%0 Journal Article %T مقایسه دو روش خشک کردن با هوای داغ و مایکروویو برای تولید برگه موز %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A زیرجانی, لیلا %A توکلی پور, حمید %D 2012 %\ 08/22/2012 %V 43 %N 1 %P 73-83 %! مقایسه دو روش خشک کردن با هوای داغ و مایکروویو برای تولید برگه موز %K بلانچ %K سرعت خشک کردن %K زمان خشک کردن %K جذب مجدد آب %K پیش فرآیند %R 10.22059/ijbse.2012.35209 %X در این پژوهش از موز واریته کاوندیش نوع بلند استفاده شد. پس از تهیه برش، نمونه های موز با سه پیش فرآیند (متابی سولفیت سدیم 1% ( T1) ، بلانچ و متابی سولفیت سدیم 1% ( T2) و بلانچ و محلول یک به یک اسید آسکوربیک و اسید سیتریک 1%  ( T3) آماده سازی شدند و یک نمونه تیمار نشده نیز به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته شد ( T0). نمونه ها به دو روش خشک کردن با هوای داغ در دماهای ̊ C 80 و 70 ،60 و مایکروویو در توان‌های W 700 و 500 ، 300 خشک شدند. سپس نمونه‌های خشک شده از نظر پارامترهای کیفی مانند: رنگ، میزان قند (ساکارز) ، میزان ویتامین ث، جذب مجدد آب و سرعت و زمان خشک کردن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که زمان خشک کردن در روش خشک کردن با مایکروویو کوتاه‌تر از روش خشک کردن با هوای داغ بود و در واقع 90% کاهش در زمان خشک کردن در روش مایکروویو نسبت به روش هوای داغ مشاهده شد و پیش فرآیندها نسبت به نمونه‌های تیمار نشده سرعت خشک کردن را افزایش و زمان خشک کردن را کاهش دادند و در بین سه پیش فرآیند اعمال شده پیش فرآیند (T2) با توجه به پارامترهای کیفی ارزیابی شده مناسب تر است. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_35209_67e436dcefabf7f0fc6b781d9f2935a4.pdf