.62s for optimum B-spline knot number. Also, in all tests, the two key-points defined for the shape of Anthurium flower have been accurately detected and estimation error for measuring the geometrical dimensions of Anthurium flower using the algorithm was less than 3%.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70010_1ddf33ae3075b8a12da2c2ea7cfd96b7.pdf
آنتوریوم
پردازش تصویر
منحنی های بی اسپلاین
بازسازی
عملگرهای ریاضی
Anthurium
B-spline curves
image processing
Reconstruction
mathematical operations
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
589
596
10.22059/ijbse.2018.243764.664999
70011
Research Paper
بررسی خواص پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی ضایعات کشتارگاه مرغ
Investigation of Properties of Bioactive Peptides Derived from Enzymatic Hydrolysis of Chicken Slaughter Waste
خاطره پرهیزکاری
khparhizkary@gmail.com
1
ابراهیم حسینی
samane.na2017@gmail.com
2
اکرم شریفی
asharifi81@gmail.com
3
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
هدف از این تحقیق، امکان تولید پپتیدهای زیست فعال از پروتئین های ضایعات مرغ با روش هیدرولیز آنزیمی بود. عصاره پروتئینی ضایعات مرغ به وسیله عصاره آنزیمی اکتینیدین کیوی هیدرولیز شد. سپس درجه هیدرولیز، متوسط طول زنجیره پپتیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی محصول هیدرولیز شده بررسی گردید. ارزیابی ویژگی آنتی اکسیدانی هیدرولیزات های پروتئینی حاصل از هیدرولیز نشان داد که در 4 ساعت اول در نمونه های آزمایشی خاصیت آنتی اکسیدانی تا حدود 85 درصد افزایش یافت در حالی که با افزایش میزان هیدرولیز تا 8 ساعت میزان فعالیت آنتی اکسیدانی به32 درصد کاهش یافت. دلیل این کاهش را می توان هیدرولیز بیشتر و شکست در مناطقی از پپتید های زیست فعال دانست که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بودند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که هیدرولیز آنزیمی ضایعات مرغ راهی برای تولید ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی است که می تواند به عنوان دارو یا افزودنی در صنایع غذایی و دارویی مورد توجه قرار گیرد.
The purpose of this study was to investigate the possibility of producing bioactive peptides from chicken waste proteins by enzymatic hydrolysis. Protein extract of chicken waste was hydrolyzed by Actinidin Cyanocele extract. Then it was estimated the degree of hydrolysis, mean length of the peptide chain and the antioxidant property of the hydrolyzed product. Assay of antioxidant property of protein hydrolyzates showed that in the first four hours, antioxidant property of experiment samples increased to 85%, while with increasing the hydrolysis until 8 hours, the antioxidant activity decreased to 32%. The reason for this reduction can be more hydrolysis and degradation in regions of bioactive peptides that have antioxidant properties. So, the results of this study indicated that enzymatic hydrolysis of chicken waste is a way for production of natural antioxidant compounds that can be considered as drug or additive in food and pharmaceutical industries.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70011_353021cfcf614f593c1967838a248a49.pdf
پپتید های زیست فعال
ضایعات مرغ
خاصیت آنتی اکسیدانی
اکتینیدین
Bioactive peptides
poultry waste
Antioxidant activity
actinidin
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
597
608
10.22059/ijbse.2018.245462.665005
70013
Research Paper
ارزیابی چرخه حیات صنعت شکر: مطالعه موردی کشت و صنعت امیرکبیر
Life Cycle Assessment of the Sugar Industry: A Case Study of Amir Kabir Sugar Cane Industry
فاطمه مرعشی
drmarashi1396@gmail.com
1
نعمت الله جعفرزاده حقیقی فرد
n.jaafarzadeh@ajums.ac.ir
2
نعمت الله خراسانی
khorasan@ut.ac.ir
3
سید مسعود منوری
monavarism@yahoo.com
4
دانشجوی دکتری، گروه محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استاد، گروه بهداشت محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
