TY - JOUR ID - 62467 TI - بررسی اثر پارامترهای برشی بر مدل‌سازی فرایند خشک شدن هویج JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - نقی پورزاده ماهانی, مریم AU - روحانی, عباس AU - آق خانی, محمد حسین AD - دانشگاه فردوسی AD - گروه مهندسی بیوسیستم-دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 48 IS - 2 SP - 261 EP - 251 KW - برش KW - خشک کردن KW - ضریب نفوذ KW - مدل سازی KW - هویج DO - 10.22059/ijbse.2017.62467 N2 - فرایند خشک شدن یک محصول، علاوه بر شرایط بیرونی مانند دما و جریان هوا به بافت داخلی آن نیز بستگی دارد. برش هویج در جهات مختلف قطعاتی با ساختار سلولی متفاوت ایجاد می‌کند که می‌تواند در رفتار خشک شدن این محصول اثرگذار باشد. در این پژوهش اثر عواملی مانند نوع تیغه در سه مدل لبه صاف، اره‌ای و کنگره ای، جهت برش در سه جهت افقی و مورب و عمودی و در دو ضخامت 3 و 6 میلی‌متر بر مدل‌های سینتیک خشک شدن بررسی شد. پس از انجام آزمایشات داده‌ها در 7 مدل رایج خشک کردن برازش شد. نتایج نشان داد در تمام تیمارها مدل لگاریتمی با  98/0R2≥، 04/0RMSE≤ و 02/0SSE≤ فرایند خشک شدن را بهتر تفسیر می‌کند. همچنین ضرایب انتشار رطوبت بدست آمده نشان داد در قطعاتی با ضخامت6 میلی متر بیشترین ظریب نفوذ 07/5 مترمربع بر ثانیه برای تیغه کنگره‌دار در جهت مورب و در ضخامت 3 میلی متر بیشترین ضریب نفوذ 55/2 مترمربع بر ثانیه برای برش با تیغه کنگره‌دار در جهت طولی به دست آمد که می توان این روش را به عنوان روش مناسب برش برای تهیه هویج خشک پیشنهاد کرد.   UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_62467.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_62467_97f8503dbda2c979c6bf2c72fad2eb1e.pdf ER -