پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Quality, sensory and microbial characteristics of fresh orange juice packed in LDPE nanocomposite films incorporating organoclay, modified nanoclays and Ag, Cu and ZnO nanoparticlesخواص کیفی، حسی و میکروبی آب پرتقال تازه بستهبندی شده در فیلمهای نانوکامپوزیتی پلی اتیلنی حاوی نانوذرات رس آلی و اصلاح شده و نانوذرات فلزی نقره، مس و اکسید روی3934035934510.22059/ijbse.2016.59345FAسیدهادیپیغمبردوستاستاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز0000-0002-8438-7315لیلاپورشریفدانش آموخته کارشناسی ارشد تکنولوزی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزJournal Article20150924The aim of this research was to investigate the efficiency of LDPE films incorporating fifferent nanofillers in extending orange juice shelf life. Fresh orange juice packed in different films was assessed for microbial stability, ascorbic acid content, pH, color parameters and sensory quality during 0, 7, 28 and 58 d of storage. Mold and yeast growth, acidophil and aerobic mesophil bacteria populations in orange juice packed in nanocomposite films containing metallic nanoparticles were significantly (p < 0.05) lower than those of LDPE films containing nanoclay as well as pure LDPE films. LDPE with metallic nanoparticles compared to other films showed the strongest antimicrobial effect after 28 d. The least ascorbic acid loss was seen in LDPE-modified organoclay films compared to other nanocomposite films. pH increased upon storage and the lowest pH was measured in LDPE-metallic nanoparticles compared to other treatments during different days of storage. Overall color change (∆E) and browning index (BI) of orange juice packed in LDPE-metallic nanoparticles films were significantly (p < 0.05) higher than those packed in LDPE-modified organoclay and control films (pure LDPE). The highest and lowest overall sensory scores was obtained for orange juice packed in LDPE-metallic nanoparticles and control films, respectively.هدف از این پژوهش، ارزیابی کارایی فیلمهای پلی اتیلنی حاوی نانوذرات مختلف در ازدیاد عمر ماندگاری آبپرتقال تازه بود. آب پرتقال بسته بندی شده در این فیلمها از نظر پایداری میکروبی، تغییرات اسید آسکوربیک، pH، شاخصهای رنگ و ویژگیهای حسی در روز تولید و پس از 7، 28 و 56 روز نگهداری در دمای یخچال ارزیابی شدند. جمعیت کپک و مخمر، باکتریهای اسیددوست و باکتریهای مزوفیل هوازی در آب پرتقال بسته بندی شده در فیلمهای نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات فلزی به طور معنیداری (05/0>p) کمتر از فیلمهای حاوی نانورس و فیلم شاهد بود. فیلمهای حاوی نانوذرات فلزی نسبت به سایر فیلمها، قویترین اثر ضدمیکروبی را پس از 28 روز نگهداری نشان دادند. بستههای حاوی نانو ذرات خاک رس اصلاح شده آلی کمترین مقدار کاهش اسیدآسکوربیک را نسبت به سایر فیلمها داشتند. pH آبمیوه با گذشت زمان روند افزایشی داشت و در فیلمهای حاوی نانو ذرات فلزی کمتر از فیلمهای دیگر بود. شدت تغییرات کلی رنگ (E∆) و اندیس قهوهای شدن (BI) آبپرتقال در بستههای حاوی نانوذرات فلزی در مقایسه با بستههای حاوی نانو ذرات خاک رس اصلاح شده آلی و بسته شاهد افزایش معنیداری (05/0>p) نشان داد. بالاترین و پایین ترین امتیاز حسی پذیرش کلی به ترتیب برای آبپرتقال موجود در بستههای حاوی نانوذرات فلزی و بستههای شاهد به دست آمد. مقدار مهاجرت یونهای نقره، مس و روی از فیلمهای حاوی نانوذرات فلزی کمتر از مقدار حد مجاز مسمومیتزایی طبق استانداردهای مربوطه به دست آمد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Improvement of physicochemical, textural and sensory properties of layer cake as affected by replacement of egg yolk with commercial gel emulsifiersبهبود ویژگیهای فیزیکو شیمیایی، بافتی و حسی کیک لایهای تحت تأثیر جایگزینی زرده تخم مرغ با امولسیفایرهای ژلی تجاری4054145934610.22059/ijbse.2016.59346FAسیدهادیپیغمبردوستاستاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز0000-0002-8438-7315راحلهبذرافشاندانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزJournal Article20150830The objective of this study was to replace egg yolk with different industrial gel emulsifiers "emulgels" to improve different quality parameters of the layer cake and to control cake fat acidity. Batter density, cake volume, height and symmetry, moisture, fat acidity, cake instrumental and sensory firmness, staling and organoleptic properties were analyzed during two months of storage. Results indicated that batter physical properties, cake shape characteristics (volume, height and symmetry), textural and sensory properties of cakes with gel emulsifiers specially "emulgel Jilk" were significantly improved compared to those of other treatments. Moreover, formulations with emulgels and egg white had significantly lower fat acidity compared to those with egg yolk in their formulation. This study indicated that using gel emulsifiers instead of egg yolk in layer cake production leads to a product with improved quality properties and shelf life while removing the deficiencies attributed to egg yolk.تخممرغ یکی از اجزاء ضروری در فرمولاسیون کیک است. مشکلات عدیدهای اعم از آلودگی، وجود پسطعم تخممرغی، کلسترول و اسیدیته چربی بالای زرده در استفاده از تخممرغ در صنعت کیک وجود دارد. اما حذف کامل تخممرغ بهدلیل خواص عملکردی آن مانند خواص مرطوب کنندگی، ایجاد حجم و نقش ساختمانی، حفظ تازگی، شرکت در واکنشهای قهوهای شدن غیرآنزیمی و به دنبال آن توسعه پوسته مطلوب و عطر و طعم، امکانپذیر نیست. لذا هدف این مطالعه جایگزینی زرده تخم مرغ با سه نوع امولسیفایر ژلی تجارتی متداول از یکطرف، برای بهبود خواص مختلف کیفی کیک لایهای و از طرف دیگر، برای کاهش اسیدیته چربی کیک بود. تیمارهای دیگر شامل تخم مرغ کامل (کنترل)، فقط سفیده و فقط زرده بودند تا تأثیر هر بخش تخم مرغ جداگانه بررسی شود. خواص فیزیکی خمیر مانند دانسیته و قوام، خواص فیزیکی کیک مانند حجم، ارتفاع، تقارن و سفتی بافت، خواص شیمیایی کیک مانند رطوبت، اسیدیته چربی، عدد پراکسید و در نهایت خواص ارگانولپتیک کیکهای حاوی امولسیفایر ژلی با نمونه کنترل و نمونههای حاوی زرده و سفیده تنها مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در اثر جایگزینی زرده با هر سه نوع امولسیفایر ژلی مورد استفاده، خواص فیزیکی خمیر، خواص شکلی کیک مانند اندازه، حجم و تقارن بهبود یافته، و کیکهای حاوی امولسیفایرهای ژلی دارای بافت نرمتر، سفیدتر و عطر و طعم مطلوبتری نسبت به سایر تیمارها بودند. همچنین کیکهای حاوی امولسیفایرهای ژلی دارای بافت مرطوبتری نسبت به بقیه تیمارها بوده و اسیدیته چربی و عدد پراکسید آنها نیز پایین تر از بقیه نمونهها بود. ضمناً قابلیت ماندگاری و نرمی بافت ارزیابی شده با روش حسی کیکهای حاوی امولسیفایر ژلی بهطور قابل ملاحظهای بیشتر از بقیه تیمارها بود. