%0 Journal Article %T تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توت‌فرنگی (رقم سلوا) %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A علی عسگریان نجف آبادی, سعید %A قاسم زاده, حمیدرضا %A حاجی لو, جعفر %D 2013 %\ 04/21/2013 %V 44 %N 1 %P 1-8 %! تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توت‌فرنگی (رقم سلوا) %K اسیدیته %K توت‌فرنگی %K سفتی %K شدت رنگ %K ضریب اصطکاک ایستایی %R 10.22059/ijbse.2013.36158 %X در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیه‌ای، و رنگی توت‌فرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) به‌ترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلی‌متر، 70/29 میلی‌متر، 59/28 میلی‌متر و 971/0 به‌دست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه به‌ترتیب برابر 33/12 سانتی‌متر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتی‌متر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توت‌فرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چند‌لا، و لاستیک به‌ترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازه‌گیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنی‌دار بین سطوح از جنس‌های گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنی‌دار بود. میزان پارامتر‌های رنگی L*، a*، b* و شدت رنگ به‌ترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 به‌دست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توت‌فرنگی به‌ترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_36158_1b727d945a40521886342291ed7ccdee.pdf