پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Non-destructive assessment of egg freshness using UV-IR spectroscopy and determination of the effective wavelength domainارزیابی غیرمخرب تازگی تخممرغ با طیفسنجی UV-IR و تعیین تأثیرگذارترین ناحیۀ طیفی1011125011710.22059/ijbse.2014.50117FAسامانآبدانان مهدیزادهاستادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانسعیدمیناییدانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران0000000322415621عزالدینمهاجرانیدانشیار گروه فیزیک، دانشگاه شهید بهشتی تهرانمحمد امیرکریمی ترشیزیاستادیار گروه دام و طیور، دانشگاه تربیت مدرس تهرانJournal Article20120314Therefore, the objective of this study is to test the feasibility of UV-IR transmission spectroscopy for the non-destructive assessment of the freshness of an individual egg as an alternative for traditional inspection methods. To obtain a considerable variation in freshness, groups consisting of 10 eggs were stored (30 7 oC and 25% 4 RH) for 30 days. Data obtained from non-destructive spectral measurements were compared with three destructive freshness parameters including Haugh units (HU), albumen and yolk pH as well as yolk coefficient (YC(. Partial least squares regression (PLSR) and principal component regression (PCR) models are built in order to predict HU, pH and YC based on the transmission spectra. The correlation coefficients between the predicted value and the measured value are 0.88, 0.86 and 0.78 for HU, YC and pH of the albumen, respectively, in the PLSR method and 0.64, 0.62 and 0.41 for HU, YC and pH of the albumen, respectively, in the PCR method. These results show that the light transmission spectrum of an egg provides better quantitative information about egg freshness based on PLSR method. Effective information concerning egg freshness is restricted to the wavelength interval between 510 and 820 nm.صنعت مدرن طیور بهجای روشهای سنتی فراوری و جابهجایی تخممرغ مانند candling و بازرسی چشمی، بهدنبال روشهای جدیدتری است. هدف از این پژوهش، ارزیابی طیفسنجی UV-IR بهمنظور سنجش غیرمخرب تازگی تخممرغ بهعنوان جایگزینی برای روشهای سنتی بازرسی است. برای بررسی گسترۀ وسیعی از تغییرات در تازگی، گروههای متشکل از 10 تخممرغ (<sup>o</sup>C 730 و 425درصد RH) بهمدت 30 روز ذخیره شدند. اندازهگیریهای طیفی در برابر سه پارامتر مخرب سنجش تازگی (Haugh units (HU)، pH سفیده و زرده، و ضریب زرده (YC[1])) قرار داده شدند. روشهای PLSR وPCR بهمنظور پیشبینیHU ، pH سفیدۀ تخممرغ، و YC براساس دادههای طیفی استفاده شد. مقدار ضریب تعیینخطای پیشگویی در روش PLSR برای HU، YC، و pH سفیده بهترتیب 88/0، 86/.، و 78/0 و در روش PCR (برای HU، YC، و pH) سفیده بهترتیب 64/0، 62/0، و 41/0 بهدست آمد. این نتایج بیانگر توانایی بیشتر PLSR در پیشبینی دادههای طیفی است. درضمن بیشتر اطلاعات طیفی در بازه nm820-510 قرار دارد. نتایج همچنین نشان داد که طیفسنجی UV-IRدر ارزیابی کیفیت درونی و تازگیتخممرغ روش موفقی است.
<br clear="all" /><br />https://ijbse.ut.ac.ir/article_50117_f9b967f90d6d4f337346abb82ea7037b.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Investigation of Absorber Plate Porosity effects on a Solar Air Heater Performance With Slatted Glassبررسی اثر تخلخل جاذب مشبک بر کارایی هواگرمکن خورشیدی با پوشش پلهای از شیشه1131185011810.22059/ijbse.2014.50118FAمریمزمانیاندانشجوی سابق کارشناسی ارشد،دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرازعلیزمردیاناستاد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیرازJournal Article20120628In this research a flat plate solar air collector was investigated under direct solar radiation consisted of a slatted glass cover, perforated absorber aluminum sheets (porosity 0.0177, 0.0314 and absorber thickness of 2.5 mm). The effect of porosity on absorber efficiency of collector was evaluated. Six levels of air mass flow rates (0.0056 to 0.0385 kg m-2 s-1) were adopted.