استاد، گروه جنگلداری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استادیار، گروه ارزیابی و آمایش محیط زیست و طراحی واحد علوم و تحقیقات محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
در جوامع امروزی اهمیت حفاظت از محیط زیست امری بدیهی است ، بنابراین اقدام و اجرای هرگونه برنامه به دانش کافی و شناخت لازم از محیط زیست نیاز دارد. یکی از راههای حفظ منابع طبیعی و دست یافتن به توسعه پایدار و به ویژه کشاورزی پایدار، ارزیابی اثرات زیست محیطی فرایند تولید محصولات کشاورزی از طریق روش ارزیابی چرخه حیات یک محصول میباشد. در این مطالعه، از این روش برای ارزیابی اثرات زیست محیطی طبقات آثار بر اساس استاندارد ایزو استفاده شد . نتایج نشان داد که در تولید نیشکر، طبقه اثرهای یوتریفیکاسیون 6/4 کیلوگرم فسفات، اسیدی شدن 94/21 کیلوگرم دی اکسید گوگرد، گرمایش جهانی 76/1701 کیلوگرم دی اکسید کربن، تخلیه غیرزیستی 000087/0کیلوگرم آنتیموان و تخلیه لایه اُزون 28 میلیگرم CFC به محیط منتشر میسازند که بر این اساس، الکتریسته و سوزاندن بقایای گیاهی بیشترین سهم را به ازای یک تن شکر به خود اختصاص داده اند.
Nowadays, the importance of protecting the environment is obvious, so any action and implementation of any program requires sufficient knowledge of the environment. One way of preserving natural resources and achieving sustainable development, especially sustainable agriculture, is to assess the environmental impacts of the production process of agricultural products through the life cycle assessment. In this study, this method was used to evaluate the environmental impacts of classes of effects based on the ISO standard. The results showed in the production of sugarcane, the classes of effects release to the environment were as following: eutrophication 4.6 kgPO4 --- equivalent, acidification 21.94 kgSO2, and global warming 1701.76 kg equivalent to carbon dioxide, abiotic depletion 0.000087 kg Sb eq, and ozone layer depletion 28 mgCFC. Accordingly, electricity and burning have the highest share per tons of sugar.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70013_6bf5e22eb294f7d83295bc814f73c54c.pdf
نیشکر
گرمایش جهانی
اسیدی شدن
خوزستان
Sugarcane
Global warming
acidification
Khuzestan
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
609
619
10.22059/ijbse.2018.248621.665022
70014
Research Paper
بررسی خواصی فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر همیسلولز- ژلاتین
Characterization of Physicochemical and Mechanical Properties of Biodegradable Hemicellulose-Gelatin Films
حسن برزگر
barzegarha@yahoo.com
1
محمدامین مهرنیا
mamehrnia@yahoo.com
2
مینا حسن زاده
mina.hassanzadeh@ymail.com
3
دانشیار، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
استادیار، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
کارشناس، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر همیسلولز-ژلاتین با نسبتهای متفاوت تولید و خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی آنها مطالعه شد. در نسبت 25/75، همیسلولز/ ژلاتین، فیلمهای ترکیبی تولید شده، در مقایسه با دیگر فیلمها، کمترین نفوذپذیری به بخارآب (g/msPa10-10×59/4 )، کمترین حلالیت در آب (995/29 درصد)، کمترین مقاومت کششی (83/1 مگاپاسکال) و بیشترین درصد کشش در نقطهی پارگی (85/203 درصد) را از خود نشان دادند. همچنین در مقایسهی فیلمهای ترکیبی تهیه شده با فیلم شاهد (فیلم ژلاتینی، HGa)، مشاهده شد که با افزودن 25 درصد همیسلولز میزان حلالیت در آب و همچنین مقاومت کششی فیلمها، کاهش و درصد کشش در نقطهی پارگی دچار افزایش زیادی شد و پس از آن با افزایش نسبت همیسلولز، حلالیت و مقاومت کششی رو به افزایش گذاشته و از سوی دیگر درصد کشش در نقطهی پارگی کاهش یافت. با توجه به نتایج بهدست آمده به نظر میرسد ترکیب همیسلولز-ژلاتین، مخلوطی مناسب با ویژگیهایی قابل توجه برای تولید فیلمهای زیستتخریبپذیر باشد.