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Classification of different floral origin honey samples using a machine olfaction systemطبقهبندی عسلهای با منشأ گیاهی مختلف با استفاده از یک سامانه ماشین بویایی4154235934710.22059/ijbse.2016.59347FAمحمدحاجی نژاددانشگاه تهرانسید سعیدمحتسبیدانشگاه تهران0000-0002-4031-1095مهدیقاسمی ورنامخواستیدانشگاه شهر کرد0000-0001-6339-2062مرتضیآغباشلودانشگاه تهران0000-0001-8534-4686Journal Article20150908Honey is a sweet and viscous liquid made by bees from nectar of flowers. The emitted smell by honey depending on flower variety can be different. These factors led to use of machine olfactory system based on metal oxide sensors(MOS) in order to classify different floral origin honeys. Seven samples of different floral origins of honey with a total of 70 samples from each of 10 samples were tested. Principal component analyze (PCA), linear discriminant analyze (LDA) and artificial neural network (ANN) were methods to classify and analyze the extracted features from the machine olfactory system signal that were used. To classify floral origin honey using the machine olfaction, the results was included a 97% variance by PCA, 87.3% and 88.5% accuracy classification, respectively of LDA and ANN. As a conclusion, it was found that the electronic nose could provide good classification among of honeys.عسل مایعی شیرین و گرانرو است که زنبور عسل آن را از شهد گل<em></em>ها تولید مینماید. عسل به طور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است که به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا، بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد<strong>. </strong>بو یکی از پارامترهای مهم در طبقه بندی عسل است و گازهایی که در بوی عسل دخالت دارند حاصل از بوی گرده گلهای جمعآوری شده توسط زنبور عسل و فعالیتهای آن برای تبدیل گرده به عسل است. بنابراین بوی ساطع شده از عسل بسته به گلهای مختلف، میتواند متفاوت باشد. همین عوامل سبب استفاده از یک سامانه ماشین بویایی بر پایه حسگرهای نیمه هادی اکسید فلزی (MOS) به منظور طبقهبندی عسلهای با منشا گیاهی مختلف گردیده است. هفت نوع عسل با منشاهای گیاهی مختلف تهیه شده و از هرکدام 10 نمونه و جمعا 70 نمونه، هر کدام به وزن 5 گرم اماده شدند. سپس نمونه ها در داخل پتری دیش استریلیزه گذاشته شده و مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمایش در سه مرحله تصحیح خط مبنا، تزریق گاز نمونه و پاک سازی حسگرها انجام گرفت. دادهها با روش پیشپردازش کسری برای جلوگیری از برازش بیش از حد و همچنین کاهش دادههای ورودی، نرمال سازی شدند. تحلیل مولفه اصلی (PCA)، تحلیل تفکیک خطی (LDA) و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) روشهایی بودند که به منظور طبقهبندی و تحلیل ویژگیهای استخراجی از سیگنالهای ماشین بویایی استفاده گردیدند. برای طبقهبندی عسلهای با منشا گیاهی مختلف با استفاده از ماشین بویایی، نتایج شامل 97% واریانس به روش PCA ، و دقت طبقهبندی برای روشهای LDA و ANN به ترتیب 87.3% و 88.5% بود. نتایج حاصله نشان داد که سامانه ماشین بویایی مورد استفاده در این پژوهش، می تواند یک ابزار قابل اعتماد برای طبقهبندی عسلهای با منشا گیاهی مختلف باشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Flow Rate Determination of Granular Material by Using Sound and Multivariate Data Analysisتشخیص آهنگ عبور مواد گرانوله با استفاده از تحلیل صدا و روشهای آماری چند متغیره4254305934810.22059/ijbse.2016.59348FAقاسمبهرامیدانشگاه شیرازسجادکیانیدانشگاه تربیت مدرس- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم0000-0003-4152-2991Journal Article20150614In this study, using sound created by wheat grain passing through a pipe, wheat flow rate was measured. The developed device consists of a hopper, metering device, sound sensor, delivery tube, DC motor and power supply. Several wheat mass flow rates were tested and the sound signal created by the passage of the grain through the discharge tube was measured and transferred to a computer using Data Acquisition Card (DAC). Utilizing MATLAB signal processing toolbox and wavelet transfer functions, it was possible to extract frequency characteristics of the sound signals used as distinguishing features of the different flow rates. Artificial Neural Networks-Multilayer Perceptron (ANN-MLP) and Discriminate Analysis (DA) were used to classify different wheat flow rates. Results showed that by using DA and ANN-MLP it was possible to determine the wheat flow rates with 97% and 89% accuracy from each other respectively.یکی از موضوعات مهم در ماشینهای کشاورزی و انبارهای ذخیره مواد دانهای، اندازهگیری مقدار جریان عبوری این مواد میباشد. هدف از این تحقیق، اندازهگیری نرخ عبور مواد دانهای (گندم) با استفاده از صدای ایجاد شده حین انتقال این مواد میباشد. به همین منظور دستگاهی متشکل از مخزن، موزع، لوله سقوط، حسگر صدا و محرک الکتریکی موزع ساخته شد. نرخهای جرمی مختلف گندم از لوله سقوط گذرانده و سیگنال صوتی حاصل توسط حسگر به جعبه ابزار استحصال داده منتقل گردید. با استفاده از تبدیل موجک سیگنالها، خصوصیات فرکانسی هر سیگنال استخراج گردید. سپس توسط شبکههای عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه (MLP) و روش آنالیز تشخیصی، میزان توانایی سامانه برای طبقهبندی مقادیر مختلف دبیها عبوری بررسی گردید. نتایج نشان داد که روش آنالیز تشخیصی با دقت بالاتری (%97) نسبت به روش شبکه عصبی مصنوعی طراحی شده (دقت %89 و 877/0R<sup>2</sup>=) قادر به تمایز دبیهای جرمی متفاوت میباشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Investigation of mechanical and physical properties of soy protein isolate - tragacanth-nanocellulose based nanocomposite filmبررسی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت ایزوله پروتئین سویا- کتیرا- نانوسلولز4314395934910.22059/ijbse.2016.59349FAحمیدهسپرداردانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردابراهیمرحیمیدانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاداسلامی واحد شهرکردایمانشهابی قهفرخیاستادیار گروه علوم و صنایع غذایی-دانشگاه زنجانJournal Article20151028In the past decades, environmental pollution caused by plastic packing materials, restrictions of petroleum resources and their high price attracted many researchers to produce biodegradable packaging materials. Poor mechanic properties and high water vapor permeability are two main defects of biodegradable polymers. Nanotechnology is a modification method in this case. In the current study, the effects of nanocellulose (NC) as a nano filler on the functional properties (i.e. solubility in water (SW), moisture content (MC), water vapor permeability (WVP), tensile strength (TS), elongation to break (EB), color and structural properties) of soy protein isolate-tragacanth gum (SPI-TG) were investigated. The results showed, the functional properties of SPI-TG-NC were improved. The highest yellowness index and total color difference was observed in SPI:TG (4.7:0.3), The lowest yellowness index and total color difference was observed in SPI-TG-NC (3%). The microstructure of film specimens was investigated using scanning electron microscope.