ORIGINAL_ARTICLE
تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توتفرنگی (رقم سلوا)
در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیهای، و رنگی توتفرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) بهترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلیمتر، 70/29 میلیمتر، 59/28 میلیمتر و 971/0 بهدست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه بهترتیب برابر 33/12 سانتیمتر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتیمتر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توتفرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چندلا، و لاستیک بهترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازهگیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنیدار بین سطوح از جنسهای گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنیدار بود. میزان پارامترهای رنگی L*، a*، b* و شدت رنگ بهترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 بهدست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توتفرنگی بهترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36158_1b727d945a40521886342291ed7ccdee.pdf
2013-04-21
1
8
10.22059/ijbse.2013.36158
اسیدیته
توتفرنگی
سفتی
شدت رنگ
ضریب اصطکاک ایستایی
سعید
علی عسگریان نجف آبادی
sa_ir_al@yahoo.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
LEAD_AUTHOR
حمیدرضا
قاسم زاده
ghasemzade@mailinator.com
2
استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
جعفر
حاجی لو
hajiloo@mailinator.com
3
استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی، ساخت، و واسنجی ابزاری غیرتماسی برای تخمین تراکم محصول با استفاده از پرتو لیزر
تراکم محصول و اندازهگیری آن یکی از فاکتورهای مهم در کشاورزی دقیق بوده و از مهمترین عواملی است که بر عملکرد دستگاههای برداشت نظیر کمباین و دروگر تأثیر میگذارد. هدف این تحقیق طراحی، ساخت، و واسنجی ابزاری غیرتماسی برای تخمین تراکم گیاهانی نظیر گندم، جو، و یونجه است. در این مطالعه فرستندههای لیزر، گیرندههای LDR ،[1] و میکروکنترلر AVR بهعنوان واحد ثبت و پردازش دادهها، بهکار گرفته شد. برای انجام آزمایشها از ساقههای یونجه و جو که بهصورت کاملاً تصادفی در سطحی یونولیتی قرار میگرفتند، استفاده شد. پرتو عبوری از میان محصول بهوسیلۀ گیرندههای LDR دریافت و با استفاده از مبدل آنالوگ به دیجیتال دادهها در حافظۀ میکروکنترلر ذخیره و بر روی نمایشگر نمایش داده شد. از مجموع ولتاژ خروجی گیرندههای LDR بهمنزلۀ شاخصی برای تخمین تراکم استفاده شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که بین تعداد ساقههای حد فاصل فرستندهها و گیرندهها و مجموع ولتاژ خروجی گیرندهها رابطۀ خطی (0.93<R2<0.98) برای یونجه و(R2~0.9) برای جو وجود دارد. همچنین مشاهده شد که نور محیط عامل تأثیرگذار بر میزان ولتاژ دریافتی حسگرها و عملکرد ابزار است که برای حذف این اثر، گیرندهها در محافظ آلومینیومی قرار گرفتند. این روش پتانسیل تخمین تراکم محصول در حال حرکت برای استفاده در کشاورزی دقیق را دارد.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36159_77e687c810cd047055ced7d658f65359.pdf
2013-04-21
9
16
10.22059/ijbse.2013.36159
روش غیرمخرب
کشاورزی دقیق
ماشینهای برداشت
میکروکنترلر
علی
فرمنش
farmanesh_a@yahoo.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید باهنر
LEAD_AUTHOR
محسن
شمسی
shamsi@mailinator.com
2
دانشیار، دانشگاه شهید باهنر کرمان
AUTHOR
سیدمحمدعلی
محمدی
mohammadi@mailinator.com
3
استادیار، دانشگاه شهید باهنر کرمان
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازهگیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه
اندازهگیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی روشی نو در ارزیابی کیفیت مواد غذایی است. روشهای الکتریکی علاوه بر تشخیص عوامل کیفی، نسبت به تغییرات غلظت و وضعیت آب در بافتهای گیاهی حساس هستند. بنابراین، از این روش برای تشخیص رسیدگی، آسیبدیدگی، رسیدن بیش از حد، پوسیدگی یا عوامل کیفی دیگر استفاده میشود. در تحقیقات گذشته، الکترود استفادهشده در آزمایشهای اندازهگیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی در بافت میوه فرو برده میشد و مقاومت الکتریکی بافت بین دو الکترود اندازهگیری میشد. الکترودها معمولاً سوزنیشکل هستند و به میوه آسیب میرسانند. به همین دلیل در بررسی تغییرات مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی، نیاز به تعویض نمونۀ آزمایشی بود. هدف این تحقیق طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازهگیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه و بررسی امکان استفاده از الکترود صفحهای مخصوص، بدون آسیبرساندن به بافت میوه برای اندازهگیری مقاومت الکتریکی میوه بود. الکترودها دو صفحه مسیاند که میوه در بین این دو صفحه در حالیکه نیروی ثابتی به آن وارد میشد قرار میگرفت. وسایل و قطعات اصلی بهکاررفته در این دستگاه عبارتاند از: LCRمتر، مبدل نیرو، نمایشگر، پایۀ اصلی، قاب، فک.آزمایش با این وسیله روی سیب قرمز انجام شد. آزمایشهای اندازهگیری مقاومت الکتریکی در دو بسامد جریان kHz1 و Hz120 انجام شد. نتایج آزمایشها نشان داد که با کاهش رطوبت میوه و در نتیجه افزایش غلظت یونی، مقاومت الکتریکی میوه کاهش مییابد. همچنین، در صورت نگهداری سیب در دمای محیط و در نتیجۀ ادامهیافتن فرایند رسیدن میوه، تغییرات مقاومت الکتریکی برحسب زمان، به فرم تابع درجۀ سوم تغییر میکند، و وزن محصول برحسب زمان، بهصورت کاملاً خطی کاهش مییابد.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36160_e4c9396124a67bf29f843ce8c12a2802.pdf
2013-04-21
17
25
10.22059/ijbse.2013.36160
آسیبدیدگی میوه
امپدانس الکتریکی میوه
الکترود صفحهای
مقاومت الکتریکی میوه
نگهداری سیب
فاطمه
حاج حیدری
hajheidari@mailinator.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
AUTHOR
جعفر
مساح
jmassah@ut.ac.ir
2
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ارومیه
LEAD_AUTHOR
محمدعلی
حداد درفشی
hadad@mailinator.com
3
دانشیار، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثر ارتعاشات شبیهسازیشدۀ حملونقل بر درصد جوجهدرآوری تخممرغ
حملونقل نامناسب محصولات کشاورزی آسیبهای مکانیکی بر آنها وارد میکند. شکل آسیب به خواص فیزیکی و مکانیکی محصول و نوع بار وارد بر آن بستگی دارد. ارتعاشات تولیدشده هنگام حملونقل باعث تکانخوردن محصول و برخورد آن با سطوح اجزای ماشین حملکننده و دیگر قسمتها میشود و به شکل بافتهای آن صدمه میزند. در این پژوهش اثرات فرکانس ارتعاش، و موقعیت قرارگیری داخل مخزن، روی میزان صدمات واردشده به تخممرغهای نطفهدار مطالعه شد. ابتدا دستگاه شبیهساز ارتعاشات در آزمایشگاه طراحی و ساخته شد و با استفاده از آن ارتعاشات حملونقل شبیهسازی، و اثر پارامترهای گوناگون روی میزان صدمات بررسی شد. میزان صدمه بر مبنای اختلاف بین میزان جوجهدرآوری تخممرغهای ارتعاشدادهشده با تیمارهای شاهد، برحسب درصد در نظر گرفته شد. فرکانس ارتعاش در چهار سطح: 5، 5/7، 1، و Hz5/12 و موقعیت قرارگیری تخممرغها داخل مخزن در سه سطح: پایین (40 سانتیمتر)، وسط (80 سانتیمتر) و بالا (120 سانتیمتر)، در نظر گرفته شد. عمل ارتعاشدهی همۀ نمونهها در شتاب ثابت g5/0 و زمان ثابت 10 دقیقه انجام گرفت. نتایج تحلیل دادهها نشان داد که اثرات فرکانس و موقعیت قرارگیری داخل مخزن، در سطح یک درصد روی میزان کاهش درصد جوجهدرآوری معنیدار است. با افزایش فرکانس ارتعاش، میزان درصد جوجهدرآوری تخممرغها کاهش یافته بود. ارتعاشات با فرکانسهای بالاتر از Hz5 بیشترین صدمات را وارد کرده بودند. میزان کاهش درصد جوجهدرآوری تخممرغهای واقع در لایههای بالایی مخزن بهطور معنیداری بیشتر از لایههای وسطی و زیرین بود.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36161_fb3310aae9caf0af4f1f83c3cd9099d8.pdf
