2024-03-29T08:18:15Z
https://ijbse.ut.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=8257
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
بررسی اثر شرایط مختلف خشک کردن بر ویژگیهای دانسیته پودر گشنیز و جذب مجدد آب گشنیز خشک شده
حسین
جعفریان
رضا
طباطبایی کلور
سید رضا
موسوی
یکی از ویژگیهای بسیار مهم در مواد غذایی خشکشده، قابلیت جذب آب آنها میباشد. هر چقدر توانایی محصول در جذب آب بیشتر باشد، نشاندهنده آن است که محصول در شرایط بهتری خشکشده است. لذا شرایطی که در آن محصول تولید شده آب بیشتری جذب کند بهترین شرایط به حساب میآید. دانسیته توده فشرده و غیر فشرده از مهمترین پارامترهایی هستند که در مورد پودرها اندازهگیری میشوند. این امر از لحاظ حمل و نقل، انبارداری و بستهبندی در صنعت، حائز اهمیت است. در این پژوهش اثرات سه عامل دما (35، 45 و 55 درجه سلسیوس)، دبی هوای خشک کردن (024/0، 016/0 و 008/0 متر مکعب بر ثانیه) و استفاده از پمپ حرارتی یا عدم استفاده از آن بر درصد بازجذب آب، دانسیته توده فشرده و دانسیته توده غیر فشرده گشنیز در قالب آزمایش فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شد. به علاوه، نتایج به دست آمده با روش خشک کردن سنتی مقایسه شد. نتایج نشان داد که دما، دبی هوای خشک کن، به کارگیری پمپ حرارتی و اثر متقابل آنها در سطح 1% بر میانگین درصد بازجذب آب نمونههای خشکشده گشنیز و چگالی پودر آن تاثیر معنیداری دارند. به علاوه، محصول خشک شده در خشک کن مجهز به پمپ حرارتی کیفیت بهتری نسبت به روش سنتی دارد. همچنین، دمای 55 درجه سلسیوس و دبی هوای024/0 متر مکعب بر ثانیه موجب بهبود کیفیت محصول شد که میتواند به عنوان تیمار مطلوب در تولید گشنیز خشک پیشنهاد گردد.
گشنیز
خشک کردن
پمپ حرارتی
جذب مجدد آب
دانسیته توده
2017
07
23
191
199
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62461_4caf7eff4668ae54a03541a922721215.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
بررسی و انتخاب مهمترین پارامترهای مؤثر در چابکی زنجیره توزیع تعاونی کمباینداران استان فارس
محمد
شریفی
اسداله
اکرم
نجمه
توکلی
زنجیره تأمین، شبکهای از واحدهاست که برای تولید و تحویل کالاها و خدمات از تأمینکنندگان شروع شده و به مشتریان ختم میشود و هدف آن کاهش هزینهها و افزایش سطح خدمتدهی است. تعاونی کمباینداران بهعنوان توزیع کننده ماشینهای کشاورزی نقش مهمی در کاهش ضایعات ناشی از تأخیر در برداشت دارند. حساسیت محصولات کشاورزی در شرایط محیطی که دائماً در حال تغییر است ضرورت واکنشهای مناسب تعاونیها را دو چندان کرده است. لازمه واکنش مؤثر به این تغییرات، دستیابی به چابکی است. در این پژوهش پارامترهای چابکی، در مطالعات پیشین شناخته شد. پرسشنامهای به منظور شناسایی مهمترین پارامترهای چابکی در زنجیره توزیع تعاونی تهیه و تکمیل گردیده و با استفاده از روش آنتروپی - مجموع ساده وزین رتبهبندی شدند، که پس از محاسبه A*، سه پارامتر حساسیت و پاسخگویی به بازار و مشتری، سرعت انجام کار و معرفی محصول جدید با مقدار 08620/0 در درجه اول اهمیت قرار گرفتند و برنامهریزی صحیح، کاهش هزینهها، ادغام وظیفهها و فرآیند، بهکارگیری IT، رضایت مشتری، انعطافپذیری، کیفیت انجام خدمات و توسعه مهارتهای کارکنان به ترتیب با مقادیر 082328/0، 077243/0، 074230/0، 073355/0، 071509/0، 069464/0، 065749/0 و 063601/0 در رتبه دوم تا نهم قرار گرفتند.