در چند دهه گذشته آلودگیهای زیست محیطی ناشی از مواد بستهبندی پلاستیکی و محدودیت منابع نفتی و قیمت بالای نفت باعث جلب توجه محققین برای تولید بستهبندیهای زیست تخریب شده است. خواص مکانیکی ضعیف و نفوذپذیری بالای پلیمرهای زیست تخریب پذیر نسبت به بخار آب دو عیب اصلی آنها محسوب میشوند. نانو فناوری یکی از روشهای اصلاحی در این زمینه است. در این تحقیق، اثرافزودن نانوفیبرسلولز به عنوان پرکننده در سه سطح 1%، 3%، 5%(wt) ، بر روی حلالیت درآب، محتوای رطوبت، نفوذپذیری نسبت به بخار آب، مقاومت کششی، ازدیاد طول تا نقطه شکست، رنگ و خصوصیات ساختاری بیوپلیمر کامپوزیت از ایزولهپروتئینسویا و کتیرا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن نانوسلولز به بیوپلیمر ایزولهپروتئینسویا-کتیرا موجب تقویت خصوصیات کاربردی این بیونانوکامپوزیت میشود. در نمونه حاوی 0% نانوسلولز بیشترین و در نمونه حاوی 3% نانوسلولز کمترین اندیس زردی و تغییر رنگ مشاهده شد. با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی خصوصیات بافتی نمونهها با افزایش میزان نانوسلولز مورد بررسی قرار گرفت.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Effect of clay nanoparticle on structural and thermal properties of nano-biopolymer films based on kefiranاثر نانوذرات رس بر خواص ساختاری و حرارتی فیلمهای نانوبیوپلیمری بر پایه کفیران4414495935010.22059/ijbse.2016.59350FAفرامرزخدائیانهیات علمی دانشگاه تهرانسهیلااسمیدانشجو کارشناسی ارشدسید سعیدحسینیدانشجوی کارشناسی ارشد0000-0002-0822-5541Journal Article20150725Kefiran is an exopolysaccharide produced by microorganisms present in the kefir grains that has several health promoting properties. In this research, physico-mechanical and thermal characteristics of nanocomposite film composed of kefiran-montmorillonite (MMT; 1, 3 and 5% w/w) were studied. Results showed that the thickness and the tensile strength of the films increased by increasing the nanoclay content but its effect on the elongation at break, glass transition temperature and melting temperature in various concentrations is different, so that these factors increase until concentration of 3% of the nanoclay and decrease in higher concentrations(5%). X-ray diffraction analysis showed that formation of an exfoliated structure with the addition of small amounts of MMT to the kefiran matrix. Scanning electron microscopy and the surface topography results showed ideal dispersion for MMT nanoparticles into the structure of the bio-nanocomposite films and a considerable increase in roughness parameters by incorporating the nanoparticles in kefiran matrix,respectively.کفیران یک اگزوپلیساکارید تولید شده توسط میکروارگانیسمهای دانک کفیر بوده که دارای خواص سلامت بخشی مختلفی است. در این پژوهش، خصوصیات فیزیکومکانیکی و حرارتی فیلمهای نانوکامپوزیتی تولید شده از کفیران- مونت موریلونیت (.0 1، 3 و 5 درصد وزنی/وزنی مونت موریلونیت) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش نانورس سبب افزایش ضخامت و مقاومت کششی فیلمها میشود اما تاثیر آن بر کشش در نقطه شکست، دمای انتقال شیشهای و دمای ذوب در غلظتهای مختلف متفاوت است به طوری که تا غلظت 3 درصد سبب افزایش فاکتورهای مذکور و در غلظتهای بالاتر (5درصد) کاهش آنها را به دنبال دارد. تجزیه و تحلیل الگوی پراش اشعه ایکس نشان داد که یک ساختار متورق در اثر اضافه کردن مونت موریلونیت به ماتریکس کفیران ایجاد میشود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی و نتایج توپوگرافی سطحی به ترتیب نشان دهنده توزیع مناسب نانوذرات مونتموریلونیت در ساختار فیلمهای بیونانوکامپوزیتی و افزایش قابل توجه پارامترهای زبری در اثر افزودن نانورس به ماتریکس کفیران میباشند. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022DESIGN, DEVELOPMENT AND EVALUATION OF A DIFFERENTIAL LOCK CONTROL SYSTEM FOR MF-399 TRACTORساخت و ارزیابی سامانهی کنترل خودکار راهانداز قفل دیفرانسیل تراکتور مسی فرگوسن 3994514595935110.22059/ijbse.2016.59351FAسعادتکامگاراستادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شیرازمحمدلغویاستاد گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شیرازعلیرضاییدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شیرازمحسنجلیلیدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شیرازJournal Article20150914In this research was designed a differential lock control system. The system was test and evaluated after fabrication and its accuracy and precision was determined. A field experiment with three replications was conducted to investigate the effect of gear ratio, the method of tractor movement during plowing and differential position on drive wheel slippage and fuel consumption of MF399 tractor with mounted three-bottom moldboard plow. For data analysis, a 2×2×2 factorial experiment with randomized complete block design was used. The results of analysis of variance of test data showed highly significant effects of plowing method, differential position and their interaction and significant effect of gear ratio on drive wheel slippage. Also, differential position showed highly significant effect on fuel consumption, such that with differential lock engagement under system control, the fuel consumption was reduced 25 to 40 percent on the average. The overall results indicate that continuous employment of this type of differential lock control system for reduction of energy consumption and increasing tractor efficiency and field capacity is needed.در این پژوهش سامانهای طراحی و ساخته شد که ضمن فراهم کردن ایمنی، بدون نیاز به دخالت راننده مکانیزم قفل دیفرانسیل را به طور خودکار در شرایط مختلف کاری کنترل کند. این سامانه از یک برد کنترل اصلی به همراه نمایشگر و صفحهکلید تشکیل شده که دادههای ورودی را پس از دریافت از حسگرهای نصب شده روی چرخها و میلفرمان، آنالیز کرده و با توجه به شرایطی که برای آن تعیین شده کنترل عملگر را که یک جک هیدرولیکی است، فعّال میکند. آزمایش مزرعهای به منظور بررسی تأثیر عوامل دنده (در دو سطح دنده یک و دو)، روش حرکت تراکتور (در دو سطح حرکت روی شیار شخم قبلی و حرکت روی زمین شخم نخورده) و حالت قفل دیفرانسیل (در دو سطح معمولی و تحت کنترل سامانهی ساخته شده) بر لغزش چرخهای محرک و مصرف سوخت تراکتور MF399 با گاوآهن سوار برگرداندار سه خیش در سه تکرار اجرا گردید. برای بررسی دادهها از آزمایش فاکتوریل 2×2×2 در قالب بلوکهای کامل تصادفی استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که پارامترهای روش حرکت و حالت دیفرانسیل تأثیر معنیداری در سطح احتمال %1 و دنده در سطح احتمال %5 بر لغزش چرخهای محرک داشتند. همچنین فاکتور حالت دیفرانسیل تأثیر بسیار معنیداری بر مصرف سوخت نشان داد، بهطوری که با درگیر شدن قفل دیفرانسیل تحت کنترل سامانه، مصرف سوخت به طور متوسط 25 تا 40 درصد کاهش یافت. تمامی نتایج حاکی از آن است که استفادهی مداوم از سامانه کنترل قفل دیفرانسیل برای کاهش مصرف انرژی و افزایش بازدهی و ظرفیت مزرعهای تراکتور لازم و ضروری است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Assessment