In this study, biodegradable hemicellulose-gelatin blend films with different ratios were developed to examine their physicochemical and mechanical properties. Films prepared with 25/75 hemicellulose/ gelatin In the ratio of 25/75, hemicellulose / gelatin, produced composite films, in comparison with other films showed the lowest water vapor permeability (4.59× 10-10g/msPa), water solubility (29.995%) and tensile strength (1.83 Mpa) and highest elongation at break (203.85%). Slight increase in hemicellulose concentration increased tensile strength, water solubility and water vapor permeability and lowered elongation at break comparing to control and further increase in hemicellulose rose water solubility and tensile strength and elongation at break decreased. Also, comparing the composite films with control film (gelatin film, HGa), it was observed that by adding 25% hemicellulose, the water solubility and the tensile strength of the films decreased and elongation at break increased. Afterwards with increasing ratio of hemicellulose solubility and tensile strength increased and on the other hand, elongation at break decreased. According to the results, it seems that the combination of hemicellulose-gelatin is a suitable mixture with significant properties for the production of biodegradable films.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70014_66d0ab63e956dbc2c17ac828b1168c61.pdf
فیلم ترکیبی
همیسلولز
ژلاتین
باگاس نیشکر
Hemicellulose
Sugarcane Bagasse
gelatin
biodegradable
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
621
629
10.22059/ijbse.2018.249495.665024
70015
Research Paper
تعیین پارامترهای بهینه موزع سیلندر خلائی دقیقکار برای کشت عدس ایرانی
Determining the Optimal Parameters of a Precise Vacuum-Cylinder Metering Device for Sowing of Iranian Lentil Seed
حسین باقرپور
h.bagherpour@basu.ac.ir
1
حسین حاجی آقا علیزاده
hosseinalizade59@yahoo.com
2
استادیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
استادیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
هدف اصلی این پژوهش بررسی عملکرد موزع سیلندر خلائی و تعیین نقاط بهینه عملکرد آن است. عملکرد بهینه دستگاه با استفاده از سه شاخص نکاشت، چندکاشت و میانگین فاصله بذرها برای محصول عدس بررسی گردید. در این پژوهش، با استفاده از گریس بلت ساخته شده، اثر سه پارمتر فشار خلا (30، 50 و 80 میلیبار)، قطر سوراخ ها (2، 3 و 4 میلیمتر) و سرعت نوار نقاله (2، 4 و 6 کیلومتر بر ساعت) بر عملکرد موزع مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از تستها که به روش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد، نشان داد که نقطه بهینه عملکرد موزع در قطر سوراخ 3 میلیمتر، فشار خلاء 50 میلیبار و سرعت 2 کیلومتر بر ساعت حاصل میشود. در این نقطه کاری، مقدار شاخص نکاشت، شاخص چندکاشت و همچنین میانگین فاصله دانهها به ترتیب برابر با 55/6%، 82/8% و 18/6 سانتیمتر بهدست آمد. در قطر سوراخ 2 میلیمتر و سرعت 6 کیلومتر بر ساعت بیشترین انحراف میانگین بذرها از فاصله اسمی بدست آمد. در سرعتهای پایین، فشار و قطر سوراخ متوسط، شاخصهای عملکردی دستگاه در محدوده مناسبی قرار دارند.
