TY - JOUR ID - 58489 TI - بررسی انتشار گازهای گلخانه‌ای در تولید ماکارونی JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - حیدری, محمد داوود AU - مبلی, حسین AU - امید, محمود AU - رفیعی, شاهین AU - جمالی ماربینی, وحید AD - دانشگاه تهران AD - گروه صنعتی و پژوهشی زر Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 47 IS - 1 SP - 167 EP - 174 KW - بررسی چرخه زندگی KW - پتانسیل گرمایش جهانی KW - تغییر کاربری KW - دی‌اکسیدکربن KW - گندم دوروم DO - 10.22059/ijbse.2016.58489 N2 - هدف از انجام این مطالعه، بررسی انتشار گازهای گلخانه‌ای در مراحل تولید ماکارونی می‌باشد. در این راستا، اطلاعات مورد نیاز از مراحل مختلف تولید گندم دوروم و اطلاعات خاکشناسی از سه استان عمده تولید کننده، اطلاعات حمل و نقل و کارخانه تولید ماکارونی جمع‌آوری گردید. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از نرم افزار SimaPro و با بهره‌گیری از پایگاه داده‌های Ecoinvent و با استفاده از روش پتانسیل گرمایش جهانی 100 ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و گازهای گلخانه‌ای مراحل مختلف تولید محاسبه گردید. برای محاسبه میزان انتشار حاصل از تغییرکاربری زمین، از اطلاعات مکانی مزارع مورد بررسی با استفاده از روش EPIC استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست‌آمده میزان کل انتشار گازهای گلخانه‌ای تولید یک کیلوگرم ماکارونی 64/2 کیلوگرم معادل دی‌اکسیدکربن محاسبه شد و انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از تغییر کاربری زمین و مصرف سوخت عملیات کشاورزی بیشترین تاثیر را در میزان کل پتانسیل گرمایش‌جهانی دارا بودند. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_58489.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_58489_56c5e1ae415d9805b560273529050eef.pdf ER -