of structural problems of vegetable greenhouses in Khuzestan provinceارزیابی مشکلات سازهای گلخانههای تولید سبزی استان خوزستان4614675935210.22059/ijbse.2016.59352FAعبدالستاردارابیسازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزیرضاصالحیدانشگاه تهرانمحمدرضااصلاحیسازمان تحقیقات ترویج و آموزش کشاورزیسید مصطفیملائکهسازمان جهاد کشاورزی خوزستانJournal Article20151002Greenhouse structure has an important role in success of greenhouse production. This research was conducted to study problems related to vegetable greenhouse structure in Khuzestan province for on year(2011-2012). For this purpose, 21 greenhouses were selected by simple randomized samplang and Questionnaires were completed. The results revealed that the major problems in greenhouses vegetable production are: low height of the roof and gutters, low ratio of height to width, insufficient ratio of ventilated area to floor area, inefficiency of cooling and heating systems and poor ventilation. Finally, it can be concluded that, studied greenhouses are grouped in low technology greenhouses.با توجه به نقش بسیار مهم سازه در موفقیت کشت گلخانهای، این تحقیق با هدف تعیین مشکلات سازه گلخانههای تولید سبزی در استان خوزستان به مدت یک سال (90-1389) انجام گرفت. برای اجرای این تحقیق به 21 گلخانه تولید سبزی در سطح استان مراجعه و نسبت به تکمیل پرسشنامه تدوین شده اقدام گردید. انتخاب گلخانه بهطریق نمونهگیری تصادفی ساده صورت گرفت. نتایج نشان میدهد که مهمترین مشکلات سازه گلخانههای تولید سبزی در خوزستان، پایین بودن ارتفاع ناودان و سقف گلخانه، کم بودن نسبت سطح پنجرهها به سطح کف گلخانه، پایین بودن نسبت ارتفاع به عرض گلخانه، تهویه ناکافی و ناکارآمد بودن سامانههای گرمایش و سرمایش گلخانه بود. بر اساس نتایج این بررسی، کلیه گلخانههای استان خوزستان در دسته گلخانه با فنآوری پایین قرار دارند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Evaluating the potential of wind energy generation using statistical analysis of wind characteristics – Case study: Eqlid Countryپتانسیلسنجی تولید انرژی باد به کمک تحلیل آماری مشخصههای باد – مطالعه موردی: شهرستان اقلید در استان فارس4694835935310.22059/ijbse.2016.59353FAپریاسفیدپریدانشجوی دکتری مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهرانعلیرضاکیهانیاستاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهرانسید حسنپیشگر کوملهدانشجوی دکتری مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهرانمجیدخانعلیاستادیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران0000-0001-6133-4862اسدالهاکرمعضو هیأت علمی گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران0000-0002-0835-0975Journal Article20160131Wind speed is one of the characteristics of wind energy which its data is extracted from meteorological stations. In this study, the data obtained from the weather station in the city Eqlid during a ten-year period has been used. Weibull distribution was chosen as the best distribution function using fitting tests and estimation of some statistical parameters. The results showed that the average wind speed was about 2.96 meters per second and the least wind speed occurs in the warm months. Average rating for extracting the maximum wind speed (Vemp) at the studied stations was about 7.81 meters per second. The total power density and wind energy were 79 Watts per square meter and 657.6723 kilowatt hours per square meter in a year, respectively. The dominant wind direction with the highest contribution in the region belonged to the directions of east, south and west.سرعت باد یکی از مهمترین مشخصههای انرژی باد است که دادههای آن از ایستگاههای هواشناسی استخراج میگردد. در این مطالعه از دادههای اخذ شده از ایستگاه هواشناسی شهرستان اقلید در دوره ده ساله استفاده شده است. توزیع ویبل به عنوان بهترین توزیع با روش برازش منحنی و با استفاده از تخمین پارامترهای مهم آماری مشخص شد. نتایج نشان داد متوسط سرعت باد حدود 96/2 متر بر ثانیه است و کمترین سرعت وزش باد متعلق به ماههای گرم سال است. متوسط سرعت نامی برای استحصال حداکثر انرژی باد در ایستگاه مورد مطالعه حدود 81/7 متر بر ثانیه برآورد گردید. مجموع چگالی توان و انرژی باد در دوره ده ساله به ترتیب معادل 79 وات بر مترمربع در سال و 6723/657 کیلووات ساعت بر متر مربع در سال محاسبه شد. جهت باد غالب در منطقه به ترتیب با بیشترین سهم در جهتهای شرق و غرب شناسایی گردید.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Effects of moisture content, loading rate and grain size on some mechanical properties of barley seedاثر رطوبت، سرعت بارگذاری و اندازه دانه بر برخی خواص مکانیکی دانه جو4854915935510.22059/ijbse.2016.59355FAآذینزند میرالونددانشگاه محقق اردبیلیمنصورراسخدانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلیعزت الهعسکری اصلی اردهدانشیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه محقق اردبیلی0000-0002-4048-2046Journal Article20160201This study was carried out to determine some mechanical properties of barley seed including Deformation, Rapture Force, Rapture Energy and toughness as a function of moisture content (10.5%, 12.5%, 14.5% , 16.5%, db), loading rate (5, 15, 25, 35 mm.min-1) and grain size (small, medium, large). Tests were performed at 7 replications by the means of a factorial base plot experiment. The results showed significant effect of moisture content on all the properties (p>0.01).Also there is significant effect of grain size on rapture force, rapture energy and deformation and significant effect of loading rate on deformation at 1% level of probability. The interaction effect of moisture content- loading rate was significant on deformation and toughness (p>0.01) and on rapture force and rapture energy (p>0.05). The more percentage of moisture content, the more mean amount all the measure properties of barley seed. The mean amounts of rapture force and deformation increased linearly as the moisture content increased. <br /> در این تحقیق برخی خواص مکانیکی دانه جو شامل تغییر شکل در نقطه گسیختگی، نیروی گسیختگی، انرژی گسیختگی و چغرمگی در رطوبتهای 5/10، 5/12، 5/14 و 5/16 درصد (W<sub>db</sub>) و با سرعتهای بارگذاریmm.min<sup>-1</sup> 5، 15، 25 و 35 و در 3 اندازه دانه در آزمایش فاکتوریل در طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر رطوبت بر نیروی گسیختگی، انرژی گسیختگی، تغییر شکل و چغرمگی در سطح احتمالی 1% معنیدار است. همچنین اثر سرعت بارگذاری، بر تغییر شکل در سطح احتمالی 1% معنیدار شد. اثر متقابل رطوبت و سرعت بارگذاری نیز بر تغییر شکل و چغرمگی در سطح احتمالی 1% و بر نیروی گسیختگی و انرژی گسیختگی در سطح احتمالی 5% معنیدار شد. بعلاوه با افزایش رطوبت تمامی پارامترهای مکانیکی مورد آزمایش افزایش داشتهاست و با افزایش اندازه دانه، مقادیر نیروی گسیختگی و تغییر شکل به صورت خطی افزایش داشته است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022The