The main objective of this study is to investigate the performance of cylinder-type vacuum precision seeder and to find its optimum performance point. Mean seed spacing, Miss and Multiple indices of lentil seed were used to evaluate the optimum performance of metering device. In this study, the effect of vacuum pressure (30, 50 and 80 mbar), seed hole diameter (2, 3 and 4 mm) and conveyor speed (2, 4 and 6 km/h) were investigated on the metering device performance by using grease belt made and all assessments were conducted in a completely randomized design. Results showed that the optimum performance point of seed whole diameter, vacuum pressure and speed were determined as 3 mm, 50 mbar and 2 km/h. In this optimum point, the Miss Index, Multiple index and mean seed spacing were obtained as 6.55%, 8.82% and 6.18 cm, respectively. Maximum deviation of actual and nominal mean seed spacing was obtained at the seed hole diameter of 2 mm and grease belt speed of 6 km/h. The acceptable performance of metering device was obtained in the low speed of grease belt, medium seed hole diameter and medium vacuum pressure.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70015_01ba27734d3b59c24ca754c97032b044.pdf
موزع سیلندر خلائی
عدس
شاخص نکاشت
شاخص چندکاشت
Vacuum-cylinder metering device
Lentil
Miss index
Multiple index
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
631
644
10.22059/ijbse.2018.249572.665026
70016
Research Paper
مدلسازی و بهینهسازی عملکرد یک ماشین جداکننده تخم کدوی آجیلی با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
Modeling and Optimizing Performance of Pumpkin Seed Separator Machine Using Response Surface Methodology
طاهر حاجی زاده
thajizadeh73@gmail.com
1
سمیرا زارعی
s.zareei@uok.ac.ir
2
جلال خدایی
j.khodaei@uok.ac.ir
3
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
جداسازی یکی از فرآیندهای مهم در عملیات پس از برداشت محصولات کشاورزی میباشد. یافتن روشهایی برای کاهش تلفات و جداسازی بهتر تخم کدو از چالشهای مهم در این زمینه است. هدف از تحقیق حاضر مدلسازی و بهینهسازی عملکرد دستگاه جداکننده تخم کدوی آجیلی است. آزمایشها با استفاده از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی انجام شدند. نتایج نشان داد پارامترهای قطر چرخدنده محور در واحد جداکننده پوسته، عرض لاستیکهای ساینده و سرعت دورانی محور تواندهی در سطح احتمال 1% و نرخ تغذیه در سطح احتمال 5% بر درصد افت و درصد تمیزی تخم کدو اثر معنیداری داشتند. مدلهای رگرسیونی درجه دوم به منظور پیشبینی متغیرهای پاسخ ارائه شد. مقادیر بهینه برای متغیرهای زمان پس از برداشت، قطر چرخدنده، عرض لاستیکهای ساینده، نرخ تغذیه و سرعت محور تواندهی به ترتیب برابر با 3 روز، 184 میلیمتر، 9/12 سانتیمتر، 337/18 تن در ساعت و 450 دور در دقیقه بهدست آمد.
