%0 Journal Article %T ارزیابی پایداری فیزیکی پودر سیر خشک شده با روش های خشک کردن انجمادی و جریان هوای گرم %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A بیات, فریبا %A بدیعی, فوژان %A رفیعی درسنگی, زهرا %D 2016 %\ 04/20/2016 %V 47 %N 1 %P 31-38 %! ارزیابی پایداری فیزیکی پودر سیر خشک شده با روش های خشک کردن انجمادی و جریان هوای گرم %K خشک کردن %K دمای انتقال شیشه‌ای %K ظرفیت گرمای ویژه %K منحنی‌های همدما %R 10.22059/ijbse.2016.58475 %X با تعیین همدمای جذب رطوبت و خواص گرمایی پودر سیر می­توان پایداری آن را در مدت نگهداری تعیین کرد. نتایج خشک کردن ورقه­های 2 میلی­متری سیر با دو روش انجمادی و جریان هوای گرم نشان داد که مقدار پیرووات پودر سیر انجمادی بیشتر و دانسیته و تغییرات رنگ آن به صورت معنی­داری کمتر از نمونه دیگر بود. منحنی­های همدمای جذب تا فعالیت آبی 4/0 تغییرات کمی داشت ولی با افزایش فعالیت آبی محیط، رطوبت جذب شده به وسیله نمونه­ها افزایش یافت. دمای انتقال شیشه­ای در پودر سیر انجمادی با رطوبت 0/7 درصد، 4/50 درجه سلسیوس و برای پودر سیر با جریان هوای گرم با رطوبت 7/7 درصد، 5/44 درجه سلسیوس بود. در هر دو پودر سیر افزایش رطوبت سبب کاهش دمای انتقال شیشه­ای شد. فعالیت آبی بالاتر از 55/0 و دماهای بیشتر از 35 درجه سلسیوس، احتمال جذب رطوبت و کلوخه شدن پودر را به شدت افزایش داد. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_58475_8654aab7227e8a2b229b27eaa1a1dfac.pdf