study of fixed bed pyrolysis process on urban pruned woods of trees in oxidative atmosphereمطالعهی فرآیند گرماکافت بستر ثابت روی چوب هرس درختان شهری در جوّ اکسایشی4934995935710.22059/ijbse.2016.59357FAاحمدپیریدانشجوی دکتری مکانیک بیوسیستم- دانشگاه ارومیهعلیمحمدنیکبختدانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم- دانشگاه ارومیه0000-0003-4431-5402Journal Article20151108The purposes of this article are studying the effects of oxygen presence on waste wood pyrolysis process in order to produce bio-char. To reach the goal, cubic samples of size 2.5 cm pyrolized at 300 and 400 °C. The surface and center temperatures of samples were measured and their mass losses were calculated from the ratio of pyrolized mass to initial mass of the sample. increase in temperature caused increase in the rate of pyrolysis and temperature changes, but decrease the final efficiency of biochar. Moreover, the surface temperature of samples in oxidative pyrolysis compared with the pyrolysis in an environment containing inert gasses, is about 100 °C more, i.e. a reduction in time consumption and consequently in energy use during the oxidative pyrolysis process. According to the non-linear nature of waste wood pyrolysis process, artificial neural network (ANN) was used to model the temperature distribution and the mass loss of samples. The results of ANN were in a good agreement with the experimental consequences and showed the correlation coefficients of 0.9998 and 0.9991 in modeling of temperature distribution and mass loss of samples, respectively. <br /> در این تحقیق اثر حضور اکسیژن بر فرآیند گرماکافت ضایعات چوب مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای مکعبی در ابعاد 5/2 سانتیمتر در دماهای 300 و 400 درجه سیلسیوس در جو اکسایشی گرماکافت شدند. دمای سطح و مرکز نمونهها اندازهگیری و کسر اتلاف جرمی نمونهها محاسبه شد. نتایج نشان داد که افزایش دما باعث افزایش سرعت گرماکافت و افزایش نرخ تغییرات دما میشود. همچنین دمای سطح نمونهها در گرماکافت اکسایشی بهطور متوسط 100 درجه سیلسیوس بیشتر از گرماکافت در جو بیاثر است که به معنی کاهش مصرف زمان و به تبع آن کاهش استفادهی انرژی در فرآیند گرماکافت اکسایشی میباشد. با توجه به ماهیت غیرخطی فرآیند گرماکافت ضایعات چوب، شبکه های عصبی مصنوعی با سه فاکتور زمان، اندازهی قطعات و دمای واکنش به عنوان متغیرهای ورودی به کار گرفته شد. نتایج حاصل از مدلسازی توزیع دما و کسر اتلاف جرمی به ترتیب با ضریب همبستگی 9998/0 و 9991/0 تطابق خوبی با نتایج تجربی داشت.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Investigation on the physicochemical, textural and sensorial properties of functional dairy dessert prepared from hull-less barley maltبررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی وحسی دسر لبنی فرا سودمند دارای مالت جو بدون پوشینه5015095935810.22059/ijbse.2016.59358FAمهرنازامینیفرپژوهشکده غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استانداردسعیدهمیانیفارغ التحصیلمهراناعلمیدانشیار دانشگاهمنصورغفارپورفارغ التحصیلفرنازدستمالچیمسوول آزمایشگاه غلات پژوهشگاه استانداردیحییمقصودلودانشیار دانشگاهمریممحمدیکارشناس آزمایشگاه غلاتJournal Article20160118Milk-based dairy desserts have important role in human diet because of their nutritional values. The aims of this study were to investigate the effect of hull-less barley malt flour and gelatin adding on different aspects of dairy dessert with the goal of increasing nutritional value and quality parameters. Desserts were prepared by different gelatin concentration (0, 0.5, 1.0, 1.5 and 2%) and malt to starch ratio (0, 25, 50, 75 and 100%) and their physicochemical, textural and sensorial properties of them were analyzed. Results showed that desserts with higher malt to starch ratio had higher protein, ash and fat contents and desserts containing higher gelatin had high protein, ash and dry matters. In all samples during storage for 10 days, pH increased. Also pH decreased with the increase in malt and gelatin precentages. Textural analysis showed that the hardness, consistency and cohesiveness of samples were increased by increasing the gelatin concentration. Sensorial evaluation of dessert samples showed that the dessert with higher level of malt and gelatin (starch to malt ratio: 25 to 75 and 0 to 100, gelatin: 1.5 and 2%) had the highest acceptability among the panelists.دسرهای شیری محصولاتی بر پایه شیر هستند که نقش مهمی در حفظ رژیم غذایی بشر به دلیل مواد مغذی موجود در آن دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر افزودن آرد مالت جو بدون پوشینه و ژلاتین بر ویژگیهای مختلف دسرهای شیری با هدف بهبود ارزش تغذیه ای و ویژگیهای کیفی آنها است. دسرها با استفاده از غلظتهای مختلف ژلاتین (0، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد) و نسبت مالت به نشاسته (0، 25، 50، 75 و 100 درصد) تولید شده و سپس ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دسرهای دارای نسبت بالای مالت به نشاسته، پروتئین، خاکستر و چربی بیشتر و دسرهای حاوی ژلاتین بیشتر، پروتئین، خاکستر و ماده خشک بیشتری داشتند. pH نمونه های دسر شیری نیز تحت تاثیر زمان نگهداری و نسبت مالت و ژلاتین قرار گرفت. نتایج آزمون های بافت نشان دادند که با افزایش غلظت ژلاتین، ویژگیهای بافتی (سختی، قوام و پیوستگی) دسر افزایش مییابد. ارزیابی ویژگیهای حسی نمونه ها حاکی از آن است که دسرهای دارای مقادیر بالای مالت (نسبت نشاسته به مالت 25 به 75 و 0 به 100) و ژلاتین (5/1 و 2 درصد) از بالاترین مقبولیت نزد ارزیابان حسی برخوردار بودند. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Applying the Decision Support Software for evaluation of Tractor-Plow system matching and effect on energy consumption in plowing operationبه کارگیری نرمافزار تصمیمیار جهت بررسی صحت تطابق سامانه تراکتور-گاوآهن و تاثیر کاربرد آن بر مصرف انرژی عملیات شخم5115185935910.22059/ijbse.2016.59359FAرسوللقمانپور زرینیپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناسدالهاکرمعضو هیئت علمی دانشگاه تهران-پردیس کشاورزی و منابع طبیعی-دانشیار0000-0002-0835-0975رضاعلیمردانیعضو هیئت علمی دانشگاه تهران-پردیس کشاورزی و منابع طبیعی-استادسید رضاطباطبایی کلورعضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری-دانشیارJournal Article20151227The aims of this study were about determining of amount of accuracy in tractor-moldboard plow system for tillage operation on paddies and also survey on efficacy of decision support software application on amount of energy use. For this purpose, decision support software was developed by visual basic 6.0. For survey in amount of efficacy of applying the decision support system on paddies tillage operation, amount of energy use in those paddies compare with other paddies. Results showed that 21.38% of energy use in tillage operation was slaking by using of decision support system for selection of tractor-moldboard plow systems. In other section of study, developed decision support system was applied for determining of amount of accuracy in tractor-moldboard plow system for tillage operation on paddies. For this purpose, properties of used tractor-moldboard systems on paddies collected from 40 samples. Decision support system showed that 65% of total samples had inappropriate tractor-moldboard plow systems. Also, 100% of them were inappropriate for paddies less than 3 hectares. In other hand, owning of tractor and moldboard plow was important and effective in appropriate matching of them. Developed decision support system is usable for aims of researching, learning and managing about agricultural machineries.