<br />Average solar energy was reported to be 1040 Wm-2. The experimental results show that thermal efficiency of collector increases by an increase in the porosity of the absorber. This improvement may be due to an increase in heat transfer surface area within the porous medium at higher air mass flux which yields a higher heat transfer coefficient. The absorber with lower porosity shows a better thermal efficiency at lower air mass flux because the air flows in the shorter path through the outlet air channel and may not able to cool the absorber effectively. In the minimum air flow rate, absorber efficiency with porosity 0.0177 & 0.0314 are 0.31 & 0.29 respectively whereas, at the maximum flow, efficiency shows an enormous change of 0.83 and 0.88 respectively. This solar air heater can be used for drying agricultural products, and etc.یکی از روشهای استفاده از انرژی خورشیدی استفاده از جمعکنندههای خورشیدی است. در این پژوهش جمعکنندۀ مشخصشده از نوع تخت بود و با پوشش شیشهای پلهای و صفحات جاذب آلومینیومی متخلخل (با ضریب تخلخل ثابت 0177/0 و 0314/0 و ضخامت mm 5/2) در معرض مستقیم تابش خورشید بررسی شد. اثر تخلخل صفحۀ جاذب جمعکننده بر کارایی حرارتی آن در محدودۀ دبی جرمی هوا (0056/0، تا 0385/0 kgm<sup>-2</sup>s<sup>-1</sup>) در شش دبی هوای ورودی، آزمایش و بررسی شد. آزمایشها در سه تکرار، در فواصل زمانی 11 تا 13 بعدازظهر، با متوسط شید خورشید در این فاصلۀ زمانی برابر با Wm<sup>-2</sup> 1040 انجام گرفت. نتایج بهدستآمده از آزمایشها صحت نظریۀ بررسیشده در این تحقیق را نشان میدهدکه با افزایش تخلخل صفحۀ جاذب، بازده گرمایی جمعکننده افزایش مییابد. اما در دبی کمینه مشاهده شد که بازده صفحۀ جاذب با تخلخل کمتر، بیشتر است .در دبی کمینه، بازده صفحات جاذب با تخلخل 0177/0 و 0314/0 بهترتیب 31/0 و 29/0و در دبی بیشینه بهترتیب 83/0 و 88/0 بهدست آمد. این هواگرمکن میتواند در پروژههای خشککردن محصولات کشاورزی، گرمکردن خانههای روستایی و شهری، فضای گلخانهها، و دامداریها استفاده شود.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50118_b40dd7e0d001a541fdfa6fcb5048aacd.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Design, Fabrication and Evaluation of Sesame Continuous Hullerطراحی، ساخت و ارزیابی پوست کن پیوسته کنجد1191245011910.22059/ijbse.2014.50119FAسید مهدینصیریاستادیار بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیراز0000-0001-6059-8911نجاتصادقیدانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شیرازJournal Article20130220Dehaulling is one of the important stages in sesame grain processing. It includes soaking, dehusking the grain, and separating the husks from kernels. In the present study, a continuous dehuller for an industrial continuous process layout of grain was designed, fabricated and evaluated. The slope and speed of dehuller were the main factors for laboratory experiments. Results depicted both factors have significant effect on dehulling efficiency (p=0.01). Maximum efficiency was measured about 84 percent at zero slope and minimum speed of dehuller in a single pass trial. A strong linear relationship between dehulling duration time and efficiency with correlation coefficient of 0.80 was observed. This machine has capability of extra efficiency with increasing in dehulling duration through other adjustments.پوستکنی مرحلهای بسیار مهم در فراوری دانۀ کنجد و شامل فرایندهای خیساندن، پوستگیری، و جداسازی پوست از مغز دانۀ کنجد است. در این تحقیق، یک پوستکن پیوستۀ دانههای کنجد در راستای طراحی فرایند پیوستۀ صنعتی کنجد طراحی، ساخته، و سپس ارزیابی شد. شیب دستگاه و دور محور پوستکن فاکتورهای اصلی آزمایش بودند. نتایج نشان میدهد که این دو فاکتور تأثیر معنیداری بر درصد پوستگیری دانهها دارند (01/0=p). حداکثر درصد پوستگیری با یکبار عبور دانهها از پوستگیر درحدود 84 درصد بود که در شیب صفر درجه و کمترین سرعت دورانی دستگاه بهدست آمد. نتایج همچنین نشان داد که بین زمان پوستگیری و درصد دانههای سفیدشده رابطهای خطی با ضریب همبستگی 80/0 وجود دارد. با افزایش زمان پوستگیری که در تنظیمات دیگر دستگاه امکانپذیر است، دستگاه برای استفاده در فرایند پیوستۀ صنعتی مناسب میشود.