زنجیره تأمین
مدل چابکی
کاهش هزینهها
افزایش سطح خدمتدهی
2017
07
23
201
209
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62462_ac8afb520c43af873d7866211096c121.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
ارزیابی سینتیک رشد و بقاء لاکتوباسیلوس دلبروکی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی با به کارگیری سوبسترای جو و مالت و تأثیر آنها بر خصوصیات آنتیاکسیدانی محیط
مهدیه
سالاری
سید هادی
رضوی
در این مطالعه پتانسیل محیطهای جو، جو-مالت و مالت برای رشد و زندهمانی دو گونه لاکتوباسیلوس (لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتوباسیلوس پاراکازئی) جهت تولید نوشیدنی فراسودمند بررسی شد. سپس تأثیر فرایند تخمیر بر فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنول کل سه محیط ارزیابی شده و با همتایان غیر تخمیری خود مقایسه گردید. نتایج نشان داد باکتریهای انتخابی بهخوبی در سه محیط رشد کرده به طوری که طی 10 ساعت اول تخمیر pH محیطها تا حدود 25/4 کاهش یافت. بالاترین جمعیت میکروبی (log CFU/ml 7/9) در محیط مالت به دست آمد. محتوای فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی محیطها طی تخمیر به طور قابل توجهی افزایش یافته و محیط مالت تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس پاراکازئی بالاترین میزان فنول کل (96/83 میلی گرم معادل گالیک اسید در 100 میلیلیتر) و فعالیت ضد رادیکالی (ml 26/0= IC50) نشان داد. بهعلاوه بیشترین زندهمانی (CFU/ml 106×2/1) در محیط مالت تخمیر شده با لاکتوباسیلوس دلبروکی ثبت شد.
جو
مالت
تخمیر
لاکتوباسیلوس
فعالیت آنتیاکسیدانی
2017
07
23
211
220
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62463_b63f1bc5c8741d20eb9be55f2444241b.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
اندازهگیری دبی جرمی شلتوک با استفاده از حسگر خازنی و مدل سازی آن با رگرسیونی چندگانه، ANN و ANFIS
محمد
طهماسبی
عبداله
گل محمدی
رضا
طباطبایی کلور
اندازهگیری دبی جرمی با استفاده از حسگرهای خازنی به عنوان روش ارزان و سریع توسعه یافته است. اما پیشبینی دبی جرمی به علت وابستگی پاسخ حسگر به عوامل مختلف و پیچیدگی اثر این عوامل دشوار است؛ لذا در این مطالعه پتانسیل شبکه عصبی مصنوعی (ANN)، سیستم استنتاج فازی (ANFIS) و تکنیکهای رگرسیون چندگانه (MR) برای پیشبینی دبی جرمی شلتوک با استفاده از سنسور خازنی مورد بررسی قرار گرفت. بسامد، رطوبت و ولتاژ خروجی به عنوان متغیرهای ورودی و دبی جرمی به عنوان خروجی در توسعه مدلها به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که ANN دارای بالاترین ضریب همبستگی بین مقادیر پیش بینی شده و واقعی است (927/0R2 =). ضریب همبستگی بین مقادیر پیش بینی شده و واقعی برای ANFIS برابر با (909/0=( R2 است. نتایج نشان میدهد که تکنیکهای ANN و ANFIS به طور بالقوه میتواند برای پیش بینی دبی جرمی محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند.
