پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Determination of saome physical properties of strawberry fruit (selva cultivar)تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توتفرنگی (رقم سلوا)183615810.22059/ijbse.2013.36158FAسعیدعلی عسگریان نجف آبادیدانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزحمیدرضاقاسم زادهاستاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزجعفرحاجی لواستادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزJournal Article20120806In the present research, the physical, nutritional and chromatic properties of strawberry (Fragaria x<br />ananassa), Selva Cultivar were studied. The values for mass, diameter, length, geometric mean<br />diameter and sphericity of strawberry fruit at 91.07% moisture content (d.b.) were 11.885 g, 28.260<br />mm 29.697 mm, 28.585 mm and 0.971 respectively. At the same moisture content, volume, true<br />density, bulk density, porosity and hardness were 12.325 cm3, 1068.880 (kg/m3), 474.330 (kg/m3),<br />51.11%, 8.606 cm2 and 3.632 N respectively. Static coefficient of friction on the steel, galvanized<br />iron, plywood and rubber surface measured as 0.415, 0.439, 0.473 and 0.575 respectively. Analysis<br />of variance showed that there was a significant difference between the surfaces of various materials<br />and only galvanized steel and iron surfaces were not significantly different. The color parameters<br />L*, a*, b* and color intensity were 29.6, 29.7, 28.2 and 40.95, respectively. The values for pH, TSS,<br />total acidity, vitamin C, dry matter and ash were 3.6, 7%, 3.8%, 64.13 (mg/100g), 8.90<br />(mg/100g)and 0.787(mg/100g), respectively.در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیهای، و رنگی توتفرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) بهترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلیمتر، 70/29 میلیمتر، 59/28 میلیمتر و 971/0 بهدست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه بهترتیب برابر 33/12 سانتیمتر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتیمتر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توتفرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چندلا، و لاستیک بهترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازهگیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنیدار بین سطوح از جنسهای گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنیدار بود. میزان پارامترهای رنگی L<sup>*</sup>، a<sup>*</sup>، b<sup>*</sup> و شدت رنگ بهترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 بهدست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توتفرنگی بهترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Design, construction and evaluation of a non-contact tool for estimating crop
density by laser beamطراحی، ساخت، و واسنجی ابزاری غیرتماسی برای تخمین تراکم محصول با استفاده از پرتو لیزر9163615910.22059/ijbse.2013.36159FAعلیفرمنشدانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید باهنرمحسنشمسیدانشیار، دانشگاه شهید باهنر کرمانسیدمحمدعلیمحمدیاستادیار، دانشگاه شهید باهنر کرمانJournal Article20120417Crop density measurement is one of the most important factors in precision farming and effect on<br />the performance of harvesting machines such as combine and mower. So, the purposes of this study<br />are to design, build and calibrate of an inexpensive and non-contact instrument that can estimate<br />crop density for crops such as wheat, barley and alfalfa stems. The sensing unit is consisted of laser<br />transmitters, LDR receivers and AVR microcontroller used as register and data processing unit.