Separation is one of the important processes in harvesting agricultural products. Finding appropriate methods for improved separation of the seeds and reducing loss of the seeds in the separation devise are important challenges of this field. The aim of this research is to model and optimize performance of pumpkin seed separator machine. Experiments were conducted using response surface methodology and central composite design Results revealed that diameter of the separator shaft gear, width of the frictional belts and speed of the PTO shaft, at 1% probability level, and feed rate, at 5% probability level, have significant effects on seed loss percentage and purity of the seeds. Second-order regression models were presented for predicting response variables. Values of 3 days, 184 mm, 12.9 cm, 18.33 tons h-1 and 450 rpm were outlined as the optimum values of rest after harvest, gear diameter, width of the frictional belt, feed rate and speed of the PTO shaft, respectively.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70016_9e6adf1410ef08554ee9ba8e92d2a199.pdf
ارزیابی عملکرد
افت تخم کدو
جداسازی
سطح بهینه
ظرفیت ماشین
Grain loss
Machine capacity
Optimal level
Performance Evaluation
Separating
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
645
657
10.22059/ijbse.2018.249782.665028
70017
Research Paper
طبقهبندی هوشمند ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر اساس تازگی با استفاده از پردازش تصویر و سامانه استنتاج فازی عصبی تطبیقی
Intelligent classification of Common Carp (Cyprinus carpio) based on freshness using the combined of image processing techniques and adaptive neuro-fuzzy inference system
امین طاهری گراوند
taheri.am@lu.ac.ir
1
سودابه فتاحی
sodabe_fatahi@yahoo.com
2
اشکان بنان
banan.ashk@gmail.com
3
استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
این مقاله بکارگیری روش پردازش تصویر در ترکیب با روش هوشمند انفیس را برای طبقهبندی ماهی کپور بر اساس تازگی در طول دوره نگهداری در شرایط یخ پوشی پیشنهاد میدهد. پس از اکتساب تصویر، جهت پیش پردازش، تصاویر به کانالهای رنگی مختلف منتقل شدند و ویژگیهای آماری بافت تصاویر استخراج گردید. به منظور افزایش سرعت و دقت طبقهبندی از تجزیه مولفههای اصلی(PCA) برای کاهش ابعاد ویژگی استفاده شد. ارزیابی طبقهبند جهت تشخیص تازگی با استفاده از شاخصهای آماری نظیر دقت، صحت، حساسیت، اختصاصی بودن و سطح زیر منحنی انجام شد. مقادیر این شاخصها برای طبقهبندی به کمک طبقه بند استنتاج عصبی-فازی تطبیقی (انفیس) به ترتیب برابر با 33/90، 01/79، 36/77، 57/92 و 97/84 درصد برای دادههای آزمون بدست آمد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که روش اخیر قابلیت ارزیابی و تشخیص سریع و برخط تازگی ماهی در صنایع غذایی را به عنوان یک روش کم هزینه، ساده و غیر مخرب دارد.
This paper proposes an image processing method in combination with the intelligent adaptive neuro-fuzzy inference system (ANFIS) for classifying common carp bodies based on the freshness factor during the storage period under ice-covered conditions. In doing so, after image acquisition, for pre-processing, the images were transferred to various color channels and the statistical properties of the image texture were extracted. In order to increase the speed and accuracy of classification, the principal component analysis method (PCA) was used to reduce the dimensions of the features. Evaluation of the classifier was performed to identify the freshness level using statistical indices such as accuracy, precision, sensitivity, specificity and area under the curve (AUC). The values of these indices for classification using ANFIS for the test data were obtained as 90.33, 79.1, 77.36, 92.57 and 84.97, respectively. The acceptable results obtained from fish images showed that the current method has the ability for quick online detection of fish freshness in the food industry as a low-cost, simple and non-destructive method.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70017_4e5de77b422052c61f2868c1ebcf2fab.pdf
ماهی
بررسی تازگی
پردازش تصویر
تحلیل مولفههای اصلی (PCA)
شبکه عصبی- فازی تطبیقی(انفیس)
Fish
freshness evaluation
image processing
principal component analysis method (PCA)
adaptive neural fuzzy inference system (ANFIS)
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
659
668
10.22059/ijbse.2018.249787.665029
70019
Research Paper
محاسبه نرخ تهویه سالن پرورش جوجههای گوشتی به روش موازنه کربندیاکسید و مقایسه آن با روش اندازه گیری مستقیم
Calculating the Ventilation Rate of Broiler Chick Salon by Carbon Dioxide Balance Method and Comparison with Direct Measurement Method
موسی الرضا باغانی
mousareza.baghani@gmail.com
1
محمد حسین آقخانی
aghkhani@um.ac.ir
2
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد تمام وقت و عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم. دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
نرخ تهویه سالنهای پرورش مرغ گوشتی به دو روش مستقیم و غیر مستقیم قابل محاسبه است. در این پژوهش برای مقایسهی این دو روش، از یک مرغداری با ظرفیت 18 هزار قطعه جوجه گوشتی در شهرستان سبزوار استفاده شد. ابتدا نرخ تهویه با تعیین سرعت هوای خروجی در هر یک از فنها در 24 نقطه و محاسبه سطح عبور هوای هر فن، به روش مستقیم اندازهگیری شد، سپس نرخ تهویه به روش موازنه کربن دیاکسید نیز با محاسبه نرخ تولید گاز CO2 توسط جوجهها و ردیابی گاز CO2 در ورودیها و خروجیهای هوای سالن و استفاده از معادلات تعادل گاز در حجم کنترل محاسبه شد. نتایج نشان داد که تفاوت دو روش اندازه گیری در شرایط مختلف سالن کمتر از 22 درصد (12500 متر مکعب در ساعت) بوده و با افزایش نرخ تهویه، تفاوت دو روش تا 2 درصد نیز کاهش مییابد.