حسگر خازنی
دبی جرمی
شبکه عصبی مصنوعی
رگرسیون چندگانه و ANFIS
2017
07
23
221
227
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62464_57d44039443e5c98b6dc164e6c78db83.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
بررسی اثر پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس نعناع بر ویژگیهای انبارمانی تخممرغ
بهزاد
ناصحی
حسن
برزگر
مهران
نوری
شیما
جلدانی
امروزه استفاده از پوششهای خوراکی زیستتخریبپذیر با اهمیت است. در این مطالعه از پوششهای بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس نعناع برای تخم مرغ استفاده شد. بدین منظور ابتدا ترکیب پوشش با طرح مرکب مرکزی بر اساس مقاومت به کشش، کششپذیری و نفوذپذیری به بخار آب بهینهسازی شد. نمونه بهینه شامل 48/3 درصد نانورس و 35/1 درصد اسانس بود. سپس کاهش وزن، pH سفیده، شاخص هاو و زرده تخم مرغهای با پوشش کربوکسی متیل سلولز، با پوشش بهینه و بدون پوشش (شاهد)، با یکدیگر طی نگهداری در شرایط یخچال و محیط مقایسه شدند. بررسی نتایج نشان داد که ویژگیهای کیفی تخم مرغهای پوشش داده شده با زیست پلیمر بهینه با افت کمتری طی مدت نگهداری در یخچال و محیط، نسبت به نمونه شاهد همراه بودند. در نتیجه استفاده از این نوع پوشش همراه با کنترل دمای نگهداری، میزان ماندگاری تخم مرغ را به مقدار زیادی افزایش میدهد.
تخم مرغ
نعناع فلفلی
پوشش ضد میکروبی
شاخص هاو
2017
07
23
229
239
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62465_9a9cf113aac6f802a4504bd3e4c689ab.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
تکنیک تصویر برداری ابرطیفی
نادر
اکرامی راد
رضا
علیمردانی
سید سعید
محتسبی
افشین
ایوانی
امروزه تقاضا برای محصولات با کیفیت بالا افزایش یافته و استانداردهای سختگیرانهای برای سلامت آنها وضع می شود. لذا برای ارتقاء صادرات انواع محصولات کشاورزی، استفاده از فن آوری های پیشرفته پس از برداشت، برای تعیین سریع تر، موثرتر و دقیق تر کیفیت و سلامت محصولات ضروری می باشد. در این تحقیق، روش تصویربرداری ابرطیفی در محدوده 400 تا 1000 نانومتر، برای تشخیص سیب های آفت زده توسط کرم سیب، بکار برده شده است. پس از تهیه نمونه های آفت زده و انتقال آنها به آزمایشگاه، تصاویر تحت شرایط کنترل شده گرفته شدند. سپس طیف بازتابی میانگین از نواحی مطلوب استخراج و پیش پردازش گردیده و در نهایت با استفاده از چندین تکنیک یادگیری ماشین شامل تحلیـل تفکیک خطی، k-نزدیکترین همسایه و درخت تصمیم گیر طبقه بندی نمونه ها انجام گرفت. نتایج نشان داد جداسازی میوه های آفت زده با نرخ کلاس بندی 96% و 94% برای نمونه های سالم و آفت زده امکان پذیر بوده و بهترین نرخ کلاس بندی برای روش درخت تصمیم گیر بدست آمد. همچنین طول موج های بهینه برای توسعه تصویربرداری چندطیفی استخراج گردیدند. نتایج این پژوهش بیانگر کارآیی بالای تصویر برداری ابرطیفی در جداسازی غیرمخرب سیب های آفت زده برای استفاده در ماشینهای درجهبندی میباشد.
پـردازش تصویـر ابرطیفـی
تحلیـل تفکیـک خطـی
درخـت تصمیم گیر
k- نزدیکتریـن همسایـه
درجهبندی سیب
2017
07
23
241
249
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62466_a363133de10119553b2de597aedff02a.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
بررسی اثر پارامترهای برشی بر مدلسازی فرایند خشک شدن هویج
مریم
نقی پورزاده ماهانی
عباس
روحانی
محمد حسین
آق خانی
فرایند خشک شدن یک محصول، علاوه بر شرایط بیرونی مانند دما و جریان هوا به بافت داخلی آن نیز بستگی دارد. برش هویج در جهات مختلف قطعاتی با ساختار سلولی متفاوت ایجاد میکند که میتواند در رفتار خشک شدن این محصول اثرگذار باشد. در این پژوهش اثر عواملی مانند نوع تیغه در سه مدل لبه صاف، ارهای و کنگره ای، جهت برش در سه جهت افقی و مورب و عمودی و در دو ضخامت 3 و 6 میلیمتر بر مدلهای سینتیک خشک شدن بررسی شد. پس از انجام آزمایشات دادهها در 7 مدل رایج خشک کردن برازش شد. نتایج نشان داد در تمام تیمارها مدل لگاریتمی با 98/0R2≥، 04/0RMSE≤ و 02/0SSE≤ فرایند خشک شدن را بهتر تفسیر میکند. همچنین ضرایب انتشار رطوبت بدست آمده نشان داد در قطعاتی با ضخامت6 میلی متر بیشترین ظریب نفوذ 07/5 مترمربع بر ثانیه برای تیغه کنگرهدار در جهت مورب و در ضخامت 3 میلی متر بیشترین ضریب نفوذ 55/2 مترمربع بر ثانیه برای برش با تیغه کنگرهدار در جهت طولی به دست آمد که می توان این روش را به عنوان روش مناسب برش برای تهیه هویج خشک پیشنهاد کرد.
برش
خشک کردن
ضریب نفوذ
مدل سازی
هویج
2017
07
23
261
251
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62467_97f8503dbda2c979c6bf2c72fad2eb1e.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
تشخیص و جداسازی گره و میانگره در ساقههای نیشکر به صورت برخط با کمک بینایی ماشین
هادی
اورک
سامان
آبدانان مهدی زاده
امروزه مواد خام زیستی به عنوان منبع انرژی تجدید پذیر، سوخت و غیره با توجه به بومی و در دسترس بودن مورد استفاده قرار گرفتند. میانگره حاوی گلوکان است و برای تولید الکل مناسب میباشد. حال آنکه گره با درصد لیگنین و سلولز بالا برای شرکتهایی که نیاز به حرارت و انرژی دارند مناسب میباشد. بنابراین جداسازی اجزای مواد زیستی ارزش این مواد را افزایش خواهد داد. بعلاوه یکنواختی مواد اولیه عملیات کنترل و پردازش را کار آمدتر و عمر تجهیزات فرآوری را بهبود خواهد بخشید. هدف از این پژوهش جداسازی گره و میانگره به صورت خودکار است. به این منظور با استفاده از پردازش تصویر و با دانستن این موضوع که افت ناگهانی در مقادیر خاکستری، در امتداد محور اصلی قطعهای از ساقه نیشکر، میتواند نشاندهنده گره بر روی آن قطعه باشد، عملیات جداسازی صورت پذیرفت. بر اساس نتایج دقت سامانه بینایی ماشین بیش از 98% به دست آمد.
جداسازی
گره
میانگره
پردازش تصویر
2017
07
23
263
272
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62468_8507ebab546fb3d6eb4dbea53268a7da.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
اثرات پیشتیماری سانتریفوژ بر فراپالایش غشایی محلولهای قلیایی هیومیکی استخراجشده از زغال سنگ
احسان
سرلکی
علی
شریف پاقلعه
در مقایسه با هیوماتها، فولواتها بهدلیل اندازه و وزن مولکولی پایینشان، نقش مهمتری در کمک به فعالیتهای بیولوژیکی و متابولیکی گیاهان دارند. بنابراین جداسازی فولواتها از ترکیبات هیومیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه برای اولین بار، از یک سامانه فراپالایش غشایی برای جداسازی فولواتهای با وزن مولکولی کمتر از 5 کیلودالتون از محلولهای قلیایی ترکیبات هیومیکی استخراجشده از زغالسنگ استفاده شده است. برای افزایش راندمان جداسازی غشایی، ابتدا میکروذرات نامحلول هیومین از محلولهای قلیایی هیومات/فولوات با یک دستگاه سانتریفوژ جداسازی شدند. سپس، اثرات پیشتیماری سانتریفوژ بر راندمان جداسازی سامانه غشایی ارزیابی شد. در این راستا، شار تراوه فولوات و گرفتگی غشا شامل انواع مقاومتهای گرفتگی (RT و Rf)، درصد گرفتگی غشا (Fouling%)، مکانیسمهای غالب گرفتگی و شاخص بلوکهشدن (i) تعیین گردیدند. نتایج این مطالعه نشان داد که پیشتیماری سانتریفوژ با حذف و جداسازی میکروذرات نامحلول هیومین و کاهش میانگین اندازه ذرات خوراک بهمقدار 34 درصد، باعث افزایش شار تراوه فولوات به میزان 14/65 درصد میشود. همچنین گرفتگی غشا در این فرآیند به مقدار 11 درصد کاهش مییابد. علاوه بر این، با سانتریفوژ کردن محلول قلیایی هیومیکی، مکانیسم بلوکهشدن میانی بهجای مکانیسم تشکیل کیک در فرآیند برقرار شد. نهایتا برای بررسی دقیق پدیده گرفتگی غشا، از میکروسکوپ الکترونی پویشگر (SEM) استفاده شد که نتایج بدستآمده از ریزنگارههای SEM، نتایج تئوری حاصلشده از مقاومتها و گرفتگی غشا را تایید نمودند.