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50119_1813a5e9b4427704bef5c02213a6ef85.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Application of artificial neural network and adaptive neuro-fuzzy inference systems in determining the moisture content in green tea sheets based on colored parametersکاربرد شبکههای هوش مصنوعی و استنتاج عصبی فازی تطبیقی برای تعیین محتوای رطوبتی برگ چای سبز براساس پارامترهای رنگی1251335012010.22059/ijbse.2014.50120FAمحمدشهابی قویونلوییدانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانشاهینرفیعیاستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0003-2647-3984سید سعیدمحتسبیاستاد ،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0002-4031-1095سلیمانحسینپوردانشآموخته دورۀ دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانJournal Article20120610Using image processing and artificial intelligence systems in agriculture and food industry is increasing daily. The purpose of this research is to study the feasibility of using image processing technique in predicting process of moisture content changes on green tea sheets during the drying using predictive artificial intelligence systems such as: artificial neural networks and adaptive neuro-fuzzy inference system. The drying experiments were conducted at five temperatures of 50, 60, 70, 80 and 90 °C and three air flow rates of 0.5, 1 and 1.5 m/s using thin layer method. The results gained out of extracting colorful images took from upper view of samples were applied as input data of artificial intelligence systems for determining moisture content. Finally, the best results predicted by the artificial neural network with two hidden layers contained (12 neurons in the first layer and 15 neurons on the second layer) with correlation coefficient of 0.948 and root mean square error of 0.092, respectively.استفاده از پردازش تصویر و سامانههای هوش مصنوعی در زمینۀ کشاورزی و صنایع غذایی روزبهروز بیشتر میشود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی امکان استفاده از پردازش تصویر در پیشبینی روند تغییرات محتوای رطوبتی برگهای چای سبز در حین خشکشدن با استفاده از سامانههای پیشگویی شبکۀ عصبی مصنوعی و استنتاج فازی عصبی تطبیقی است. آزمایشهای خشککردن بهروش لایه نازک و براساس عوامل مؤثر در خشکشدن در پنج دمای 50، 60، 70،80، و 90 درجۀ سلسیوس و سه سرعت جریان هوای 5/0، 1، و 5/1 متربرثانیه انجام گرفت. نتایج حاصل از استخراج پارامترهای رنگی تصاویر برگرفته از نمای بالای نمونهها، بهعنوان دادههای ورودی سامانههای هوش مصنوعی، برای تعیین محتوای رطوبتی آنها بهکار برده شد. درپایان، بهترین نتایج پیشبینی شبکۀ عصبی مصنوعی با دو لایۀ پنهان (شامل 12 نرون در لایۀ اول و 15 نرون در لایۀ دوم)با ضریب تعیین 948/0 و مجذور میانگین مربعات خطای 092/0 گردید.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50120_70c87e14744f5e03b45baf541f66775d.