<br />Experiments were done on Polystyrene plates for alfalfa and barley stems. The LDR receivers<br />receive the reminder of the laser light which passes through the crop stems and with using analog to<br />digital converter in the microcontroller data was stored on internal memory of micro and displayed<br />on the display. Total LDRs voltage was used as an indicator of density estimating. This voltage is<br />proportional to the density of the crop stems and the results of the voltage measurements show a<br />correlation of 0.93 to 0.98 percent between the voltage and the value of alfalfa density and R2 = 0.9<br />for barley. Ambient light was a factor that affecting the amount of voltage and to eliminate this<br />effect, receivers were placed in a protective aluminum box. This method has the potential of<br />estimating on the go measurement of various crop densities.تراکم محصول و اندازهگیری آن یکی از فاکتورهای مهم در کشاورزی دقیق بوده و از مهمترین عواملی است که بر عملکرد دستگاههای برداشت نظیر کمباین و دروگر تأثیر میگذارد. هدف این تحقیق طراحی، ساخت، و واسنجی ابزاری غیرتماسی برای تخمین تراکم گیاهانی نظیر گندم، جو، و یونجه است. در این مطالعه فرستندههای لیزر، گیرندههای LDR ،[1] و میکروکنترلر AVR بهعنوان واحد ثبت و پردازش دادهها، بهکار گرفته شد. برای انجام آزمایشها از ساقههای یونجه و جو که بهصورت کاملاً تصادفی در سطحی یونولیتی قرار میگرفتند، استفاده شد. پرتو عبوری از میان محصول بهوسیلۀ گیرندههای LDR دریافت و با استفاده از مبدل آنالوگ به دیجیتال دادهها در حافظۀ میکروکنترلر ذخیره و بر روی نمایشگر نمایش داده شد. از مجموع ولتاژ خروجی گیرندههای LDR بهمنزلۀ شاخصی برای تخمین تراکم استفاده شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که بین تعداد ساقههای حد فاصل فرستندهها و گیرندهها و مجموع ولتاژ خروجی گیرندهها رابطۀ خطی (0.93<R<sup>2</sup><0.98) برای یونجه و(R<sup>2</sup>~0.9) برای جو وجود دارد. همچنین مشاهده شد که نور محیط عامل تأثیرگذار بر میزان ولتاژ دریافتی حسگرها و عملکرد ابزار است که برای حذف این اثر، گیرندهها در محافظ آلومینیومی قرار گرفتند. این روش پتانسیل تخمین تراکم محصول در حال حرکت برای استفاده در کشاورزی دقیق را دارد. <br /><br clear="all" /> <br /> <br /> <br /> پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Design, development and test of apparatus to measurement of electrical resistance
and impedance of fruitطراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازهگیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه17253616010.22059/ijbse.2013.36160FAفاطمهحاج حیدریدانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهجعفرمساحدانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ارومیه0000-0001-9048-5942محمدعلیحداد درفشیدانشیار، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهرانJournal Article20111220Electrical properties of fruits are accepted indicators for detecting fruit quality. Electrical resistance<br />one reluctance can detect quality factors and are sensitive to variations in the concentration and state<br />of water. Therefore, these properties can be associated with maturity, damage, overripe condition,<br />decay or other quality factors. In most of previous research on electrical resistance and impedance<br />of fruits, sensors pushed into the fruit to measure electrical resistance of the sample between two<br />electrodes. Needle type electrodes usually are used which results in damages to the fruit. Thus in<br />every tests, samples should change. In this experiment, especial electrodes for measuring electrical<br />resistance were developed and used which did not damage the fruit. Electrical sensors for electrical<br />resistance measurement consisted of two copper plates. Fruit sets between two plate electrodes<br />where constant force was applied on it. The overall construction of the apparatus was made up of<br />the following main components: LCR Meter, Load cell, Indicator, Base, Frame, and Probes. Red<br />apples were used in this experiment. Electrical resistance measurements were performed at two<br />frequencies; 120 Hz and 1 kHz. Water loss of the whole fruit also contributed in decreasing the<br />mobilization of ions, thus, increasing of electrical resistance of the ripen fruit. The results indicated<br />that the relationship between the electrical resistance and the weight loss, during the storage period,<br />was also investigated. The results indicated that, the electrical resistance decreases by third degree<br />equation and the weight of apple decreases linearly with increase in storage period.اندازهگیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی روشی نو در ارزیابی کیفیت مواد غذایی است. روشهای الکتریکی علاوه بر تشخیص عوامل کیفی، نسبت به تغییرات غلظت و وضعیت آب در بافتهای گیاهی حساس هستند. بنابراین، از این روش برای تشخیص رسیدگی، آسیبدیدگی، رسیدن بیش از حد، پوسیدگی یا عوامل کیفی دیگر استفاده میشود. در تحقیقات گذشته، الکترود استفادهشده در آزمایشهای اندازهگیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی در بافت میوه فرو برده میشد و مقاومت الکتریکی بافت بین دو الکترود اندازهگیری میشد. الکترودها معمولاً سوزنیشکل هستند و به میوه آسیب میرسانند. به همین دلیل در بررسی تغییرات مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی، نیاز به تعویض نمونۀ آزمایشی بود. هدف این تحقیق طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازهگیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه و بررسی امکان استفاده از الکترود صفحهای مخصوص، بدون آسیبرساندن به بافت میوه برای اندازهگیری مقاومت الکتریکی میوه بود. الکترودها دو صفحه مسیاند که میوه در بین این دو صفحه در حالیکه نیروی ثابتی به آن وارد میشد قرار میگرفت. وسایل و قطعات اصلی بهکاررفته در این دستگاه عبارتاند از: LCRمتر، مبدل نیرو، نمایشگر، پایۀ اصلی، قاب، فک.آزمایش با این وسیله روی سیب قرمز انجام شد. آزمایشهای اندازهگیری مقاومت الکتریکی در دو بسامد جریان kHz1 و Hz120 انجام شد. نتایج آزمایشها نشان داد که با کاهش رطوبت میوه و در نتیجه افزایش غلظت یونی، مقاومت الکتریکی میوه کاهش مییابد. همچنین، در صورت نگهداری سیب در دمای محیط و در نتیجۀ ادامهیافتن فرایند رسیدن میوه، تغییرات مقاومت الکتریکی برحسب زمان، به فرم تابع درجۀ سوم تغییر میکند، و وزن محصول برحسب زمان، بهصورت کاملاً خطی کاهش مییابد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Effect of simulated transport vibration on the egg hatchability percentageاثر ارتعاشات شبیهسازیشدۀ حملونقل بر درصد جوجهدرآوری تخممرغ27343616110.22059/ijbse.2013.36161FAفیض الهشهبازیاستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستانسعیدمحمدزادهاستادیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستانJournal Article20120207Improper transportation of agricultural materials causes mechanical damage to them. The damage is<br />depended to the physical and mechanical properties of the product and properties of the applied<br />force. Vibration generated by vehicles during road transportation causes shake the product, contact<br />it with carrier bin and other components, tissues deformation and damage to product. This research<br />was conducted to evaluate the effects of vibration frequency and position in bin, on the eggs damage<br />during transportation. At first a laboratory vibrator, which simulates the road transportation under<br />laboratory conditions, was designed and used to obtain some factors influencing the damage during<br />eggs transportation. The damage was described as a difference of eggs hatchability percentage<br />between vibrated and control samples after the tests. Four vibration frequencies of 5, 7.5, 10 and<br />12.5 Hz and three positions in bin of bottom (40 cm), middle (80 cm) and top (120 cm) at constant<br />acceleration of 0.5 g and vibration duration of 10 mines were used. The results showed that,<br />vibration frequency and position in bin significantly influenced the percentage reduce in eggs<br />hatchability at the 1% probability level. Eggs hatchability was reduced as vibration frequency<br />increased. Vibration with frequencies higher than 5 Hz caused higher damage levels. Eggs located<br />at top position in bin significantly had higher damage than middle and bottom positions.