هدف این مطالعه تعیین میزان صحت تطابق سامانه تراکتور-گاوآهن در عملیات شخم شالیزارها و بررسی تاثیر به کارگیری نرمافزار تصمیمیار بر میزان مصرف انرژی عملیات بود. با نرمافزار تصمیمیار مورد مطالعه، تراکتور و گاوآهن متناسب با توجه به پارامترهای متداخل و موثر برای عملیات شخم هر مزرعه انتخاب و میزان مصرف انرژی در آن تعیین شد. این نرمافزار جهت بررسی صحت تطابق سامانه تراکتور-گاوآهن در اجرای عملیات شخم مورد استفاده قرارگرفت. برای این منظور، مشخصات تراکتور و گاوآهن به کار رفته در 40 مزرعه شالیزاری این شهرستان جمعآوری شد. نرمافزار تصمیمیار نشان داد که 65% از سامانههای تراکتور-گاوآهن مورد استفاده در مزارع مورد مطالعه نامناسب بوده و همچنین 100% آنها در مزارع با مساحت کمتر از 3 هکتار دارای تطابق ناصحیح بودند. از طرفی مالکیت تراکتور و گاوآهن نقش مهمی در رعایت تطابق صحیح آنها دارد. در بخش دیگری از تحقیق، برای بررسی میزان تاثیر استفاده از نرمافزار تصمیمیار، نتایج حاصل از برآورد مصرف انرژی با سایر مزارع مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با استفاده از این نرمافزار، در مصرف انرژی عملیات شخم به میزان 38/21% صرفهجویی میگردد. به طور کلی میتوان دریافت که انتخاب و تطابق تراکتور و ادوات زراعی در شالیزارها اغلب نامناسب و غیرمنطقی بوده و سبب افزایش مصرف انرژی، کاهش سودآوری اقتصادی و بازده کار میشود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022The influence of enzymatic treatment time of microbial transglutaminase on the properties of edible film based on whey protein isolateتأثیر زمان تیمار آنزیمیترانسگلوتامیناز میکروبی بر خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین آبپنیر5195275936010.22059/ijbse.2016.59360FAفرزانهکوراونددانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانحسینجویندهعضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان0000-0002-1516-7052حسنبرزگرعضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان0000-0001-7711-7934محمدحجتیعضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان0000-0001-9873-0914Journal Article20160602The effect of enzymatic treatment time of microbial transglutaminase (MTGase) on the characteristics of whey protein isolate (WPI) films was investigated. Results shown that the properties of MTGase-treated films were affected by increasing the enzymatic treatment time. Enzymatic treatment at lower incubation time, i.e. for 1 h, significantly resulted in higher values of tensile strength (TS) and lower values of elongation at break (EB) as compared to control film. In the MTGase-treated films, the TS values decreased gradually and EB values increased progressively with increasing incubation time from 1 to 3 h. Water vapor permeability (WVP)and total soluble matter(TSM) of control film in comparison with MTGase-treated films decreased from3.6 ×10 10 to 2.31 ×10 10 g m-1 s-1 pa-1 and from 37.07 to 19.97 percent, respectively. However, as the time of enzymatic treatment was increased the TSM and WVP were gradually increased.در این مطالعه، تأثیر زمان تیمار آنزیمی ترانسگلوتامیناز میکروبی (MTGase) بر خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین آبپنیر بررسی شد. نتایج نشان داد که خصوصیات فیلم تیمارشده با آنزیم، متأثر از زمان تیمار آنزیمی محلول تشکیلدهنده فیلم است. تیمار با زمان کم (1 ساعت) به طور معنیداری باعث افزایش مقاومت به کشش (TS) و کاهش درصد افزایش طول تا نقطه شکست (EB) در فیلم در مقایسه با نمونه شاهد شد. در فیلمهای تیمارشده، میزان TS بتدریج با افزایش زمان از 1 به 3 ساعت، کاهش و میزان EB بتدریج افزایش یافت. نفوذپذیری به بخار آب فیلم شاهد در مقایسه با فیلم تیمار شده با آنزیم به مدت 1 ساعت از gm<sup>-1</sup>s<sup>-1</sup>pa<sup>-1</sup><sup>10-</sup>10×6/3 به gm<sup>-1</sup>s<sup>-1</sup>pa<sup>-1</sup><sup>10-</sup>10×31/2 و حلالیت در آب آن از 07/37 به 97/19 درصد کاهش یافت؛ اما همزمان با افزایش زمان، حلالیت در آب و نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Experimental study of thermal behavior for a non-evacuated CPC collector with heat transfer oilمطالعه تجربی رفتار حرارتی یک کلکتور سهموی مرکب (CPC) بدون خلاء با سیال روغن5295395936110.22059/ijbse.2016.59361FAحسینعبادیدانشگاه شیرازداریوشزارععضو هیات علمی دانشگاه شیراز0000-0002-6267-2916Journal Article20160118Sustainable development would be a key solution for climate change and renewable energy plays an important role in this policy. Recently, according to increase of CO2 emission and other relevant impacts, solar energy has been gaining more attentions from policy makers. Thus, compound parabolic concentrators collectors are considered as one of the promising applications from solar thermal advantages. Therefore in this study a non-evacuated CPC collector with 2.5 of concentrating ratio and heat transfer oil as the fluid has been provided and tested under different mass flow rates (3 levels). Experimental results indicate that, outlet temperature is within 80-100oC for all conditions. Moreover, it was concluded that heat losses decrease, when oil mass flow rate descends, presumably wind cooling effects is a dominant factor during test periods. Additionally, extracted differential temperature of oil in the collector was correlated with solar radiation and results proved system compatibility with industrial heat demands.امروزه توسعه پایدار تنها راه جلوگیری از پدیده تغیرات آب و هوایی است. انرژیهای تجدیدپذیر نقش اصلی این سیاست را به عهده دارند. کلکتورهای سهموی مرکب به عنوان یکی از کاربردی ترین شاخههای انرژی خورشیدی توجهات بسیاری به خود جلب کرده است. در این پژوهش به دنبال بررسی تجربی رفتار حرارتی یک کلکتور سهموی مرکب با ضریب تمرکز 5/2 و تاثیر استفاده از یک سیال روغن انتقال حرارت بر مقادیر اتلاف حرارتی کلکتور و راندمان آن، آزمونها در شرایط طبیعی و در سه سطح دبی روغن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد، دمای خروجی کلکتور برای تمام شرایط در دامنه ی <sup>o</sup>C100-80 خواهد بود. از سوی دیگر در این تحقیق مقادیر تلف شدهی گرما توسط اجزاء کلکتور محاسبه شد که گرمای از دست رفته از سطح شیشه به وسیله باد، بیشترین سهم اتلاف حرارتی را خواهد داشت. همچنین در ادامه رابطه تابش خورشید و اختلاف دمای ایجاد شده درون کلکتور محاسبه گردید. در نهایت نتایج بیانگر توانایی بالای سیستم برای بکارگیری در بخشهای حرارتی صنعت است، به خصوص در بخشهایی که دمای مورد نیاز کمتر از <sup>o</sup>C 100 میباشد. