TY - JOUR ID - 72113 TI - تولید فیلم کفیران-پلی یورتان پایه آبی حاوی اسانس رزماری جهت نگهداری گوشت شترمرغ JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - هدایتی راد, فاطمه AU - شریفان, انوشه AU - اسدی, غلامحسن AD - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 50 IS - 4 SP - 883 EP - 893 KW - فیلم کفیران- پلی یورتان پایه آبی KW - اسانس رزماری KW - خاصیت ضدمیکروبی KW - گوشت شترمرغ DO - 10.22059/ijbse.2019.279567.665180 N2 - ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی فیلم کفیران- پلی­یورتان پایه آبی حاوی اسانس رزماری با غلظت­های 2، 4، 6، 8 و 10 درصد حجمی/حجمی بررسی شد. با افزایش غلظت اسانس تصاویر میکروسکوپ الکترونی غیریکنواختی و حفره­دار شدن فیلم­ها را نشان دادند، در حالیکه ضخامت فیلم­ها تغییر معنی­داری را نشان نداد (05/0 p ). میزان نفوذپذیری به بخار آب تا غظت 6 درصد افزایش و با ادامه افزایش غلظت کاهش معنی­داری را نشان دادند (05/0 > p). قطر هاله عدم رشد فیلم­ها، قدرت مهارکنندگی بالاتر اسانس رزماری علیه Staphylococcus aureus نسبت به Escherichia coli را نشان دادند. نمونه­های که با فیلم ضدمیکروبی بسته­بندی شدند در پایان 12 روز زمان نگهداری در یخچال، کاهش Log cfu/g 2، 7/1 و 85/1 سیکل لگاریتمی به ترتیب در شمارش کلی میکروارگانیسم­ها، E. coli و S. aureus را نشان دادند. فیلم ضدمیکروبی تولیدی پتانسیل کاربرد جهت بسته‌بندی موادغذایی مختلف را دارا می­باشند. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_72113.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_72113_31644550916b8e6cfb90c20674ebf64c.pdf ER -