محلول قلیایی هیومیکی
فراپالایش غشایی
سانتریفوژ
میکروذرات هیومین
گرفتگی
2017
07
23
273
283
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62469_5a33cfcd539081ab18323834f0231777.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
طراحی و توسعه سامانه کنترل هوشمند تعیین آب مورد نیاز گیاهان گلخانهای با کمک بینایی ماشین (مورد مطالعه: گیاه حُسنِیوسف)
مریم
نداف زاده
سامان
آبدانان مهدی زاده
محمدامین
آسودار
محمدرضا
صالحی سلمی
بخش عمدهای از گیاهان زنده را آب تشکیل میدهد و به همین دلیل تغییر در میزان آب به شکل افزایندهای، رشد و متابولیسم گیاهان را تحت تأثیر قرار میدهد. این مسأله سبب میشود تا مکانیزمهای متعددی جهت حفظ رشد گیاهان در شرایط سخت کمآبی و تنشهای ناشی از آن مورد توجه قرار گیرند. در این پژوهش نشان داده شد که سامانه خودکار آبیاری طراحی شده قادر است تا با بررسی پارامترهای رنگی و مورفولوژیکی گیاه، میزان پژمردگی را اندازهگیری و بر اساس آن، نیاز گیاه به آب را تشخیص و نهایتاً در راستای بهبود وضعیت گیاه اقدام نماید. در این مطالعه گیاه گلخانهای حُسنِیوسف برای انجام آزمایش انتخاب شد. مطابق آنالیز آماری صورت گرفته مشخص گردید که میان پارامترهای اندازهگیری شده در دورة پژمردگی در مقایسه با حالت شادابی گیاه، در سطح احتمال 5% تفاوت معنیدار وجود دارد. سامانه کنترل هوشمند تشخیص نیاز آبی گیاه را به ترتیب با صحت، حساسیت، تشخیص و دقت 97%، 94%، 96% و 95% انجام داد. این مسأله نشان از توانایی سامانة پیشنهاد شده به منظور اندازهگیری و سنجش پژمردگی گیاه و کنترل میزان آب مورد نیاز آن را دارد.
پژمردگی
تنش خشکی
کنترل هوشمند آبیاری
گلخانه
2017
07
23
285
297
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62470_8797582dae4facb59546b81ccdb291d2.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
بررسی تاثیر پاربویلینگ برنج به وسیله امواج مایکروویو بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالم
داود
قنبریان
ماشاالله
ولایی
مهدی
قاسمی ورنامخواستی
حمید رضا
آقا گل زاده
فرآیند تبدیل شلتوک به برنج سفید شامل عملیاتی است که از مرحله خشک کردن تا مرحله درجهبندی روی برنج انجام میگیرد. شکست برنج شاخصترین افت تبدیل در کشور ما به شمار میرود. پاربویلینگ با ژلاتینه کردن نشاسته برنج و پر کردن ترکهای دانه برنج باعث افزایش مقاومت دانه برنج و در نتیجه آن درصد شکستگی به نحو چشمگیری کاهش و ضریب تبدیل و درصد برنج سالم افزایش مییابد. اخیرا استفاده از امواج مایکروویو در عملیات پابویلینگ مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این پژوهش اثر چهار فاکتور رقم در دو سطح (شیرودی و هاشمی)، دمای خیساندن در دو سطح (60 و 70درجه سلسیوس)، توان مایکرویو در دو سطح (600 و 900 وات) و مدت گرمادهی در دو سطح (2 و 4 دقیقه) بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش دمای خیساندن،ضریب تبدیل به طور معنیداری افزایش یافت. ضریب تبدیل در رقم شیرودی به طور معنیداری بیشتر از هاشمی میباشد. با افزایش توان مایکروویو درصد برنج سالم نیز به طور معنیداری افزایش یافت. بیشترین ضریب تبدیل و درصد برنج سالم در هر دو رقم مربوط به دمای خیساندن 60 درجه سلسیوس، توان 900 وات و مدت گرمادهی 2 دقیقه میباشد.