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Full chain of energy in ethanol production from sugar cane molasses in Iranچرخۀ کامل انرژی در تولید اتانول از ملاس نیشکر در ایران1351425012110.22059/ijbse.2014.50121FAمحسنغدیریانفردانشجوی دکتری ،دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهرانعلیرضاکیهانیاستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهرانمحمودامیداستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران0000-0003-2616-4903Journal Article20121028در این مطالعه روند انرژی از کشت نیشکر تا تولید اتانول از ملاس، در ایران بررسی شد. با توجه به نتایج، انرژی مصرفی بهازای هر لیتر الکل، 32/22 مگاژول است. ازاینرو، مقدار نسبت انرژی (ER) برابر 95 درصد و محتوای انرژی خالص (NEV)، 12/1- مگاژول است. توسعهنیافتن صنایع جانبی و صنایع تبدیلی محصولات جانبی کشت و صنعتهای نیشکر در ایران، از دلایل بالابودن نسبی محتوای انرژی خالص است. در بین نهادهها نیز سوخت مازوت که برای تولید برق در کارخانۀ تولید ملاس و شکر مصرف میگردد، با 75/45 درصد بیشترین سهم را دارد. پس از مازوت، برق مصرفی در مرحلۀ تولید اتانول از ملاس و همچنین برای پمپاژ آب با 57/34 درصد قرار دارد. پس از آن هم نهادههایی همانند سوخت دیزل، ترکیبات فسفاته (سوپر فسفات تریپل)، و اوره بهترتیب بیشترین سهم را از انرژی ورودی بهخود اختصاص دادهاند. ازآنجاکه هنوز صنایع جانبی و تبدیلی نیشکر در ایران شرح و بسط نیافته است و محصولات جانبی مانند سرشاخههای نیشکر در مزرعه و باگاس هیچ مصرفی ندارند، بنابراین، مطالعات روی تولید اتانول از ملاس یا تولید بیوگاز یا الکتریسیته از باگاس در حیطۀ مدیریت ضایعات قرار میگیرند. در این موارد حتی اگر ER عددی کوچکتر از 1 بود، با توجه به مسائل جانبی دیگر، همانند منافع زیستمحیطی یا اشتغالزایی، ادامۀ تولید این محصولات، توجیهپذیر است. نوع تخصیص انرژی مصرفی به محصولات جانبی تأثیر شگرفی در مقدار ER دارد. https://ijbse.ut.ac.ir/article_50121_df875de1f6473b8bfd508d679bb57e7e.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Effect of osmotic dehydration on microstructure, shrinkage, rehydration ratio and sensory properties of quince slices pretreated by active edible coatingتأثیر آبگیری اسمزی بر ریزساختار، چروکیدگی، جذب مجدد آب، و ویژگیهای حسی میوۀ "به" پیشتیمارشده با پوشش خوراکی فعال1431535012210.22059/ijbse.2014.50122FAمینااکبریاندانشآموخته، دانشکدۀ کشاورزی ، گروه علوم و صنایع غذایی ،دانشگاه تبریزبابکقنبرزادهدانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریزمحمودصوتیاستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریزجلالدهقان نیااستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریزJournal Article20120917در این تحقیق، ابتدا بهینهسازی ترکیب محلول اسمزی در فرایند آبگیری اسمزی میوۀ "به" بهوسیلۀ روش سطح پاسخ <sup><sup>[1]</sup></sup>(RSM) و براساس حداکثر ضریب کارایی آبگیری اسمزی (WL/SG) بررسی شد. نتایج نشان داد که فروکتوز بهصورت خطی و درجۀ دو بر WL/SG مؤثر است، درحالیکه کلرید کلسیم و اسیدسیتریک تأثیر معنیداری بر میزانWL/SGندارند. اثر پوششهای خوراکی فعال بر پایۀ کربوکسی متیل سلولزـپکتینـاسیداسکوربیک و همچنین اثر آبگیری اسمزی بر ریزساختار میکروسکوپی، چروکیدگی،[2] جذب مجدد آب،[3] و ویژگیهای حسی در ورقههای "به" خشکشده مطالعه شد. نمونههای پوششدار و اسمزشده، دارای کمترین آسیب از نظر فروپاشی سلولی و چروکیدگی، در ریزساختار میکروسکوپی بودند و نمونههای اسمزشده میزان چروکیدگی کمتری در مقایسه با شاهد و نمونۀ پوششدار اسمزینشده داشتند. بهکاربردن پوششهای خوراکی، سبب کاهش جذب مجدد آب بهوسیلۀ محصول نهایی، در مقایسه با نمونۀ بدون پوشش گردید.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50122_3bd8d827b20e42841fd75530d5b541d8.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Effect of CIPC application on potato changes during the storageتأثیر مصرف کلروپروفام بر تغییرات غدۀ سیبزمینی در طول دورۀ انبارداری1551645012310.22059/ijbse.2014.50123FAفرزادگودرزیمربی پژوهش بخش تحقیقات فنی مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدانحامدفاطمیاناستادیار پژوهش موسسۀ تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیJournal Article20121231حجم عمدهای از سیبزمینی تولیدی کشور از اواسط شهریور تا پایان مهر برداشت میشود. بنابراین، نگهداری مناسب آن برای تنظیم بازار مصرف ضرورت دارد. در این مطالعه، امکان استفاده از کلروپروفام برای نگهداری بهتر سیبزمینی در طول دورۀ انبارداری بررسی شد. غدههای دو رقم سیبزمینی آگریا و سانته 1، 4، یا 8 هفته پس از برداشت با مقادیر 5/0یا 1 گرم بر کیلوگرم کلروپروفام تیمار و همراه با غدههای شاهد بهمدت 7 