TY - JOUR ID - 50120 TI - کاربرد شبکه‏های هوش مصنوعی و استنتاج عصبی‌ فازی‌ تطبیقی برای تعیین محتوای رطوبتی برگ چای سبز براساس پارامترهای رنگی JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - شهابی قویونلویی, محمد AU - رفیعی, شاهین AU - محتسبی, سید سعید AU - حسین‌پور, سلیمان AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - استاد ،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - دانش‌آموخته دورۀ دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 44 IS - 2 SP - 125 EP - 133 KW - پردازش تصویر KW - چای سبز KW - خشک‏کردن KW - هوش مصنوعی DO - 10.22059/ijbse.2014.50120 N2 - استفاده از پردازش تصویر و سامانه‌های هوش مصنوعی در زمینۀ کشاورزی و صنایع غذایی روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی امکان استفاده از پردازش تصویر در پیش‏بینی روند تغییرات محتوای رطوبتی برگ‌‏های چای سبز در حین خشک‌شدن با استفاده از سامانه‏های پیش‏گویی شبکۀ عصبی مصنوعی و استنتاج فازی‌ ‌عصبی‌ ‌تطبیقی است. آزمایش‌های خشک‌کردن به‌روش لایه نازک و براساس عوامل مؤثر در خشک‌شدن در پنج دمای 50، 60، 70،80، و 90 درجۀ سلسیوس و سه سرعت جریان هوای 5/0، 1، و 5/1 متر‌بر‌ثانیه انجام گرفت. نتایج حاصل از استخراج پارامترهای رنگی تصاویر برگرفته از نمای بالای نمونه‏ها، به‌عنوان داده‏های ورودی سامانه‏های هوش مصنوعی، برای تعیین محتوای رطوبتی آن‌ها به‌کار برده شد. در‌پایان، بهترین نتایج پیش‏بینی شبکۀ عصبی مصنوعی با دو لایۀ پنهان (شامل 12 نرون در لایۀ اول و 15 نرون در لایۀ دوم)با ضریب تعیین 948/0 و مجذور میانگین مربعات خطای 092/0 گردید. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_50120.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_50120_70c87e14744f5e03b45baf541f66775d.pdf ER -