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Energy modeling of plum production in Golestan provinceمدلسازی انرژی مصرفی تولید آلو شابلون در استان گلستان5415495936310.22059/ijbse.2016.59363FAسعیدشاقوزاییدانش آموخته کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، بخش مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ایرانفاطمهنادیبخش مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ایرانJournal Article20151108The aims of this study were to investigate the energy flow and its modeling in Shablon cultivar of plum production in Golestan province of Iran. Data were collected through questionnaires and also interviews with producers. Cobb-Douglass model and sensitivity analysis were used to determine the effects of energy inputs on plum yield. The results revealed that the total energy inputs and energy use efficiency of plum production in the region were 25870.33 MJha-1 and 1.04, respectively. Diesel fuel and chemical fertilizer as the highest energy inputs were 33 and 30 percent, respectively.The shares of renewable energy and non-renewable energy of production were 88 and 12 percent, respectively. The Cobb-Douglas model results showed that the effects of human labor, agricultural machinery, diesel fuel, biocide and farmyard manure were positive on the yield while the effect of chemical fertilizers on plum yield was negative.هدف از این پژوهش بررسی جریان مصرف انرژی و مدلسازی آن در تولید آلو شابلون در استان گلستان میباشد. اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه و مصاحبه حضوری با باغداران جمعآوری شد. برای بررسی اثر انرژیهای ورودی بر عملکرد از مدل کاب داگلاس و تحلیل حساسیت استفاده شد. نتایج نشان داد که مجموع انرژی ورودی و کارایی انرژی تولید آلو شابلون در منطقه به ترتیب 33/25870 مگاژول بر هکتار و 04/1 بود. سوخت دیزل و کودهای شیمیایی به ترتیب با سهم 33 و 30 درصد به عنوان پرمصرفترین منابع انرژی در تولید بودند. سهم انرژیهای تجدیدپذیر و غیرتجدیدپذیر در تولید به ترتیب 88 و 12 درصد به دست آمد. نتایج استفاده از تابع کاب داگلاس نشان داد که تأثیر نهادههای انرژی نیروی انسانی، ماشینهای کشاوری، سوخت دیزل، سموم شیمیایی و کود حیوانی بر روی عملکرد آلو شابلون مثبت و تأثیر نهاده انرژی کودهای شیمیایی بر عملکرد منفی محاسبه شد. نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که در محدودهی مورد بررسی در این مطالعه، با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودی نهادههای نیروی انسانی، ماشینهای کشاورزی، سوخت دیزل، سموم شیمیایی و کود حیوانی عملکرد به ترتیب معادل 34/0، 46/0، 12/0، 26/0 و 21/0 کیلوگرم بر هکتار افزایش مییابد و با افزایش یک مگاژول در انرژی نهاده انرژی کودهای شیمیایی عملکرد آلو شابلون معادل 87/0 کیلوگرم بر هکتار کاهش مییابد. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Effect of extruder parameters on some mechanical properties of pelleted compostاثر پارامترهای اکسترودر بر برخی خواص مکانیکی پلت کود کمپوست5515595936410.22059/ijbse.2016.59364FAفرهادهمایون فردانشگاه تهرانمحمدحسینکیانمهراستاد دانشگاه تهران0000-0001-8169-3803اکبرعرب محمد حسینیدانشیار دانشگاه تهرانمهدیراعیمرکز تحقیقات و نو آوری سازمان اتکاکوروشرضاپورمرکز تحقیقات و نو آوری سازمان اتکاJournal Article20151025Converting the organic wastes and losses into compost is an appropriate technique to stabilize organic materials. One of the limitative factors in transporting and storing the composts is their low specific mass which usually leads to increase costs in their processing. To overcome this limitation, several methods such as pelleting have been proposed especially for efficient processing of powdery materials. In this study, the effects of pellet particle size (in two levels: 1 and 2 mm), pellet’s moisture content (in three levels: 25, 35, and 45%, wet basis), and kneading length (in three levels: 1, 2, and 3 m) have been investigated on some mechanical properties of obtained pellets including fracture energy, fracture force, and toughness. Obtained pellets were produced using a kneading extruder machine. Experimental results showed that the effect of length of kneading on all studied mechanical properties was significant (p<0.01). The maximum values were recorded for 3 m kneading length. The highest amount of fracture force (556.32N) was determined for pellets with 35% moisture content and 3 m kneading length. Furthermore, the maximum amount of toughness (1.03 MJ.m3) was recorded for compost pellets with 1 mm particle size and 3 m kneading length.تبدیل مواد آلی زایداتی و ضایعاتی به کمپوست روش مناسبی جهت تثبیت مواد آلی میباشد. یکی از عوامل محدود کنندهی استفاده مناسب کمپوست وزن مخصوص پایین این ماده میباشد میباشد که حمل و نقل، ذخیره و کاربرد این مواد را مشکل ساخته و افزایش هزینهها را به دنبال دارد. تکنولوژی فشردهسازی و تولید پلت روشی مناسب برای رفع مشکل کاربرد مواد پودری است. در این تحقیق، اثر اندازه ذرات کود کمپوست در دو سطح 1 و 2 میلیمتر، اثر رطوبت اولیه کمپوست در سه سطح 25، 35 و 45 درصد بر پایه تر و اثر طول ورزدادن در دستگاه اکسترودر در سه سطح 1، 2 و 3 متر بر برخی صفات مکانیکی پلت تولیدی شامل انرژی و نیروی شکست و چغرمگی مورد بررسی قرار گرفتند. پلتهای حاصل با استفاده از دستگاه اکسترودر ورزدهنده تولید شدند. نتایج آزمایشهاات نشان داد که اثر طول ورزدادن بر هر سه صفت نیروی شکست، انرژی شکست و چغرمگی در سطح 1 % معنیدار بود و بیشترین مقدار این صفات با طول ورزدادن 3 متر بدست آمد. در بررسی اثر متقابل رطوبت و طول ورزدادن بر میزان نیروی شکست پلتها، بیشترین مقدار نیروی شکست(N32/556) مربوط به تیمار طول ورزدادن 3 متر و رطوبت 35 درصد بود. همچنین ، بیشترین مقدار چغرمگی پلتها(MJ m 03/1) به تیمار با اندازه ذرات یک میلیمتر و طول ورزدادن 3 متر مربوط میشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Effect of Paddy Discoloration on Apparent Quality, Milling Properties and Grain Bending Strengthبررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری، برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه5615685936710.22059/ijbse.2016.59367FAمحمدمباشر امینیدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلانمحمدرضاعلیزادهعضو هیئت علمی (دانشیار)، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.فریدونپاداشت دهکاییعضو هیئت علمی (استادیار)، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.