TY - JOUR ID - 52645 TI - شبیه‌سازی و مدل‌سازی 3بعدی فرایند حرارت‌دهی اهمیک در سیستم غذایی دو فازی JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - قادری, سجاد AU - کاشانی نژاد, مهدی AU - قنبری, وحید AU - گنجه, محمد AD - دانشجوی دکتری تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه فردوسی مشهد AD - دانشیار مهندسی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - کارشناس ارشد تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 45 IS - 2 SP - 161 EP - 167 KW - حرارت‬ دهی اهمیک KW - فاز جامدـ‌مایع KW - مدل‌سازی DO - 10.22059/ijbse.2014.52645 N2 - اساس فرایند حرارت‏دهی اهمیک (Ohmic Heating) عبور جریان الکتریکی متناوب از محلول‏های چندفازی و درپی‌آن تولید حرارت به‌دلیل مقاومت‏ ذرات محلول در برابر عبور جریان الکتریکی است. در این تحقیق به‌منظور بررسی اثر فاکتورهای بحرانی مؤثر بر این فرایند، انتقال هم‌زمان حرارت و الکتریسیته در یک سیستم غذایی دوفازی جامدـ‌مایع مدل‌سازی شد. در این مد‌ل‌سازی از یک شبیهسازی سه‌بعدی برای بررسی اثر توزیع ذرات (غلظت)، نفوذ نمک، و هدایت الکتریکی استفاده گردید. نتایج نشان داد هم‌خوانی تقریبی خوبی بین نتایج حاصل از مدل شبیهسازی‌شده و نتایج آزمایشگاهی وجود دارد و با افزایش غلظت، نمک، و هدایت الکتریکی، نرخ حرارتدهی افزایش می‏یابد. درمجموع می‏توان نتیجه گرفت در فرایند حرارتدهی اهمیک نفوذ حرارت و الکتریسیته در سرتاسر محصول سریعتر از روشهای مرسوم حرارتدهی است و در هر دو فاز مایع و جامد به‌طور یکسان و تقریباً با سرعت برابر صورت میگیرد. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_52645.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_52645_300fdb549005b26d0575b5868cc7286f.pdf ER -