حملونقل نامناسب محصولات کشاورزی آسیبهای مکانیکی بر آنها وارد میکند. شکل آسیب به خواص فیزیکی و مکانیکی محصول و نوع بار وارد بر آن بستگی دارد. ارتعاشات تولیدشده هنگام حملونقل باعث تکانخوردن محصول و برخورد آن با سطوح اجزای ماشین حملکننده و دیگر قسمتها میشود و به شکل بافتهای آن صدمه میزند. در این پژوهش اثرات فرکانس ارتعاش، و موقعیت قرارگیری داخل مخزن، روی میزان صدمات واردشده به تخممرغهای نطفهدار مطالعه شد. ابتدا دستگاه شبیهساز ارتعاشات در آزمایشگاه طراحی و ساخته شد و با استفاده از آن ارتعاشات حملونقل شبیهسازی، و اثر پارامترهای گوناگون روی میزان صدمات بررسی شد. میزان صدمه بر مبنای اختلاف بین میزان جوجهدرآوری تخممرغهای ارتعاشدادهشده با تیمارهای شاهد، برحسب درصد در نظر گرفته شد. فرکانس ارتعاش در چهار سطح: 5، 5/7، 1، و Hz5/12 و موقعیت قرارگیری تخممرغها داخل مخزن در سه سطح: پایین (40 سانتیمتر)، وسط (80 سانتیمتر) و بالا (120 سانتیمتر)، در نظر گرفته شد. عمل ارتعاشدهی همۀ نمونهها در شتاب ثابت g5/0 و زمان ثابت 10 دقیقه انجام گرفت. نتایج تحلیل دادهها نشان داد که اثرات فرکانس و موقعیت قرارگیری داخل مخزن، در سطح یک درصد روی میزان کاهش درصد جوجهدرآوری معنیدار است. با افزایش فرکانس ارتعاش، میزان درصد جوجهدرآوری تخممرغها کاهش یافته بود. ارتعاشات با فرکانسهای بالاتر از Hz5 بیشترین صدمات را وارد کرده بودند. میزان کاهش درصد جوجهدرآوری تخممرغهای واقع در لایههای بالایی مخزن بهطور معنیداری بیشتر از لایههای وسطی و زیرین بود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Kinetic model simulation of thin-layer drying of peppermint (Mentha piperita L.) using
adaptive neuro-fuzzy inference system (ANFIS)شبیهسازی مدل سینتیک خشکشدن لایۀ نازک نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بهکمک سامانۀ استنتاج تطبیقی عصبیـفازی(Anfis)35433616210.22059/ijbse.2013.36162FAامیننصیریدانشجوی دکتری، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهرانحسینمبلیاستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران0000-0003-3822-8804شاهینرفیعیاستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران0000-0003-2647-3984کرامت الهرضائی تیره شبانکارهاستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران0000-0003-3503-0659Journal Article20111225Rating medicinal plants based on the total number of drug shows that the mint plant species, with<br />general name mentha, among the most consumption herbs that are used in various industries such as<br />pharmaceutical, food, cosmetics and health. Drying process, in order to maintain the quality and<br />quantity of essential oil extraction have a great role in the processing medicinal plants. Important<br />aspects of drying technology with the aim of selecting the most appropriate drying method, is<br />modeling of the drying process. Therefore in this study, thin layer drying behavior of Peppermint<br />(Mentha piperita L.) was experimentally investigated in a convective type dryer by using adaptive<br />neuro-fuzzy inference system (ANFIS). Drying experiments were conducted at inlet drying air<br />temperatures of the 40, 50 and 60°C, at three drying air velocity of 1, 1.5 and 2 m/s. For kinetic<br />model simulation of thin-layer drying of peppermint, four anfis models was used and for generate<br />the fuzzy inference system model, the two partitioning techniques, grid partitioning and subtractive<br />clustering, was used. Results indicated that, anfis model could satisfactorily describe the drying<br />curve of peppermint, also comparison of two partitioning techniques results showed that subtractive<br />clustering technique was found to be the most suitable for fuzzy inference system generation for<br />predicting moisture ratio of the thin layer drying of peppermint.