%0 Journal Article %T بررسی فرآیند خشک‌کردن میوه آلبالو در خشک‌کن مایکروویو – خلاء %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A متولی, علی %A مینائی, سعید %A عباسی, سلیمان %A قادری, عبدالرحمن %D 2011 %\ 02/20/2011 %V 41 %N 2 %P 161-328 %! بررسی فرآیند خشک‌کردن میوه آلبالو در خشک‌کن مایکروویو – خلاء %K آلبالو %K آهنگ تبخیر %K انرژی فعال سازی %K ضریب انتشار %K مایکروویو-خلاء %R %X در این پژوهش، رفتار خشک شدن و تاثیر شرایط مختلف خشک کردن (4 سطح توان مایکروویو 360، 600، 840 و 1200 وات و 4 سطح فشار خلاء 200، 400، 600 و 800 میلی بار) توسط خشک کن مایکروویو- خلاء بر تمایل به از دست دادن رطوبت، ضریب انتشار رطوبت موثر و مقادیر انرژی فعال سازی در میوه آلبالو مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس یافته‎های این بررسی ضریب انتشار رطوبت موثر میوه آلبالو بین 9-10×21/3 تا 9-10×005/20 متر مربع بر ثانیه به دست آمد. انرژی فعال سازی با استفاده از یک رابطه نمایی بر مبنای رابطه آرینوس محاسبه شد که بیشترین و کمترین میزان انرژی فعال‌سازی به ترتیب 91/23 و 23/21 وات بر گرم به دست آمد. انرژی فعال سازی به دست آمده در خشک کن مایکروویو- خلاء برای میوه آلبالو در سطوح مختلف توان و خلاء در سه روش متفاوت بسیار به یکدیگر نزدیک بود. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_22240_a9d2ca424a5c72ef1f661db39cc05f92.pdf