2013-04-21
27
34
10.22059/ijbse.2013.36161
ارتعاشات
تخممرغ
جوجهدرآوری
حملونقل
شبیهسازی
فیض اله
شهبازی
feizollah.shahbazi@gmail.com
1
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان
LEAD_AUTHOR
سعید
محمدزاده
moamadzade@mailinator.com
2
استادیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
شبیهسازی مدل سینتیک خشکشدن لایۀ نازک نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بهکمک سامانۀ استنتاج تطبیقی عصبیـفازی(Anfis)
رتبهبندی گیاهان دارویی بر اساس تعداد کل دارو نشان میدهد گونههای متعدد گیاه نعناع با نام عمومی Mentha از پرمصرفترین گیاهانی هستند که در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی، و بهداشتی بهکار می روند. فرایند خشککردن برای حفظ کمیت و کیفیت اسانس بهدستآمده از گیاه، دارای نقش فوقالعادهای در فراوری گیاهان دارویی است. مدلسازی از جنبههای مهم این فناوری با هدف انتخاب مناسبترین روش خشککردن است. بنابراین، در این تحقیق، رفتار خشکشدن لایۀ نازک نعناع فلفلی در خشککن لایه نازک تحقیقاتی بهکمک سامانۀ استنتاج تطبیقی عصبیـفازی (Anfis) بررسی شد. آزمایشها در سه سطح دمایی 40، 50 و 60 درجۀ سلسیوس، در سه سطح سرعت 0/1 ، 5/1 و 0/2 متربرثانیه انجام شد. از چهار مدل انفیس برای شبیهسازی سینتیک خشکشدن، و برای بهوجودآوردن ساختار سامانۀ استنتاج فازی از دو روش دستهبندی شبکهای و دستهبندی کاهشی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل انفیس دادههای آزمایشگاهی را بهخوبی پیشبینی میکند. همچنین تکنیک دستهبندی کاهشی در مقایسه با روش دستهبندی شبکهای، روشی مناسب برای ایجاد ساختار سامانۀ استنتاج فازی در فرایند پیشبینی مقدار رطوبت در مبحث خشکشدن لایۀ نازک نعناع فلفلی است.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36162_e7bbdf178b532919b51f005a1b97fa26.pdf
2013-04-21
35
43
10.22059/ijbse.2013.36162
انفیس
خشکشدن
دستهبندی شبکهای
دستهبندی کاهشی
نعناع فلفلی
امین
نصیری
aminnassiri@ut.ac.ir
1
دانشجوی دکتری، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
حسین
مبلی
hmobli@ut.ac.ir
2
استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
AUTHOR
شاهین
رفیعی
shahinrafiee@ut.ac.ir
3
استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
AUTHOR
کرامت اله
رضائی تیره شبانکاره
krezaee@ut.ac.ir
4
استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بهینهسازی مصرف انرژی ویژه در فرایند اکستروژن کود کمپوست به روش سطح پاسخ
فشردهسازی مواد زیستتوده، که اغلب چگالی پایینی دارند، روشی مناسب برای افزایش چگالی، کاهش هزینههای حملونقل، تسهیل کاربرد، و انبارداری این قبیل مواد است. تولید پلت به کمک فرایند اکستروژن از متداولترین روشهای فشردهسازی محسوب میشود. هدف از این تحقیق، بهینهسازی مصرف انرژی ویژۀ فرایند اکستروژن با درنظرگرفتن اثر آن بر چگالی پلتهای تولیدشده است. با استفاده از یک پلتساز و یک پرس هیدرولیکی پلت کود کمپوست تحت شرایط کنترلشده تولید شد. اثر پارامترهای مستقل شامل رطوبت (35، 40، و 45 درصد)، سرعت پیستون (2، 6، و mm/s10)، طول قالب (8، 10، و mm12)، و اندازۀ ذرات (3/0، 9/0، و mm5/1) بر مصرف انرژی ویژۀ اکستروژن و چگالی پلتها ارزیابی شد. بهمنظور بهینهسازی، آزمایشها با استفاده از روش سطح پاسخ و در قالب طرح باکس بنکن طراحی شد. نتایج حاکی از آن است که تمام پارامترهای مستقل اثر معنیداری در سطح احتمال یک درصد بر پاسخهای مطالعهشده در این تحقیق داشتند. نتایج بهینهسازی فرایند نشان داد که محتوی رطوبت بهینه در محدودۀ 40ـ45 درصد قرار دارد. سرعت تقریبی mm/s2، اندازۀ ذرات بین mm 1-8/0 و طول قالب mm12-10 محدودۀ سایر متغیرهای مستقل برای حصول پلت با بیشترین چگالی و صرف کمترین انرژی است.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36163_c37a235b007b79530c19dcb66a04a6ed.pdf
2013-04-21
45
56
10.22059/ijbse.2013.36163
