در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیهای، و رنگی توتفرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) بهترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلیمتر، 70/29 میلیمتر، 59/28 میلیمتر و 971/0 بهدست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه بهترتیب برابر 33/12 سانتیمتر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتیمتر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توتفرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چندلا، و لاستیک بهترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازهگیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنیدار بین سطوح از جنسهای گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنیدار بود. میزان پارامترهای رنگی L*، a*، b* و شدت رنگ بهترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 بهدست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توتفرنگی بهترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد.