TY - JOUR ID - 56870 TI - بهینه‌سازی فرمولاسیون پوشش‌های فعال پلی‌ساکاریدی برای افزایش ماندگاری سیب کامل رددلیشز از طریق روش سطح پاسخ JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - تقی زاده, آیدا AU - قنبرزاده, بابک AU - صوتی, محمود AU - قیاسی فر, شیوا AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز AD - دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز AD - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز AD - مربی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 46 IS - 3 SP - 295 EP - 304 KW - پکتین KW - پوشش فعال KW - روش سطح پاسخ KW - سیب KW - کربوکسی متیل‌سلولز DO - 10.22059/ijbse.2015.56870 N2 - در این تحقیق بهینه‏سازی فرمولاسیون پوشش برای سیب رددلشیز از طریق روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی با چهار متغیر (کربوکسی‏متیل‏سلولزـ‌پکتین، اسیداسکوربیک‌ـ‌اسیدسیتریک، سوربات پتاسیم، و هیدروکسی‌آنیزول بوتیله) مطالعه شد. بر پایۀ کمترین مقدار افت وزن بهترین پوشش تعیین و سپس تأثیر پوشش بهینه روی ویژگی‏های کیفی سیب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نمونه‏های کنترل، 5درصد وزن اولیه و نمونه‏های پوشش‌داده‌شده توسط پوشش بهینه، 23/1درصد وزن اولیه خود را از دست دادند. نتایج آزمون نفوذ و اسیدیته نشان داد که سیب‏های پوشش‏دار سفتی و اسیدیتۀ بالاتری در مقایسه با نمونه‌های بدون پوشش بعد از 40 روز نگهداری در دمای C˚6-5 داشتند، ولی از نظر مواد جامد محلول، تفاوت معنی‌داری بین دو نمونه وجود نداشت. همچنین پوشش‏دهی به کاهش تعداد کپک و مخمر در سیب‏های پوشش‏دار (log cfu/ml6/1) به نسبت نمونه‏های بدون پوشش (log cfu/ml7/2) منجر شد. بنابراین پوشش فرموله‌شده می‌تواند برای افزایش مؤثر ماندگاری سیب رددلشیز استفاده شود.  UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_56870.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_56870_f5c39395a943417b6546a242430709af.pdf ER -