رتبهبندی گیاهان دارویی بر اساس تعداد کل دارو نشان میدهد گونههای متعدد گیاه نعناع با نام عمومی Mentha از پرمصرفترین گیاهانی هستند که در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی، و بهداشتی بهکار می روند. فرایند خشککردن برای حفظ کمیت و کیفیت اسانس بهدستآمده از گیاه، دارای نقش فوقالعادهای در فراوری گیاهان دارویی است. مدلسازی از جنبههای مهم این فناوری با هدف انتخاب مناسبترین روش خشککردن است. بنابراین، در این تحقیق، رفتار خشکشدن لایۀ نازک نعناع فلفلی در خشککن لایه نازک تحقیقاتی بهکمک سامانۀ استنتاج تطبیقی عصبیـفازی (Anfis) بررسی شد. آزمایشها در سه سطح دمایی 40، 50 و 60 درجۀ سلسیوس، در سه سطح سرعت 0/1 ، 5/1 و 0/2 متربرثانیه انجام شد. از چهار مدل انفیس برای شبیهسازی سینتیک خشکشدن، و برای بهوجودآوردن ساختار سامانۀ استنتاج فازی از دو روش دستهبندی شبکهای و دستهبندی کاهشی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل انفیس دادههای آزمایشگاهی را بهخوبی پیشبینی میکند. همچنین تکنیک دستهبندی کاهشی در مقایسه با روش دستهبندی شبکهای، روشی مناسب برای ایجاد ساختار سامانۀ استنتاج فازی در فرایند پیشبینی مقدار رطوبت در مبحث خشکشدن لایۀ نازک نعناع فلفلی است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Optimization the specific energy consumption in compost manure extrusion
process using response surface methodologyبهینهسازی مصرف انرژی ویژه در فرایند اکستروژن کود کمپوست به روش سطح پاسخ45563616310.22059/ijbse.2013.36163FAعابدینظفریدانش آموخته کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهرانمحمدحسینکیانمهردانشیار، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران0000-0001-8169-3803اکبرعرب محمد حسینیدانشیار، پردیس ابوریحان دانشگاه تهرانJournal Article20121008Densification of biomass material that usually has a low density is proper way to increasing density,<br />reduce transportation cost and simplify storage and distribution of these materials. Pellet production<br />using extrusion process is a common method for densification. The goal of this research is<br />optimization of specific energy consumption for extrusion process considering its effect on pellet<br />density. Compost was extruded into cylindrical pellets utilizing open-end dies under axial stress<br />from a vertical piston applied by a hydraulic press. The effects of independent variables, including<br />the raw material moisture content (35, 40 and 45% (w.b.)), particles size (0.3, 0.9 and 1.5 mm),<br />speed of piston (2, 6 and10 mm/s), and die length (8, 10 and 12 mm) on specific energy<br />consumption and pellet density, were determined. The experiments were designed using response<br />surface methodology based on Box Behnken design (BBD) in order to optimize. The results<br />revealed that all independent variables have significant effects on studied responses in this research<br />at Pwere: moisture content between 40-45%, speed of 2 mm/s, particle size from 0.8 to 1 mm and die<br />lengths of 10 to 12 mm.فشردهسازی مواد زیستتوده، که اغلب چگالی پایینی دارند، روشی مناسب برای افزایش چگالی، کاهش هزینههای حملونقل، تسهیل کاربرد، و انبارداری این قبیل مواد است. تولید پلت به کمک فرایند اکستروژن از متداولترین روشهای فشردهسازی محسوب میشود. هدف از این تحقیق، بهینهسازی مصرف انرژی ویژۀ فرایند اکستروژن با درنظرگرفتن اثر آن بر چگالی پلتهای تولیدشده است. با استفاده از یک پلتساز و یک پرس هیدرولیکی پلت کود کمپوست تحت شرایط کنترلشده تولید شد. اثر پارامترهای مستقل شامل رطوبت (35، 40، و 45 درصد)، سرعت پیستون (2، 6، و mm/s10)، طول قالب (8، 10، و mm12)، و اندازۀ ذرات (3/0، 9/0، و mm5/1) بر مصرف انرژی ویژۀ اکستروژن و چگالی پلتها ارزیابی شد. بهمنظور بهینهسازی، آزمایشها با استفاده از روش سطح پاسخ و در قالب طرح باکس بنکن طراحی شد. نتایج حاکی از آن است که تمام پارامترهای مستقل اثر معنیداری در سطح احتمال یک درصد بر پاسخهای مطالعهشده در این تحقیق داشتند. نتایج بهینهسازی فرایند نشان داد که محتوی رطوبت بهینه در محدودۀ 40ـ45 درصد قرار دارد. سرعت تقریبی mm/s2، اندازۀ ذرات بین mm 1-8/0 و طول قالب mm12-10 محدودۀ سایر متغیرهای مستقل برای حصول پلت با بیشترین چگالی و صرف کمترین انرژی است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Assessing of energy indices and environmental impacts of potato production
