TY - JOUR ID - 77116 TI - بهینه سازی استخراج به کمک امواج مایکروویو پکتین از پوست کمبزه و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - رضایی, مهدی AU - خدائیان, فرامرز AU - حسینی, سیدسعید AU - کاظمی, میلاد AD - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج 77871-31587، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 51 IS - 2 SP - 445 EP - 454 KW - پکتین KW - کمبزه KW - بهینه سازی KW - گالاکتورونیک اسید KW - خصوصیات امولسیفایری DO - 10.22059/ijbse.2020.294150.665251 N2 - در این مطالعه، استخراج پکتین از پوست کمبزه به عنوان ضایعات غذایی به کمک امواج مایکروویو بهینه سازی شد. بدین منظور، از طرح باکس-بنکن با سه متغیر مستقل توان مایکروویو، زمان پرتودهی و pH در سه سطح برای رسیدن به حداکثر راندمان تولید استفاده شد. نتایج نشان داد که حداکثر راندمان تولید (3/0 ± 4/19 درصد) در توان 600 وات، زمان 3 دقیقه و pH برابر با 5/1 بدست آمد. در ادامه، خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراج شده در شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ها نشان داد که پکتین استخراج شده در شرایط مذکور دارای درجه استریفیکاسیون حدود 92/51 درصد، محتوای گالاکتورونیک اسید حدود 44/65 درصد و فعالیت امولسیفایری حدود 33/63 درصد بود. همچنین بررسی طیف FTIR حضور ساختار شیمیایی پکتین را تایید کرد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان بیان داشت که پکتین پوست کمبزه را می توان در محصولات غذایی غیر رژیمی مورد استفاده قرار داد. UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_77116.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_77116_542cd826ba8f3c520b4c35fb012c766e.pdf ER -