ماه در انبارهای فنی و سنتی نگهداری شدند. در این مدت متغیرهای محتوای رطوبت، قند کاهیدهشده، و درصد جوانهزنی غدهها اندازهگیری شد. براساس نتایج، در هر دو رقم آگریا و سانته، و برای هر دو نوع انبار، تیمار 1 گرم بر کیلوگرم کلروپروفام[1] به شکل معنیداری (در سطح احتمال پنج درصد) بیش از دیگر تیمارها تجمع قند کاهیده، درصد جوانهزنی، کاهش محتوای رطوبت، و وزن جوانههای تولیدی غدههای تحت آزمایش را کاهش داد. با افزایش زمان انبارداری، از رطوبت غدهها کاسته شد و مقدار قند کاهیدۀ تجمعیافته در آنها افزایش یافت. برای کسب بهترین نتیجه باید مصرف کلروپروفام حداکثر تا 1 ماه پس از برداشت انجام شود. هیچیک از تیمارهای مطالعهشده برای اعمال بر غدههای بذری سیبزمینی مناسب بهنظر نمیرسد. کاربرد صحیح کلروپروفام میتواند افت وزنی غدههای آگریا و سانته را بهترتیب تا 6 و 3/8 درصد کاهش دهد.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50123_bd7a31269764d246e52b93976f034647.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Effect of Different Dehulling Methods on Some Physical and Chemical Properties of Iranian Carob Bean Gumتأثیر روشهای گوناگون پوستگیری بر برخی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی صمغ لوبیای خرنوب ایرانی1651725012410.22059/ijbse.2014.50124FAسانازخلیقیداش آموخته کارشناسی ارشد، داشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسسلیمانعباسیدانشیار،دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس،محمدحسین عزیزیعزیزیدانشیار،دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس،Journal Article20121003In this study, the morphological and chemical properties of carob pods and carob beans as well as the effect of different extraction, and purification methods on the physical and chemical properties of the purified gums have been investigated. In order to dehusk carob beans, boiling water as well as acidic methods were used. The endosperm powder was prepared and the effect of endosperm powder concentration (1– 3%), pH (4, 7, and 10) and heat treatment (50– 90°C) on the extraction of the crude gum were evaluated based on an RSM design. The resulting dispersion was centrifuged and the supernatant recovered. Purification of the gum was followed by adding alcohols and acetone into the supernatant. Results of dehulling treatment showed that the endosperms which treated by sulfuric acid (twice) were more transparent than others. Moreover, the solubility of the gum was increased by rising the temperature. در ایران درخت خرنوب (<em>Ceratonia</em> <em>siliqua</em><em>)</em> بهطور پراکنده در مناطق گوناگون کازرون و ممسنی یافت میشود. در این پژوهش، برخی ویژگیهای ریختشناسی و شیمیایی غلاف و لوبیای خرنوب عملآمده در این مناطق و تأثیر روشهای گوناگون پوستگیری و خالصسازی بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی صمغ بهدستآمده از آن، بررسی شد. برای پوستگیری از دو روش آبی و اسیدی (اسیدسولفوریک 97 درصد، اسیدکلریدریک 37 درصد و اسیداستیک گلایسیال 100 درصد) استفاده گردید. سپس تأثیر غلظت پودر آندوسپرم (3-1 درصد)، pH (4، 7، و 10)، و دما (90-50 درجۀ سانتیگراد) بااستفاده از روش سطح پاسخ بر بازده استخراج و حلالیت صمغ خام استخراجشده، تعیین گردید، و با رسوبدهی فاز محلول با ایزوپروپانول، اتانول، و شستشو با استن، صمغ خالص تهیه شد. نتایج کسبشده از روشهای پوستگیری نشان داد که کیفیت و شفافیت آندوسپرم حاصل از دو مرحلۀ اسیدیکردن با اسیدسولفوریک (40:60) بهتر از پوستگیری آبی و پوستگیری اسیدی با اسیدکلریدریک و اسیداستیک گلایسیال است. مادۀ خشک فاز نامحلول با افزایش دمای انحلال، کاهش یافت.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50124_8be0a7c741e0ba9c22115c800f3dc718.