(Case study: Fereydoonshahr region, Isfahan province)ارزیابی شاخصهای انرژی و زیستمحیطی کشت سیبزمینی با رویکرد چرخۀ زندگی: مطالعۀ موردی شهرستان فریدونشهر در استان اصفهان57663616410.22059/ijbse.2013.36164FAبنیامینحوشنویساندانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانشاهینرفیعیاستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0003-2647-3984محمودامیداستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0003-2616-4903علیرضاکیهانیاستاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهرانموحدیدانشآموختۀ کارشناسی ارشد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانJournal Article20120630By increasing crops yield due to intensive use of agricultural machinery and energy inputs, utilized<br />energy in agriculture has been increasing rapidly which negative environmental impacts on water,<br />air and soil are its consequences. In this paper, potato production in Isfahan province was studied<br />using life cycle assessment approach from the standpoint of energy consumption and environmental<br />impacts. Functional unit and system boundary were determined to be one hectare and the farm gate,<br />respectively. Moreover, the environmental impacts of inputs application rate were interpreted in<br />three impact categories: global warming potential, human toxicity and eutrophication. Results<br />revealed that the highest proportion of energy consumption belonged to electricity. In addition,<br />chemical fertilizers and diesel fuel showed the greatest impact on global warming potential and<br />eutrophication. However, Pesticides had insignificant contribution to the total energy input; they<br />had the greatest effect on human toxicity with a share of 70%. Among the emissions of chemical<br />fertilizers, N2O had the highest impact with a share of 97% on global warming potential. Phosphate<br />and Diazinon played an important role with 68% (each one) in the impact categories of<br />eutrophication and human toxicity respectively.با افزایش عملکرد محصولات کشاورزی در نتیجۀ استفاده از ماشینها و نهادههای بیشتر، انرژی استفادهشده نیز بهسرعت در حال افزایش بوده که پیامد آن تأثیرات زیستمحیطی منفی بر آب، هوا، و زمین است. در این مقاله، تولید سیبزمینی شهرستان فریدونشهر در استان اصفهان از دیدگاه مصرف انرژی و اثرات زیستمحیطی با رویکرد ارزیابی چرخۀ زندگی مطالعه شد. واحد عملکردی یک هکتار و مرز سامانه، بهعنوان دروازۀ مزرعه انتخاب شدند. همچنین، پیامدهای زیستمحیطی ناشی از مصرف نهادهها در سه بخش پتانسیل گرمایش جهانی، مسمومیت انسان، و اختناق دریاچهای تفسیر شده است. نتایج نشان داد که از بعد مصرف انرژی، بیشترین میزان انرژی مصرفی به الکتریسیته تعلق دارد. کودهای شیمیایی و سوخت دیزل بیشترین تأثیر را بر شاخصهای گرمایش جهانی و اختناق دریاچهای نشان دادند. آفتکشها با وجود سهم بسیار ناچیز در انرژی ورودی، با سهم 70 درصد بیشترین نقش را در افزایش شاخص مسمومیت انسان داشتند. در میان مواد منتشرشده از کودهای شیمیایی، N<sub>2</sub>O با سهم 97 درصد بیشترین اثرگذاری را در بخش گرمایش جهانی بههمراه داشت. در میان تمامی نهادههای مصرفی، فسفات و دیازینون هر یک با سهم 68 درصد بهترتیب مهمترین نقش را در شاخص اختناق دریاچهای و مسمومیت انسان ایفا کردند. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Investigation of chemical pretreatment of rice straw with ammonia, urea and
