TY - JOUR ID - 78870 TI - بررسی ناهمگنی دما در سردخانه و تاثیر آن بر شیرین شدن در دمای پایین در سیب‌زمینی با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی JO - مهندسی بیوسیستم ایران JA - IJBSE LA - fa SN - 2008-4803 AU - سماواتیان, نعیمه AU - کلانتری, سیامک AU - لایقی, محمد AU - دلشاد, مجتبی AD - گروه آموزشی علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز.پردیس کشاورزی و منابع طبیغی و دانشگاه تهران. ایران AD - گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج. ایران AD - گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، کرج، دانشگاه تهران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 51 IS - 3 SP - 485 EP - 500 KW - بسته‌بندی پلاستیک KW - دینامیک سیالات محاسباتی KW - سیب‌زمینی KW - شبیه‌سازی KW - قند DO - 10.22059/ijbse.2019.270803.665126 N2 - دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) برای مطالعه جریان هوا و توزیع دما در سردخانه و یافتن ترازهای دمایی استفاده شد. قندکل[1]، قند احیا[2] و ساکارز[3] غده‌های سیب‌زمینی رقم سانته ذخیره شده در 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 80٪ استخراج شد. نتایج نشان داد اختلاف معنی‌داری بین قند کل، قند احیا و ساکارز به دلیل ناهمگنی توزیع دما که منجر به اختلاف ‌2 درجه سلسیوس بین گرم‌ترین و سردترین نقاط درون توده محصول شد، وجود ‌دارد. تغییرات در محتوای قندها با ترازهای دمایی شبیه‌سازی شده مطابقت داشت. ‌نرخ افزایش قندهای محلول به یک درجه سلسیوس کاهش دما، به ترتیب برای قند کل، ساکارز و قند احیا 07/4، 15/3 ,67/0 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک پیش‌بینی‌ شد. دینامیک سیالات محاسباتی[4] با بررسی جریان سیال و توزیع دما و نمایش مناطق بحرانی، باعث بهبود روش‌های بسته‌بندی و چیدمان محصول و هدایت بهتر جریان هوا می‌شود. [1]. Total Sugar [2]. Reducing Sugar (Glucose and Fructose) [3]. Sucrose [4]. Computational fluid dynamics (CFD ( UR - https://ijbse.ut.ac.ir/article_78870.html L1 - https://ijbse.ut.ac.ir/article_78870_561994ee89e43f46cb56dedd4c22d085.pdf ER -