Ventilation rate of the poultries can be calculated by directly and indirectly method. This research was carried out in poultry with population of 18,000 broiler chicks in Sabzavar to compare these two methods. The output air velocity was measured in each of the fans at 24 points of the fan surface to measure the ventilation rate directly. The average speed at the effective surface of the fans was also calculated. The ventilation rate in the CO2 equilibrium method was obtained by calculating the CO2 production rate of chicks and measuring the CO2 concentration at the air inlets and outlets of the poultry, using the equations of gas balance in control volume. The results showed that the difference in two methods of measurement in different conditions of the salon was less than 22% (12500 m3/h) and with increasing ventilation rate, the difference between the two methods decreased to 2%.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70019_13a88c982750bbd14c8517b4a04dc383.pdf
تهویه
مرغداری
روش موازنه CO2
مستقیم
غیر مستقیم
ventilation
Poultry
carbon dioxide balance method
direct
indirect
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
669
678
10.22059/ijbse.2018.250104.665030
70023
Research Paper
پیشبینی دمای سیال خروجی از جمعکننده خورشیدی صفحه تخت با دو روش شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و تخمین گر بردار پشتیبان (SVR)
Forecasting the Outlet Fluid Temperature from a Flat Plate Collector Using Artificial Neural Networks (ANNs) and Support Vector Regression (SVR)
لیدا دهلقی
lidadehlaghi@yahoo.com
1
حکمت ربانی
hrabbani2010@gmail.com
2
اسماعیل میرزائی قلعه
e.mirzaee@razi.ac.ir
3
کامران خیرعلی پور
k.kheiralipour@ilam.ac.ir
4
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
در مطالعه حاضر دمای آب خروجی از جمع کننده خورشیدی صفحه تخت با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی (ANN) و تخمینگر بردار پشتیبان (SVR) در دو حالت مدل و با نتایج تجربی مقایسه شد. نتایج نشان داد که با افزایش پارامترهای ورودی مدلها، دقت مدل افزایش یافت. بر اساس نتایج مقادیر R2، MSE و MAPE در روش SVRبرای مدل اول به ترتیب برابر 97/0، 25/3 و 77/2 و برای پارامترهای مدل دوم به ترتیب برابر 99/0، 10/0 و 55/0 بهدست آمد. در حالی که این مقادیر برای روش ANN برای مدل اول به ترتیب برابر 99/0، 02/0 و 28/0، و برای مدل دوم به ترتیب برابر 99/0، 01/0 و 19/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که مدل شبکه عصبی مصنوعی نسبت به مدل تخمینگر بردار پشتیبان با دقت بیشتری دمای آب خروجی از جمعکننده خورشیدی صفحه تخت را پیش بینی کرد.