sodium hydroxideبررسی اثر پیشتیمار شیمیایی کاه برنج با آمونیاک، اوره، و سود بر تولید بیوگاز67753616510.22059/ijbse.2013.36165FAسودابهسعیدیدانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریسید جعفرهاشمیاستادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریسیدیحییکاظمیاستادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریJournal Article20120524Agricultural residues have high potential to produce biogas, but they contain lignocellulosic<br />materials which are not easily degradable, so the pretreatment is required. Chemical pretreatment<br />increases the rate of degradation and efficiency of biogas production. This study has been<br />investigated the effect of 4% -urea, 5%-ammonia and 8%-sodium hydroxide on degradation of rice<br />straw and production of biogas combined with sheep manure with three Carbon to Nitrogen ratios<br />(15, 20 and 29) in anaerobic digester at temperature of 40±2 °C. The process was performed in a<br />factorial design with two factors in three replications. Results showed that the cumulative<br />production of biogas and the maximum percent of Methane are 594 (ml/VSadd ) (that is 133.33%<br />more than the control) and 71% that they achieved by 8%-NaOH-pretreated straw combined with<br />manure in Carbon to Nitrogen ratio of 29. The results show the positive effect of chemical<br />pretreatment of rice straw on efficiency of biogas production combined with sheep manure.بقایای محصولات کشاورزی با وجود پتانسیل بالا در تولید بیوگاز، بهدلیل داشتن مواد لیگنوسلولزی، برای کاهش زمان تجزیۀ بیولوژیکی به پیشتیمار نیاز دارند. پیشتیمار شیمیایی سرعت تجزیهپذیری و راندمان بیوگاز را افزایش میدهد. در این پژوهش تأثیر اوره 4 درصد، آمونیاک 5 درصد، و سود 8 درصد بر تجزیهپذیری کاه برنج و تولید بیوگاز با کود گوسفندی در هاضم بیهوازی با سه نسبت کربن به نیتروژن 15، 20 و 29 و دمای °C 2±40 بررسی شد. این تحقیق بهصورت آزمایشی فاکتوریل با دو متغیر (پیشتیمار شیمیایی و نسبت کربن به نیتروژن) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین تولید بیوگاز و متان بهترتیب (ml/VS<sub> add</sub>) 594 (33/133 درصد بیشتر از شاهد) و 33/70 درصد در تیمار کود گوسفندی در ترکیب با کاه پیشتیمارشده با سود 8 درصد و در نسبت کربن به نیتروژن 29 بهدست آمد. در مجموع نتایج پژوهش نشاندهندۀ عملکرد مثبت هضم ترکیبی کاه برنج با کود گوسفندی و همچنین پیشتیمار کاه با سود برای تولید بیوگاز است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Application of dispersive liquid-liquid microextraction in determination of menthol
absorption from yogurt drink into polyethylene terephthalate bottlesکاربرد روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی در اندازهگیری میزان جذب منتول از دوغ به بطریهای پلیاتیلن ترفتالات77853616610.22059/ijbse.2013.36166FAمهدیفرهودیدانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانزهراامام جمعهاستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0002-1690-1968محمدرضااحسانیاستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعبدالرسولارومیه ایدانشیار پژوهشکدۀ پلیمر و پتروشیمی ایرانJournal Article20120529Absorption of flavor compounds from food into the package is one of the interactions which occur<br />between food and packaging material. This phenomenon is of high importance, because absorption<br />of flavors into the packaging material could diminish the flavor intensity of the product as well as<br />loss of mechanical/border properties of the packaging material, so the final loss of quality in the<br />food product will be appear. Absorption of menthol (mint flavor agent) from yogurt drink into the<br />PET was studied at three storage temperature (4, 25 and 45°C). Solvent extraction method used for<br />extraction of menthol from PET bottle and dispersive liquid-liquid mixroextraction used for preconcentration<br />of extracted solution before instrumental analysis by GC. Quantification of menthol<br />performed using gas chromatograph coupled with FID detector. The results showed that the<br />absorption of menthol into the packaging material is a time and temperature dependent phenomenon<br />so that the content of menthol absorbed into bottle increases with elevation in time and<br />temperatures. The mathematical model represented fickian diffusion in the absorption of menthol<br />into polyethylene terephthalate bottles.