اکستروژن
انرژی ویژه
بهینهسازی
پلت
روش سطح پاسخ
عابدین
ظفری
zafari@mailinator.com
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
AUTHOR
محمدحسین
کیانمهر
kianmehr@ut.ac.ir
2
دانشیار، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
اکبر
عرب محمد حسینی
arabmhoseini@mailinator.com
3
دانشیار، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی شاخصهای انرژی و زیستمحیطی کشت سیبزمینی با رویکرد چرخۀ زندگی: مطالعۀ موردی شهرستان فریدونشهر در استان اصفهان
با افزایش عملکرد محصولات کشاورزی در نتیجۀ استفاده از ماشینها و نهادههای بیشتر، انرژی استفادهشده نیز بهسرعت در حال افزایش بوده که پیامد آن تأثیرات زیستمحیطی منفی بر آب، هوا، و زمین است. در این مقاله، تولید سیبزمینی شهرستان فریدونشهر در استان اصفهان از دیدگاه مصرف انرژی و اثرات زیستمحیطی با رویکرد ارزیابی چرخۀ زندگی مطالعه شد. واحد عملکردی یک هکتار و مرز سامانه، بهعنوان دروازۀ مزرعه انتخاب شدند. همچنین، پیامدهای زیستمحیطی ناشی از مصرف نهادهها در سه بخش پتانسیل گرمایش جهانی، مسمومیت انسان، و اختناق دریاچهای تفسیر شده است. نتایج نشان داد که از بعد مصرف انرژی، بیشترین میزان انرژی مصرفی به الکتریسیته تعلق دارد. کودهای شیمیایی و سوخت دیزل بیشترین تأثیر را بر شاخصهای گرمایش جهانی و اختناق دریاچهای نشان دادند. آفتکشها با وجود سهم بسیار ناچیز در انرژی ورودی، با سهم 70 درصد بیشترین نقش را در افزایش شاخص مسمومیت انسان داشتند. در میان مواد منتشرشده از کودهای شیمیایی، N2O با سهم 97 درصد بیشترین اثرگذاری را در بخش گرمایش جهانی بههمراه داشت. در میان تمامی نهادههای مصرفی، فسفات و دیازینون هر یک با سهم 68 درصد بهترتیب مهمترین نقش را در شاخص اختناق دریاچهای و مسمومیت انسان ایفا کردند.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36164_834ed6da9637909ee5980349edf4672d.pdf
2013-04-21
57
66
10.22059/ijbse.2013.36164
اختناق دریاچهای
چرخۀ زندگی
گرمایش جهانی
مسمومیت انسانها
مصرف انرژی
بنیامین
حوشنویسان
b_khoshnevisan@ut.ac.ir
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
شاهین
رفیعی
shahinrafiee@ut.ac.ir
2
استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
محمود
امید
omid@ut.ac.ir
3
استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
علیرضا
کیهانی
akeyhani@ut.ac.ir
4
استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
مهران
موحدی
5
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اثر پیشتیمار شیمیایی کاه برنج با آمونیاک، اوره، و سود بر تولید بیوگاز
بقایای محصولات کشاورزی با وجود پتانسیل بالا در تولید بیوگاز، بهدلیل داشتن مواد لیگنوسلولزی، برای کاهش زمان تجزیۀ بیولوژیکی به پیشتیمار نیاز دارند. پیشتیمار شیمیایی سرعت تجزیهپذیری و راندمان بیوگاز را افزایش میدهد. در این پژوهش تأثیر اوره 4 درصد، آمونیاک 5 درصد، و سود 8 درصد بر تجزیهپذیری کاه برنج و تولید بیوگاز با کود گوسفندی در هاضم بیهوازی با سه نسبت کربن به نیتروژن 15، 20 و 29 و دمای °C 2±40 بررسی شد. این تحقیق بهصورت آزمایشی فاکتوریل با دو متغیر (پیشتیمار شیمیایی و نسبت کربن به نیتروژن) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین تولید بیوگاز و متان بهترتیب (ml/VS add) 594 (33/133 درصد بیشتر از شاهد) و 33/70 درصد در تیمار کود گوسفندی در ترکیب با کاه پیشتیمارشده با سود 8 درصد و در نسبت کربن به نیتروژن 29 بهدست آمد. در مجموع نتایج پژوهش نشاندهندۀ عملکرد مثبت هضم ترکیبی کاه برنج با کود گوسفندی و همچنین پیشتیمار کاه با سود برای تولید بیوگاز است.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36165_1a928ddb771638edccb9664af42bad05.pdf
2013-04-21
67
75
10.22059/ijbse.2013.36165
بیوگاز
پیشتیمار
تجزیۀ بیولوژیکی
ضایعات کشاورزی
کود گوسفندی
نسبت کربن به نیتروژن
سودابه
سعیدی
saeidi@mailinator.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
