%0 Journal Article %T تجزیه و تحلیل حساسیت توابع عضویت برای دسته‌بندی فازی گوجه‌فرنگی متأثر از دما و مدت زمان نگهداری %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A نصیری, سید مهدی %A خواجوی, سمیرا %A جعفری, عبدالعباس %D 2017 %\ 12/22/2017 %V 48 %N 4 %P 419-425 %! تجزیه و تحلیل حساسیت توابع عضویت برای دسته‌بندی فازی گوجه‌فرنگی متأثر از دما و مدت زمان نگهداری %K تجزیه و تحلیل حساسیت %K پردازش تصویر %K دسته بندی %K گوجه فرنگی %K منطق فازی %R 10.22059/ijbse.2017.63807 %X در این مطالعه دسته‌بندی گوجه فرنگی به کمک منطق فازی و تغییر در آن در شرایط مختلف نگهداری مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور ویژگی‌های کیفی از قبیل رنگ، اندازه و سختی گوجه فرنگی اندازه‌گیری شد. دسته‌بندی نمونه‌ها توسط یک سامانه طراحی شده منطق فازی با قواعد فازی با نظر کارشناسان خبره مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل حساسیت خروجی توابع عضویت به کمک آماره مربع کای مشخص شد. نتایج نشان داد که حساسیت دسته بندی نمونه‌های نگهداری شده در سردخانه از روز ششم با تغییر از دسته "درجه1" به "درجه2" رخ داد. برای نمونه‌های نگهداری شده در شرایط محیط این حساسیت از روز سوم با  تغییر دسته‌بندی مشابه رخ داد. نتایج تاکید می‌نماید هرگونه عملیات فرآوری یا بازار رسانی پس از دسته‌بندی اولیه باید از لحاظ صرف زمان بگونه‌ای باشد که حاصل دسته‌بندی اولیه را دچار تغییر ننماید.  %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_63807_95c20d5a6091def2443e3052f3e8095d.pdf