%0 Journal Article %T تعیین کبودی گلابی در اثر بار ضربه‌ای با روش توموگرافی رایانه‌ای و ارتباط آن با مشخصه‌های فیزیکی گلابی %J مهندسی بیوسیستم ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4803 %A آزادبخت, محسن %A واحدی ترشیزی, محمد %A محمودی, محمد جواد %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 50 %N 2 %P 451-462 %! تعیین کبودی گلابی در اثر بار ضربه‌ای با روش توموگرافی رایانه‌ای و ارتباط آن با مشخصه‌های فیزیکی گلابی %K گلابی %K توموگرافی رایانه‌ای %K بارگذاری دینامیکی %K مشخصه های فیزیکی %R 10.22059/ijbse.2019.255847.665052 %X در این پژوهش با کمک آزمون غیر مخرب  توموگرافی رایانه‌ای به بررسی ارتباط بین مشخصه های فیزیکی گلابی در اثر نیروی بارگذاری دینامیکی و دوره انبارداری با مقدار کبودی پرداخته‌شده است. قبل از بارگذاری و انبارداری تعداد 45 گلابی با استفاده ازسی تی اسکن بررسی‌شده و تعداد 27 گلابی که درصد کبودی آن‌ها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابی‌ها (طول، عرض، ضخامت)  اندازه‌گیری شد و مشخصه‌های فیزیکی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی ، ضریب کرویت، مساحت سطح رویه و ضریب رعنایی محاسبه گردید، سپس گلابی‌های انتخابی تحت بارگذاری دینامیکی با وزنه‌های به جرم 300 ، 350 و 400 گرم قرار گرفت و انبارداری 5 ،10 و 15 روزه برای بررسی تأثیر ضربه­های وارده بر گلابی‌ها انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری  و انبارداری با استفاده از سی­تی­اسکن در هر دوره از انبارداری میزان کبودی گلابی‌ها محاسبه گردید. نتایج آزمایش­ها نشان داد که بین قطر هندسی، حسابی و قطر معادل و نیز سطح رویه با درصد کبودی یک رابطه معکوس برقرار است. همچنین برای ضریب کرویت و رعنایی با درصد کبودی یک رابطه مستقیم و غیر معنی‌دار برقرار است. همچنین با توجه به نتایج  بدست آمده برای جرم وزنه‌های 300 گرم و کمتر از آن در دوره انبارداری 5 روزه زیاد یا کم بودن میزان قطر هندسی، حسابی و قطر معادل، ضریب کرویت و رعنایی بر روی درصد کبودی تأثیر خاصی نداشته است و تقریباً می‌توان درصد کبودی را صفر در نظر گرفت و با افزایش میزان جرم وزنه‌ها و دوره انبارداری میزان موارد فوق بر روی میزان درصد کبودی تأثیرگذار خواهد بود. %U https://ijbse.ut.ac.ir/article_72591_cb8f673bbfddfd1aec84b0e27eb3caff.pdf