AUTHOR
سید جعفر
هاشمی
szhash@yahoo.com
2
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
LEAD_AUTHOR
سیدیحیی
کاظمی
kazemi@mailinator.com
3
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
کاربرد روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی در اندازهگیری میزان جذب منتول از دوغ به بطریهای پلیاتیلن ترفتالات
یکی از واکنشهایی که بین مادۀ غذایی و مادۀ بستهبندی در تماس با هم صورت میگیرد جذب ترکیبات عطروطعمی از مادۀ غذایی به بستهبندی است. اهمیت مطالعۀ این واکنشها از این نظر است که جذب ترکیبات عطروطعمی به مادۀ بستهبندی سبب کاهش شدت عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مرزی/مکانیکی بطریها میشود، که در نهایت به کاهش کیفیت محصول میانجامند. جذب منتول (عامل طعم نعناع) از دوغ به بطری PET در سه وضعیت دمایی 4، 25، و 45 درجۀ سلسیوس بررسی شد. در این تحقیق برای استخراج منتول از بطریها روش استخراج با حلال بهکار برده شد و از روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی نیز برای پیشتغلیظ محلول استخراجی قبل از آنالیز دستگاهی استفاده شد. اندازهگیری کمّی منتول با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور FID صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان جذب منتول تابعی از دما و زمان نگهداری است، بهاین ترتیب که میزان جذب منتول با گذشت زمان و افزایش دما افزایش یافت. مدل ریاضی بهکارگرفتهشده در پژوهش حاضر، رفتار فیکی را در نفوذ منتول بهداخل بطریهای پلیاتیلن ترفتالات نشان داد.
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36166_f44922418561d66e81bf827d1339e848.pdf
2013-04-21
77
85
10.22059/ijbse.2013.36166
پلیاتیلن ترفتالات
جذب
دوغ
ریزاستخراج مایعـمایعپخشی
منتول
مهدی
فرهودی
farhoodi@mailinator.com
1
دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
زهرا
امام جمعه
emamj@ut.ac.ir
2
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
محمدرضا
احسانی
ehsani@mailinator.com
3
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
عبدالرسول
ارومیه ای
oromie@mailinator.com
4
دانشیار پژوهشکدۀ پلیمر و پتروشیمی ایران
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسۀ ریزساختار، توپوگرافی و آبدوستی سطحی فیلمهای آلیاژی نشاستهـپلیوینیل الکل حاوی نانوکریستال سلولز و نانورس
هدف اصلی این پژوهش، مطالعه و مقایسۀ ریزساختار نانوکامپوزیتهای نشاستهـپلیوینیل الکلـنانوکریستال سلولز (PVA-ST-NCC) و نشاسته- پلیوینیل الکل- نانورس (PVA-ST-MMT) بهوسیلۀ روش پراش X و میکروسکوپی نیروی اتمی (AFM) و همچنین، مقایسۀ اثر این دو نانوذره بر آبدوستی سطحی و جذب رطوبت است. الگویهای پراش X نشان دادند که ریزساختار فیلمPVA-ST-MMT از نوع لایهلایه[1] است، درحالیکه ساختار فیلم PVA-ST-NCC آمورف است. تصاویر فازی AFM نشان داد که در هر دو فیلم، نانوذره، پخش نسبتاً مناسبی در داخل ماتریس دارد و اثری از توده و دوفازشدن در تصاویر فازی مشاهده نمیشود. افزودن MMT و NCC باعث افزایش زاویۀ تماس فیلمها شد و تفاوت معنیداری بین این دو نانوذره در افزایش زاویۀ تماس وجود نداشت. با افزودن MMT و NCC میزان جذب رطوبت فیلمها کاهش یافت و MMT سبب کاهش بیشتری نسبت به NCC در میزان جذب رطوبت شد. [1]. Exfoliated
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36167_1b553988810d28b9a96ed9624d3fa0a8.pdf
2013-04-21
78
100
10.22059/ijbse.2013.36167
نانورس
نانوکریستال سلولز
نشاسته
بابک
قنبرزاده
babakg1359@yahoo.com
1
دانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز
LEAD_AUTHOR
نوشین
نوشیروانی
nooshin_noshirvani7@yahoo.com
2
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
چکیده های انگلیسی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_36168_4053494e36bb5b8f3e1c6bd182464662.pdf
2013-04-21
1
10
10.22059/ijbse.2013.36168