%0 Journal Article %T خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر خوراکی حاصل از ثعلب %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A اکرامی, محمد %A امام جمعه, زهرا %A میرزاخانی, مرضیه %D 2014 %\ 05/22/2014 %V 45 %N 1 %P 45-51 %! خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر خوراکی حاصل از ثعلب %K ثعلب %K فیلم خوراکی %K میکروسکوپ الکترونی روبشی %K نفوذپذیری به بخار آب %K ویژگی‌های مکانیکی %R 10.22059/ijbse.2014.51290 %X در این مطالعه امکان‌سنجی استفاده از ثعلب به‌عنوان مادۀ جدید تشکیل‌دهندۀ فیلم بررسی شد. خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب و ضخامت فیلم‌های ثعلب حاوی گلیسرول تعیین شدند. با افزایش مقدار مادۀ خشک ثعلب از (w/v)1 درصد به (w/v)3 درصد مقادیر مقاومت کششی و درصد افزایش طول به‌ترتیب از 16/16 درصد و 85/18 مگاپاسکال به 15/70 درصد و 5/24 مگاپاسکال افزایش یافت. همچنین مقادیر نفوذپذیری به بخار آب کاهش و سپس افزایش یافت. سطح و پشت فیلم‌های خوراکی ثعلب با میکروسکوپ الکترونی روبشی برای توضیح خواص ساختاری مطالعه شد. این مطالعه نشان داد که ثعلب پتانسیل خوبی برای استفاده در فیلم‌های خوراکی با ویژگی‌های جالب دارد. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_51290_693eed5aa5475398ce5b51ba8965416a.pdf