یکی از واکنشهایی که بین مادۀ غذایی و مادۀ بستهبندی در تماس با هم صورت میگیرد جذب ترکیبات عطروطعمی از مادۀ غذایی به بستهبندی است. اهمیت مطالعۀ این واکنشها از این نظر است که جذب ترکیبات عطروطعمی به مادۀ بستهبندی سبب کاهش شدت عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مرزی/مکانیکی بطریها میشود، که در نهایت به کاهش کیفیت محصول میانجامند. جذب منتول (عامل طعم نعناع) از دوغ به بطری PET در سه وضعیت دمایی 4، 25، و 45 درجۀ سلسیوس بررسی شد. در این تحقیق برای استخراج منتول از بطریها روش استخراج با حلال بهکار برده شد و از روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی نیز برای پیشتغلیظ محلول استخراجی قبل از آنالیز دستگاهی استفاده شد. اندازهگیری کمّی منتول با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور FID صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان جذب منتول تابعی از دما و زمان نگهداری است، بهاین ترتیب که میزان جذب منتول با گذشت زمان و افزایش دما افزایش یافت. مدل ریاضی بهکارگرفتهشده در پژوهش حاضر، رفتار فیکی را در نفوذ منتول بهداخل بطریهای پلیاتیلن ترفتالات نشان داد. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421Comparing the microstructure, topography and surface hydrophilicity of starch
polyvinyl alcohol based films containing nanoclay and cellulose nanocrystalمقایسۀ ریزساختار، توپوگرافی و آبدوستی سطحی فیلمهای آلیاژی نشاستهـپلیوینیل الکل حاوی نانوکریستال سلولز و نانورس781003616710.22059/ijbse.2013.36167FAبابکقنبرزادهدانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریزنوشیننوشیروانیدانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریزJournal Article20120102The main objectives of this research were the study and comparing the microstructure of PVA-STNCC<br />and PVA-ST-MMT by X ray diffraction and atomic force microscopy (AFM) and as well as,<br />comparing the effects of two nanoparticle on surface hydrophilicity and moisture absorption. X<br />diffraction patterns showed that microstructure of the PVA-ST-MMT films was exfoliated and<br />PVA-ST-NCC was closer to intercalated structure. The AFM phase images showed good dispersion<br />of nanoparticle in matrix and there wasn’t observed any agglomeration in the phase images of the<br />both films. Comparing the three dimensional topographic images, height distribution point’s curves<br />and roughness parameters showed that MMT produce rougher film in comparison with NCC.<br />Adding MMT and NCC increased the contact angle of film and there isn’t significant difference<br />between MMT and NCC on increasing the contact angle. The water absorption of the films<br />decreased with adding MMT and NCC however, MMT caused higher decrease in comparison to<br />NCC. Comparing the color parameters showed that adding two nano reinforcements didn’t affect<br />the transparency of starch-PVA bionanocomposites however, increased the yellow color of the<br />films.هدف اصلی این پژوهش، مطالعه و مقایسۀ ریزساختار نانوکامپوزیتهای نشاستهـپلیوینیل الکلـنانوکریستال سلولز (PVA-ST-NCC) و نشاسته- پلیوینیل الکل- نانورس (PVA-ST-MMT) بهوسیلۀ روش پراش X و میکروسکوپی نیروی اتمی (AFM) و همچنین، مقایسۀ اثر این دو نانوذره بر آبدوستی سطحی و جذب رطوبت است. الگویهای پراش X نشان دادند که ریزساختار فیلمPVA-ST-MMT از نوع لایهلایه[1] است، درحالیکه ساختار فیلم PVA-ST-NCC آمورف است. تصاویر فازی AFM نشان داد که در هر دو فیلم، نانوذره، پخش نسبتاً مناسبی در داخل ماتریس دارد و اثری از توده و دوفازشدن در تصاویر فازی مشاهده نمیشود. افزودن MMT و NCC باعث افزایش زاویۀ تماس فیلمها شد و تفاوت معنیداری بین این دو نانوذره در افزایش زاویۀ تماس وجود نداشت. با افزودن MMT و NCC میزان جذب رطوبت فیلمها کاهش یافت و MMT سبب کاهش بیشتری نسبت به NCC در میزان جذب رطوبت شد. <br /><br clear="all" /> <br /> <br />[1]. Exfoliatedپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480344120130421English Abstractsچکیده های انگلیسی1103616810.22059/ijbse.2013.36168FAJournal Article20140122