نشاسته به علت طبیعی بودن، دسترسی آسان و قیمت ارزان میتواند گزینه مناسبی برای جایگزین شدن پلیمرهای مصنوعی و سنتتیک باشد. به علت نفوذپذیری بالای نشاسته نسبت به بخارآب و استحکام ضعیف آن، فیلم نشاسته خالص بهتنهایی کارایی مطلوبی ندارد. ترکیب نشاسته با اسیدهای چرب و ایجاد اتصالات عرضی با استفاده از فرآیند پرتودهی، میتوانند روشهای خوبی برای کاهش خاصیت آبدوستی و نفوذپذیری نشاسته نسبت به بخارآب باشند. در این پژوهش، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کامپوزیت نشاسته-اسید اولئیک با استفاده از پرتو فرابنفش اصلاح شد، بهاینترتیب فیلم امولسیونی نشاسته-اسید اولئیک به روش قالبگیری بهصورت محلول تهیه و خصوصیات کاربردی آن در بستهبندی مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسیها نشان دادند که با افزودن اسید اولئیک به فیلم نشاسته، زاویه تماس افزایش و نفوذپذیری نسبت به بخارآب و جذب رطوبت کاهش یافته است، ولی پرتودهی توسط UV-C و افزایش زمان آن، در مقایسه با کامپوزیت نشاسته-اسید اولئیک، تأثیری معنیدار بر خصوصیات کاربردی آن در بستهبندی نداشته است. از طرفی، با افزودن اسید اولئیک اگرچه آبگریزی فیلم نشاسته بهطور چشمگیری افزایش یافته است ولی مقاومت کششی، الاستیسیته و انرژی کششی تا لحظه پاره شدن، کاهش و در مقابل کششپذیری افزایش یافته است. به طور کلی نتیجهگیری میشود، استفاده از اسید اولئیک و عدم استفاده از پرتو فرابنفش در بهبود خواص مکانیکی و شیمیایی فیلم نشاسته، بهترین روش اصلاحی در این پژوهش بوده است.