In the present study, the outlet water temperature from flat plate solar collector using artificial neural networks (ANNs) and support vector regression (SVR) was modeled and compared with experimental results. Based on the results, with increasing input parameters of models, the accuracy of the model was increased. According to the results the values of R2, RMSE and MAPE in the SVR method for the first model were 0.97, 3.25 and 2.77, respectively. While these values for the second model was 0.99, 0.10 and 0.55, respectively. On the other hand, for the ANN method and for the first model these values were 0.99 and 0.02 and 0.28, respectively. And for the second model were 0.99 and 0.01 and 0.19, respectively. The results showed that the accuracy of artificial neural network model for peridicting the water outlet temperature was better than that of the support vector regression model.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70023_0ed236ac2db80ac6f9e387a1b5bd4541.pdf
تخمینگر بردار پشتیبان
جمع کننده خورشیدی
دمای آب
شبکه عصبی مصنوعی
Support Vector Regression
Solar collector
Water Temperature
artificial neural network
per
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2423-7841
2019-02-20
49
4
679
689
10.22059/ijbse.2018.252346.665038
70042
Research Paper
طراحی، ساخت و بهینهسازی یک اجاق زیستتوده سوز میکروگازیفایر جریان طبیعی
Design, Manufacture, and Optimization of a Micro-Gasifier Biomass Cook Stove
محمدرضا رسولخانی
m.rasoulkhani@gmail.com
1
محمدعلی ابراهیمی نیک
ebrahimi-nik@um.ac.ir
2
محمدحسین عباسپور فرد
abaspour@um.ac.ir
3
عباس روحانی
arohani@um.ac.ir
4
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
استادیار، گروه مهندسی بیوسیتم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
استاد، گروه مهندسی بیوسیتم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
استادیار، گروه مهندسی بیوسیتم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
در برنامههای توسعهای بینالمللی در زمینه بهبود تأمین انرژی پختوپز مناطق دور که وابسته به هیزم هستند، اجاقهای زیستتودهسوز از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. اینگونه اجاقها بازده حرارتی حدوداً سه برابری نسبت به اجاقهای سنتی دارند. در این پژوهش، یک اجاق زیستتوده سوز میکروگازیفایرساخته شد و ارزیابی اجاق ساخته شده با استفاده از پروتکل آزمون آلایندگی و عملکرد انجام گرفت. طی این ارزیابیها توان حرارتی اجاق ساخته شده 4/1 کیلووات و زمان شعلهدهی با 400 گرم پوست پسته 26 دقیقه بود. در ادامه، یک دریچه کنترل جریانهوای اولیه در راستای بهبود فرآیند احتراق بخارات پیرولیزی تعبیه شد و همچنین با استفاده از یک لایه سرامیکی، دیواره بیرونی میکروگازیفایر عایقبندی شد. نتایج نشانداد که بهینهسازی انجام شده باعث افزایش شاخص نسبت کنترل تا میزان سه برابر شده است. همچنین مدت زمان بهرهدهی نیز بهطور متوسط تا 57 درصد افزایش یافت و میزان انتشار مونواکسیدکربن نیز در محدودهی مجاز ارزیابی شد.
In international development programs on improvement of energy supply for cooking in remote regions, where people are dependent on wood as the sole fuel resource, biomass cook stoves have a remarkable place. The thermal efficiency of such stoves are up to 3 times of those of traditional open fire stoves. In this research, a biomass cook stove was manufactured and evaluated according to the emission and performance test protocol. The fire power of the stove was 1.4 kW, and flaming duration by feeding 400 g of pistachio shell was recorded to be 26 minutes. In order to improve the pyrolysis vapor combustion process, a damper was embedded in the stove, and also the outer wall of the stove was isolated by using a ceramic layer. Results showed that the control index was improved by three folds. Also, burning duration increased up to 57% and the emission of carbon monoxide was found to be in the permissible range.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_70042_4566e34f2e97f3bcbe4bed52afab1c02.pdf
اجاق زیستتوده سوز
بازده حرارتی
بهینهسازی
مونواکسیدکربن
میکروگازیفایر
Biomass cook stove
Thermal efficiency
Optimization
carbon monoxide
Microgasifier