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Evaluation of chemical, staling and organoleptic properties of free – gluten cakes containing Xanthan and Carboxy Methyl Cellulose gumsارزیابی ویژگیهای شیمیایی، بیاتی، و ارگانولپتیکی کیکهای بدون گلوتن حاوی صمغهای زانتان و کربوکسی متیل سلولز1731785012510.22059/ijbse.2014.50125FAساراموحداستادیار ، گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامینـپیشوا0000000291725829سارارنجبرکارشناس ارشد،، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین ـ پیشواحسیناحمدی چناربناستادیار ، گروه زراعت و اصلاح نباتات ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامینـپیشواJournal Article20121003Regarding outbreak of coeliac in some parts of the world, production of free-gluten cakes is increasing worldwide. Rices is often advised for people suffering from coeliac. In this research, the effect of adding xanthan and carboxy methyl celloulose gums on qualitative, sensory and staling properties of rice cakes was studied. The said gums were added at two concentrations of 0.25% and 0.75% and the effects of different concentrations were evaluated on different properties of rice cakes. Results obtained from chemical tests showed that moisture, ash and protein content of samples containing xanthan and carboxy methyl celloulose gums was increased compared with control sample. Also adding of the said gums at two concentrations mention resulted in an improvement of sensory and staling properties compared with control samples.شیوع بیماری سلیاک در برخی مناطق جهان، سبب گسترش تولید کیکهای فاقد گلوتن شده است. امروزه، عمدهترین غلهای که برای بیماران مبتلا به سلیاک معرفی میشود، برنج است. در این پژوهش، تأثیر افزودن صمغهای زانتان و کربوکسی متیل سلولز بر خواص شیمیایی، حسی، و بیاتی در کیکهای تهیهشده از برنج بررسی شده است. صمغهای نامبرده در دو غلظت متفاوت 25/0 و 75/0 درصد وزنی (برپایۀ آرد برنج) استفاده و تأثیر سطوح متفاوت آنها بر ویژگیهای گوناگون کیک برنجی بررسی شد. نتایج حاصل از آزمونهای شیمیایی، افزایش میزان رطوبت، خاکستر، و پروتئین در نمونههای حاوی صمغ زانتان و کربوکسی متیل سلولز را در مقایسه با نمونههای شاهد (فاقد صمغ) نشان داد. همچنین افزودن هردو سطح از صمغهای مذکور سبب بهبود اکثر ویژگیهای حسی و تأخیر در میزان بیاتی نمونهها گردید.https://ijbse.ut.ac.ir/article_50125_30c8436e35e440822ed1355b3a1c2dfb.pdfپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344220140220Possibility of Using Sulfured or Enzyme Solutions to Extract Pigment from Saffron Petalsاثر کاربرد محلولهای گوگرددار یا آنزیمی برای استخراج و شناسایی آنتوسیانین گلبرگهای زعفران و مقایسۀ آنها با روش استحصال الکلی1791915012610.22059/ijbse.2014.50126FAلیلالطفیدانشجوی کارشناسی ارشد،گروه صنایع غذائی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهراناحمدکلباسی اشتریدانشیار،گروه صنایع غذائی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهرانمنوچهرحامدیاستاد،گروه صنایع غذائی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهرانفرشتهقربانیدانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه صنایع غذائی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهرانJournal Article20120822در تحقیق حاضر، پس از تهیۀ محلولهای جداگانۀ گلبرگ زعفران با متابیسولفیت سدیم (از ۱۰۰ تا ppm۲۰۰۰)، آنزیم (از ۱ تا ۱۰ درصد) و اتانول، مقدار و کیفیت آنتوسیانین در ۲۰، ۴۰، ۶۰، 120، و ۱۸۰ دقیقه سنجش گردید. هنگامیکه مقادیر متابیسولفیت سدیم و آنزیم بهترتیب به ppm۷۰۰ و ۱ درصد رسید، میزان آنتوسیانین استخراجی پس ازh 1 به بیشینۀ خود و بهترتیب به mg/100g۷۱۰ و ۶۷۰ رسید. درحالیکه تجزیهپذیری آنتوسیانین در محلولهای متابیسولفیت، آنزیمی، و الکلی پس ازh۳ بهترتیب به ۵/۰، 5، و ۲۰ درصد رسید، میزان سیانیدین در آنتوسیانین روشهای متابیسولفیت و یا آنزیمی بیشتر از روش اتانول بود و تغییرات آنتوسیانینهای منومری و پلیمری بهترتیب به ۱، 8، و ۱۵ درصد رسید. بههمین دلیل آنتوسیانین حاصل از روشهای متابیسولفیت و یا آنزیمی پایداری و خلوص رنگ (کروما) بیشتری در مقایسه با همین رنگدانه در روش الکلی داشت. https://ijbse.ut.ac.ir/article_50126_aff45b7fef87f7bcd214879ff24025cd.pdf