برنج
ضایعات تبدیل
پاربویلینگ
گرمادهی
ژلاتینه شدن
2017
07
23
299
304
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62471_119cfcf709295ac9feb8fb70ca7eb9e1.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
اثرات اشکال گوناگون موانع صلب بر نیروی دینامیکی وارد بر یک چرخ محرک برون جاده ای تراکتور در دو حالت محرک و غیر محرک
عارف
مردانی کرانی
صاحبه
جعفری
اسعد
مدرس مطلق
در این مطالعه، برهمکنش یک چرخ محرک با ناهمواریهای صلب با در نظر گرفتن پارامترهای سرعت پیشروی، بار روی چرخ، لغزش چرخ، و شکل هندسی مانع و ارتفاع آن بررسی گردید. نیروی وارده بر چرخ در قالب دو مولفه افقی و عمودی با استفاده از یک آزمونگر تک چرخ و در محیط انباره خاک در گروه مکانیک بییوسیستم دانشگاه ارومیه اندازهگیری و ثبت شده است. نتایج حاکی از آن بود که موانع با هندسه مختلف و با عرض و ارتفاع یکسان، از نظر ایجاد نیروی وارده بر چرخ با یکدیگر متفاوت بوده و به ترتیب موانع مثلثی با میانگین نیروی 3/5 کیلونیوتن، قوسی با میانگین نیروی 5/5 کیلونیوتن و ذوزنقهای با میانگین نیروی 6/5 کیلونیوتن کمترین تا بیشترین نیرو را دریافت نمودهاند. آزمونها در قالب یک آزمایش فاکتوریل نشان داد اثر سرعت پیشروی تنها بر مولفه عمودی نیروی وارده بر چرخ معنی دار بوده است اما افزایش ارتفاع مانع و همچنین افزایش بار عمودی به صورت معنیداری منجر به افزایش مولفههای افقی و عمودی نیرو گردیده است. مقایسه دو حالت با وجود لغزش و بدون آن نشان داد که چرخ محرک دارای لغزش مثبت، نیروی افقی و عمودی بیشتری را نسبت به چرخ فاقد لغزش با شرایط مشابه دریافت میکند.
آزمونگر تکچرخ
برهمکنش چرخ و مانع
چرخ
مانع
2017
07
23
305
314
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62472_1782285201cf5dc192f4fdba1539fecd.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
ارزیابی فنی، اقتصادی و تغذیهای روشهای مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس
محمد
شاکر
هدایت اله
رحیمی
مریم
شاه امیریان
سید منصور
علوی منش
در پژوهش حاضر، عملکرد فنی و اقتصادی شش روش مختلف تبدیل برنج دانه بلند (رقم شمیم) در استان فارس و تاثیر آنها بر ارزش غذائی برنج بررسی شد. در هر روش، توان مورد نیاز، شدت جریان و انرژی الکتریکی مصرفی، ظرفیت سیستم، راندمان تبدیل، میزان شکستگی و ترک برنج، درصدهای پروتئین، خاکستر و چربی، مقدار کلسیم و آهن اندازهگیری شد. برای ارزیابی اقتصادی، از روش تحلیل نهایی منفعت به هزینه، استفاده شد. نتایج ارزیابی فنی نشان داد که تیمار استفاده از دستگاه سفیدکن سایشی افقی + سفید کن تیغهای، مناسبترین روش تبدیل برنج قهوهای به برنج سفید در شلتوک رقم شمیم بود. همچنین در این تیمار، انرژی الکتریکی مصرفی کمتر، ظرفیت سیستم و راندمان تبدیل بیشتر میباشد. از نظر ارزش غذایی برنج، نتایج نشان داد که عناصر چربی، پروتئین و آهن در تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری با یکدیگر داشتند و بیشترین مقدار چربی در تیمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئین و آهن بیشترین مقدار به ترتیب در تیمارهای 6 و 5 وجود داشت. نتایج ارزیابی اقتصادی نشان داد که تیمار 6 نسبت به سایر تیمارها اقتصادیتر میباشد و پس از آن به ترتیب تیمارهای 3، 2، 4، 1 و 5 قرار داشتند.