سید علیالهی نیااستاد/ گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلانسید اکبرخداپرستدانشیار/ گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلانJournal Article20160201Grain discoloration caused by fungi agents, in crop season that the mature grain stage coincides with rain, it causes many damages. In this research effect of paddy discoloration of three varieties (Hashemi, Gohar and Khazar) and disease index in two levels (high and low disease index levels) on grain apparent quality, milling properties and grain bending strength was investigated in a factorial experiment based in randomized complete design with four replications. The milling recovery, degree of whitening, bending strength, length and thickness of the grains (brown rice) in high disease index was significantly lower than those of in low disease index. Also, the broken grains percentage of the three varieties of Hashemi, Gohar and Khazar in high disease index was increased by 5.33, 1.53 and 2.52% as compared to low disease index. Therefore, grain discoloration disease reduces the bending strength and grain size resulting in lower milling recovery, head rice yield and degree of whitening of rice.بیماری تغییر رنگ شلتوک ناشی از قارچهای بیماریزا در شرایط بارانهای مستمر همزمان با خوشهدهی موجب بروز خسارت زیادی میشود. در این تحقیق، اثر تغییر رنگ سه رقم شلتوک (هاشمی، گوهر و خزر) و شاخص آلودگی دانه در دو سطح (شاخص آلودگی بالا و پایین) در آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی برکیفیت ظاهری دانه، خصوصیات تبدیلی و مقاومت خمشی دانه بررسی شد. راندمان تبدیل، درجه سفیدی، مقاومت خمشی، طول و ضخامت دانه ها (برنج قهوه ای) در شاخص آلودگی بالا بطور معنیداری کمتر از مقادیر آنها در شاخص آلودگی پایین بود. برنج شکسته در شاخص آلودگی بالا در مقایسه با شاخص آلودگی پایین در ارقام خزر، گوهر و هاشمی به ترتیب 33/5 ، 53/1 و 52/2 درصد افزایش یافت. بنابراین، بیماری تغییر رنگ شلتوک موجب کاهش مقاومت خمشی و اندازه دانهها، در نتیجه کاهش راندمان تبدیل، درصد برنج سالم و درجه سفیدی برنج شده است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Studying drying kinetics of button mushroom pretreated by osmotic dehydrationمطالعه سینتیک خشککردن قارچ خوراکی پیش تیمار شده با آبگیری اسمزی5695755936910.22059/ijbse.2016.59369FAسمیرااصل نژادیدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزسیدهادیپیغمبردوستاستاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز0000-0002-8438-7315Journal Article20150514Dehydration is one of the most common preservation methods for button mushroom. Dried mushroom slice and powder is used in formulation of soups and sauces. In this study, the effect of osmotic pretreatment on drying kinetics of button mushrooms was studied. Thin slices of mushroom were immersed in osmotic solution containing 5% sodium chloride and 0.5% calcium chloride at a temperature 40 °C for 120 min. Pretreated samples were then hot air dried (with air speed of 1.8 m/s) at a temperature of 50 and 60 °C to a final desired moisture content. Effective moisture diffusion coefficient, activation energy, shrinkage, rehydration ratio and colorimetric parameters were measured after dying. Osmotic dehydration significantly (p<0.05) decreased drying time and increased drying rate. Effective moisture diffusion coefficient in osmotic pretreated samples was higher than that of control. Osmotic pretreatment prior to hot air drying led to a significant (p<0.05) decrease in activation energy. Osmotic pretreatment decreased shrinkage, rehydration ratio and color L value. However, overall color and "a" and "b" values were not significantly (p<0.05) influenced by osmotic dehydration.خشککردن از جمله رایجترین روشهای نگهداری قارچ دکمهای است. اسلایس و پودر قارچ خشکشده در انواع مواد غذایی مانند سوپها و سسها به مصرف میرسد. در این تحقیق اثر پیش تیمار آبگیری اسمزی بر سینتیک خشک کردن هوای داغ قارچ خوراکی بررسی شد. اسلایسهای نازک قارچ در محلول اسمزی حاوی 5 درصد کلرید سدیم و 5/0 درصد کلرور کلسیم در دمای C°40 بهمدت 120 دقیقه غوطهور شدند. سپس نمونهها در جریان هوای داغ (با سرعت 8/1 متر بر ثانیه) در دمای 50 و C°60 تا رسیدن به رطوبت نهایی مطلوب خشک شدند. ضریب انتشار مؤثر رطوبت، انرژی فعالسازی، مقدار چروکیدگی، جذب آب مجدد و شاخصهای رنگی قارچ بعد از خشک کردن با هوای داغ اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که پیشتیمار اسمزی زمان خشککردن نمونهها را بهطور معنیداری (p<0.05) کاهش و سرعت خشککردن را افزایش داد. ضریب انتشار مؤثر رطوبت در نمونههای پیشتیمار شده نسبت به نمونه کنترل افزایش یافت. با اعمال پیشتیمار آبگیری اسمزی انرژی فعالسازی در جریان خشککردن قارچ بهطور معنیداری (p<0.05) کاهش یافت. اعمال پیشتیمار آبگیری اسمزی باعث کاهش مقدار چروکیدگی، نسبت جذب آب مجدد و شاخص روشنی (L) قارچ خشک شده گردید، اما تأثیر معنیداری (p<0.05) بر تغییر رنگ کلی و شاخصهای a و b نداشت.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Evaluation of energy efficiency of broiler production farms using data envelopment analysis technique, case study: Isfahan Provinceبررسی کارایی واحدهای پرورش مرغ گوشتی به روش تحلیل پوششی دادهها، مطالعه موردی: استان اصفهان5775855937110.22059/ijbse.2016.59371FAزهراپایندهدانشگاه ایلامکامرانخیرعلی پورعضو هیئت علمی/گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلام.محمودکریمیدانشگاه اراکJournal Article20160130In this study, energy consumption pattern, efficiency and the percentage of saved energy and inputs of poultry production farms in Isfahan, Nain and Najafabad townships with different capacities were evaluated. The average of net energy gain per 1000 bird for capacities less than 10, 10-30 and more than 30 thousand pieces was calculated as -143.66, -129.58 and -94.99 GJ/1000 bird, respectively. Technical efficiency for different capacity groups was 88, 92 and 96 %, respectively, and pure technical efficiency was 97, 98 and 99 %, respectively. The optimized input energy by the returns to variable scale model for capacities less than 10, 10-30 and more than 30 thousand pieces was 146.90, 136.80 and 117.77 GJ/1000 birds, respectively.در این مطالعه الگوی مصرف انرژی، کارایی و درصد ذخیره انرژی برای مرغداریهای مرغ گوشتی سه شهرستان اصفهان، نائین و نجفآباد با ظرفیتهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. میانگین کل افزوده خالص انرژی برای ظرفیتهای کمتر از 10 هزار، 10 تا 30 هزار و بیشتر از 30 هزار قطعه به ترتیب 66/143-، 58/129- و 99/94- گیگاژول بر هزار قطعه مرغ به دست آمد. کارایی فنی برای ظرفیتهای کمتر از 10 هزار، 10 تا 30 هزار و بیشتر از 30 هزار قطعه به ترتیب 88، 92 و 96 درصد برآورد گردید. کارایی فنی خالص به ترتیب ظرفیتها 97، 98 و 99 درصد به دست آمد. انرژی ورودی بهینهسازی شده توسط مدل بازگشت به مقیاس متغیر به ترتیب برای ظرفیتهای کمتر از 10 هزار، 10 تا 30 هزار و بیشتر از 30 هزار قطعه برابر 90/146، 80/136و 77/117 گیگاژول بر هزار قطعه مرغ به دست آمد. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480347320161022Abstractچکیده های انگلیسی1206193010.22059/ijbse.2016.61930FAJournal Article20170614