TY - JOUR ID - 77054 TI - ارائه روشی مبتنی بر پردازش تصویر و شبکه عصبی مصنوعی برای استفاده در تنظیم خودکار سرزن پیاز JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - افروز, مسلم AU - بهشتی, بابک AU - حیدری سلطان آبادی, محسن AU - ابراهیم زاده, محمد رضا AD - دانشجوی دکتری، گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه آز اد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران AD - استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران AD - استادیار پژوهشی /مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان AD - استادیار گروه کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام، تهران، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 51 IS - 2 SP - 319 EP - 328 KW - سرزن پیاز KW - پردازش تصویر KW - شبکه عصبی مصنوعی KW - چندی ساز بردار یادگیر KW - تنظیم خودکار DO - 10.22059/ijbse.2020.286007.665205 N2 - سرزن پشت تراکتوری از جمله فناوری‌هایی است که برای حذف برگ پیاز از آن استفاده ‌می‌شود. در این ماشین موقعیت قرار‌گیری‌های تیغه‌ها نقش به‌سزایی در کیفیت سرزنی پیازها دارد. در صورت برقراری ارتباط بین خصوصیات فیزیکی پیازها و طول برگ باقی‌مانده پس از سرزنی ‌می‌توان به ارائه روش‌هایی برای تنظیم خودکار تیغه‌ها پرداخت. در این تحقیق روشی ارائه گردید که طبق آن قطر پیازها قبل از سرزنی به کمک پردازش تصویر محاسبه گردید. سپس طول برگ باقی‌مانده روی پیاز در جریان سرزنی با استفاده از شبکه عصبی پرسپترون چندلایه (MLP) تخمین زده شد و در ادامه با به‌کارگیری شبکه عصبی چندی‌ساز بردار یادگیر (LVQ) پیازها بر حسب اندازه طول برگ باقی‌مانده در چهارگروه طبقه‌بندی ‌شدند. برای ارزیابی شبکه‌های مورد استفاده از آماره‌های ریشه میانگین مربعات خطا، میانگین خطای مطلق و دقت، صحت، حساسیت و اختصاصی بودن طبقه‌بندی ‌استفاده شد. نتایج نشان داد که شبکه عصبی طراحی شده ارتفاع برش برگ را با  مقادیر RMSE و MAE به ترتیب 025/0 و 01/0 پیش‌بینی نمود. همچنین طبقه‌بندی ‌پیازها با دقت کلی 91 درصد انجام شد. نتایج این پژوهش را ‌می‌توان در راه اندازی مکانیزم‌های خودکار برای تنظیم تیغه‌های برش سرزن پیاز به‌کار گرفت. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_77054.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_77054_397aaef242b52438a817760d2a238c9b.pdf ER -