ارزش غذائی
برنج سفید
برنج قهوه ای
روش های تبدیل
2017
07
23
315
323
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62473_0fc27cb1160091b837b691075751848c.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
شبیهسازی برنامهریزی مسیر بهینه آنلاین ماشین در مزارع مثلثی شکل با استفاده از الگوریتم ژنتیک
فروغ
کیهانی نسب
ترحم
مصری گندشمین
غلامحسین
شاهقلی
در سالهای اخیر پیشرفت و توسعه دستگاههای هدایت خودکار در ماشینها، به افزایش علاقه برای برنامهریزی مسیر به کمک ابزارهای محاسباتی هوش مصنوعی منجر شدهاست. مزارع کشاورزی دارای اشکال و طرحهای مختلف و متنوعی میباشند. در مزارع مثلثی چون طول مسیرها در تمام مزرعه یکسان نیست، بدست آوردن الگوی مناسب حرکت نسبت به مزارعی که شکل چهار وجهی دارند، مشکلتر میباشد. هدف این پژوهش، شبیهسازی برنامهریزی مسیر بهینه آنلاین بهمنظور کاهش مسافت و زمان غیرمفید ماشین میباشد. در این مقاله با استفاده از الگوریتم ژنتیک و نرمافزار Matlab 2013، الگویی بهینه برای حرکت ماشینهای کشاورزی هدایت خودکار در مزارع مثلثی شبیهسازی، و در نهایت این الگوی بهینه در قالب نمودار با الگوهای سنتی مقایسه گردید. نتایج شبیهسازی نشان داد که الگوی بهینه با اجتناب از دور زدنهای طولانی، قادر است مسافت غیرمفید را تا 51 % و زمان غیرمفید را تا 54 % نسبت به الگوهای تردد مرسوم کاهش دهد.
الگوریتم ژنتیک
الگوی بهینه
هدایت خودکار
مسافت غیرمفید
2017
07
23
325
332
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62474_005760f821bb38ec6520389c3bcad788.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
تاثیر کنجاله کنجد و پلیساکارید محلول در آب سویا بر ویژگیهای نان بربری
زهرا
توان
محمد
حجتی
بهزاد
ناصحی
حسین
جوینده
با هدف بهبود کیفیت نان برـبری، اثر افزودن کنجـاله کنـجد (5/12-0 درصـد) و پلیسـاکارید محلـول در آب سویـا (2-0 درصد) بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (رطوبت، پروتئین، چربی، فیبر و خاکستر، حجم مخصوص، سفتی و پیوستگی) و حسی نان به عنوان متغیرهای وابسته با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی گردید. نتایج نشان داد افزودن کنجاله کنجد مقادیر خاکستر، پروتئین، چربی، فیبر و رطوبت نان را بطور معنیداری افزایش داد در حالیکه سفتی و پیوستگی بطور معنیداری کاهش یافت. همچنین مشاهده شد که افزودن پلیساکارید محلول در آب سویا میزان رطوبت را افزایش و سفتی و حجم مخصوص نمونهها را بطور معنیداری کاهش داد. همچنین کنجاله کنجد و پلیساکارید محلول در آب سویا اثر معنیدار مثبتی بر پذیرش کلی نمونهها داشتند. براساس نتایج بهینهسازی و مدل بدستآمده، استفاده از 43/6 درصد کنجاله کنجد و 62/0درصد پلیساکارید محلول در آب سویا میتواند نان بربری با بهترین کیفیت و ویژگیهای تغذیهای و حسی را تولید نماید.
نان مسطح
فیبر
بافت
ویژگی حسی
روش سطح پاسخ
2017
07
23
333
342
https://ijbse.ut.ac.ir/article_62475_853fd6b3e326364889e800b6bc5ae5d3.pdf
مهندسی بیوسیستم ایران
2008-4803
2008-4803
1396
48
2
چکیده های انگلیسی
2017
07
23
1
20
https://ijbse.ut.ac.ir/article_65000_66f8392e0213eca4acde553799ec6b61.pdf