TY - JOUR ID - 58475 TI - ارزیابی پایداری فیزیکی پودر سیر خشک شده با روش های خشک کردن انجمادی و جریان هوای گرم JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - بیات, فریبا AU - بدیعی, فوژان AU - رفیعی درسنگی, زهرا AD - عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان AD - عضو هیات علمی, موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی AD - کارشناس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 47 IS - 1 SP - 31 EP - 38 KW - خشک کردن KW - دمای انتقال شیشه‌ای KW - ظرفیت گرمای ویژه KW - منحنی‌های همدما DO - 10.22059/ijbse.2016.58475 N2 - با تعیین همدمای جذب رطوبت و خواص گرمایی پودر سیر می­توان پایداری آن را در مدت نگهداری تعیین کرد. نتایج خشک کردن ورقه­های 2 میلی­متری سیر با دو روش انجمادی و جریان هوای گرم نشان داد که مقدار پیرووات پودر سیر انجمادی بیشتر و دانسیته و تغییرات رنگ آن به صورت معنی­داری کمتر از نمونه دیگر بود. منحنی­های همدمای جذب تا فعالیت آبی 4/0 تغییرات کمی داشت ولی با افزایش فعالیت آبی محیط، رطوبت جذب شده به وسیله نمونه­ها افزایش یافت. دمای انتقال شیشه­ای در پودر سیر انجمادی با رطوبت 0/7 درصد، 4/50 درجه سلسیوس و برای پودر سیر با جریان هوای گرم با رطوبت 7/7 درصد، 5/44 درجه سلسیوس بود. در هر دو پودر سیر افزایش رطوبت سبب کاهش دمای انتقال شیشه­ای شد. فعالیت آبی بالاتر از 55/0 و دماهای بیشتر از 35 درجه سلسیوس، احتمال جذب رطوبت و کلوخه شدن پودر را به شدت افزایش داد. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_58475.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_58475_8654aab7227e8a2b229b27eaa1a1dfac.pdf ER -