%0 Journal Article %T تلفیق منطق فازی و الگوریتم ژنتیک به‌منظور مدیریت هزینه - زمان - کیفیت در واحدهای شالی‌کوبی مدرن شهرستان رشت %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A نبوی پله سرائی, اشکان %A رفیعی, شاهین %A محتسبی, سید سعید %D 2020 %\ 01/21/2020 %V 50 %N 4 %P 927-938 %! تلفیق منطق فازی و الگوریتم ژنتیک به‌منظور مدیریت هزینه - زمان - کیفیت در واحدهای شالی‌کوبی مدرن شهرستان رشت %K الگوریتم ژنتیک %K رنج %K شالی‌کوبی %K مدیریت پروژه %K منطق فازی %R 10.22059/ijbse.2019.266303.665098 %X فیزیک ظریف و حساسیت بالا در فرآیند تبدیل شلتوک به برنج سفید از یک‌سو و اهمیت کیفیت و نقش آن در ارزش‌افزوده محصول نهایی از سوی دیگر بیانگر اهمیت مدیریت سه شاخص کیفیت، هزینه و زمان در تولید برنج می­باشد. لذا هدف از این مطالعه دستیابی به چیدمانی بهینه از روش­های مختلف با کمترین هزینه، کمترین زمان و بالاترین کیفیت در فرآیند تبدیل می­باشد. بدین منظور تمامی روش­های ممکن برای هر مرحله از فرآیند تبدیل در واحدهای شالی­کوبی مدرن بیان گردید و بازه‌ای از اعداد فازی برای آن‌ها در نظر گرفته شد. همچنین مدیریت ریسک نیز با اعمال برش­های فازی بین صفر تا یک، جهت بررسی عدم قطعیت انجام شد. در گام بعد نیز با استفاده از الگوریتم‌های ژنتیک مبتنی بر دسته‌بندی نامغلوب (NSGA-II) و رتبه‌بندی نامغلوب (NRGA-II) مدیریت پروژه صورت پذیرفت. طبق نتایج، الگوریتم ژنتیک (NSGA-II) عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم ژنتیک (NRGA-II) در حل این مسئله از خود نشان داد و نهایتاً در واحدهای شالی‌کوبی مدرن کمترین زمان، کمترین هزینه و بالاترین کیفیت در شرایط قطعی (1=α) به ترتیب 22/22 ساعت، 8088170 ریال و 62 درصد به دست آمد. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_72439_9fb2884c9a84f17a9c51c3305f0ecc44.pdf