پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Fungal Infection in Potato Tuber Using Thermal Imagingتشخیص آلودگی قارچی در غده سیبزمینی با استفاده از تصویربرداری حرارتی2432536356710.22059/ijbse.2017.212753.664821FAسعیدفرخزاددانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهاسعدمدرس مطلقدانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهپرویزاحمدی مقدماستادیار ،گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهسعیدجلالی هنرمنداستادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی،دانشگاه رازی کرمانشاهکامرانخیر علی پوراستادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلامJournal Article20160808Potato dry rot is one of the most detrimental diseases affecting on potato tubers caused by Fusarium Solani fungus. In order to prevent the expansion of potato dry rot and the losses caused by this disease, the fungi must be detected and destroyed. The common methods for detecting contaminations are time-consuming, expensive and painstaking. In this study, a fast and reliable method has been presented based on active thermography technology. This method was used to detect the healthy tubers from contaminated ones and to classify the different stages of contamination (1 to 9 day after infection). In the active thermography, two heating temperature levels and four cooling time levels were applied on the samples. The results of variance analysis and compare mean of the average temperature differences between the surfaces of the healthy and contaminated tubers indicated that 90 oC heating temperature and 40 s cooling time of the samples was the best treatment for detecting healthy and contaminated tubers. For evaluating the classifier performance, statistical indicators such as accuracy, precision, sensitivity and specificity were calculated. The total accuracy of the classifier was 96.67%.پوسیدگی خشک سیبزمینی یکی از خسارتزاترین بیماریهای غدههای سیبزمینی است که عامل اصلی آن قارچ فوزاریوم سولانی است. برای جلوگیری از توسعه بیماری پوسیدگی خشک سیبزمینی و کاهش تلفات آن، باید قارچ عامل شناسایی و از بین برده شود. روشهای معمول در تشخیص آلودگی قارچی زمانبر، پرهزینه و مشکل هستند. در این تحقیق یک روش سریع و قابل اطمینان مبنی بر فناوری گرمانگاری فعال برای تشخیص غدههای سالم و آلوده و همچنین برای طبقهبندی مرحله آلودگی (آلوده یک روزه تا نه روزه) ارائه شده است. در گرمانگاری فعال دو سطح دمای گرمکن و چهار سطح زمان خنک شدن نمونه لحاظ شد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین اختلاف دمای سطح غدههای سالم و آلوده نشان داد که دمای 90 درجه سانتیگراد گرمکن و خنک شدن 40 ثانیه نمونهها بهترین تیمار برای داشتن بیشترین اختلاف بین غدههای سالم و آلوده است. برای ارزیابی طبقه بند شاخصهای آماری نظیر دقت، صحت، حساسیت و اختصاصی بودن محاسبه شد. دقت کلی طبقه بند 67/96 % بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که روش ارائه شده در این تحقیق یکی از روشهای توانمند بینایی ماشین در تشخیص کیفیت و سلامت مواد غذایی و محصولات کشاورزی است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Investigation of agricultural soil shear strength under the freezing and thawing processبررسی مقاومت برشی خاک کشاورزی تحت تأثیر فرآیند یخبندان و ذوب2552616356810.22059/ijbse.2017.217539.664859FAمجتبیجابری معزدانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهرانعلیجعفریاستاد ، گروه مهندسی بیوسیستم، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران0000-0003-4813-7535علیرضاکیهانیعضو هیئت علمی دانشگاه تهران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی گروه مهندسی ماشین های کشاورزیمهدیشرفاعضو هیئت علمی دانشگاه تهران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی گروه مهندسی خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعیJournal Article20161119Soil is composed of fine particles that the space between the particles filled by water or air. The suitable combination of soil, water and air is necessary for growing of crops. The freezing and thawing process is one of the natural factors that improve the soil structure by changing the soil physical and mechanical properties. In this study, for investigation of soil shear strength under the freezing and thawing process some experiments on soil samples were performed. For this purpose, the soil shear strength was investigated in -10 °C as a freezing temperature, with two humidity levels (10 and 15%) and three levels of density. The results indicated that the freezing and thawing process decrease the soil shear strength. In the investigated range of soil density, by increasing soil density, the effect of freezing and thawing on soil shear strength was increased.خاک بهعنوان بستر تولید محصولات زراعی و باغی یکی از مهمترین عوامل تولید محصولات کشاورزی میباشد. خاک از ذرات ریز خاکدانهها تشکیل شده است که فضای بین این ذرات توسط آب یا هوا پر شده است. وجود ترکیب مناسب ذرات خاک، آب و هوا برای رشد محصولات کشاورزی لازم و ضروری است. یکی از عوامل طبیعی که باعث بهبود ساختمان خاک میگردد فرآیند یخبندان و ذوب میباشد. فرآیند یخبندان و ذوب برخی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خاک را تغییر میدهد. به منظور بررسی اثر فرآیند یخبندان و ذوب بر روی استحکام برشی خاک آزمایش هایی بر روی نمونه های خاک تحت تاثیر یخبندان و ذوب انجام گرفت. در این پژوهش دمای 10- سانتی گراد برای یخبندان خاک با دو سطح رطوبتی 10 و 15 درصد با سه سطح دانسیته به عنوان متغیر در نظر گرفته شد و استحکام برشی خاک به عنوان متغییر وابسته مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمایش ها بیانگر این مطلب است که فرآیند یخبندان و ذوب باعث کاهش استحکام برشی خاک میگردد. در دامنه تغییرات چگالی در این پژوهش، هر اندازه چگالی خاک افزایش یافت، اثر یخبندان و ذوب بر کاهش استحکام برشی خاک بیشتر شد.کاهش مقاومت برشی در برخی نمونه ها بیش از 40درصد بود. با کاهش مقاومت برشی خاک، نیرو و توان لازم برای برش خاک در نتیجه نیرو توان لازم جهت انجام خاکورزی در زمینهای زراعی پس از فرآیند یخبندان و ذوب کاهش مییابد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Technical and economical effects of residue management and time of post-irrigation in wheat raised bed plantingاثرات فنی و اقتصادی مدیریت بقایای گیاهی و زمان انجام پی آب در کاشت گندم بر روی پشته های عریض2632706356910.22059/ijbse.2017.130977.664648FAعلی اکبرصلح جوبخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زرقانابراهیمزارعبخش اقتصادی-اجتماعی وترویجی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیJournal Article20150831A split-block experiment of three replications was employed to study the effect of residue management and post-irrigation regimes on wheat yield, water use and cost and benefit of treatments. Three levels of residue management including burning entire crop residue (B), removing part of crop residue and using stalk shredder (R), removing part of crop residue, using stalk shredder and moldboard ploughing (RP), were considered as main plots. Three levels post-irrigation regimes including irrigating 7 days after planting (I7), irrigating 14 days after planting (I14), and irrigating 21 days after planting (I21) were considered as sub plots. Results of economical analysis indicated that proper treatment was RI21 that increased profitability by 1220000 Rial/ha relative to the control treatment.در این تحقیق تاثیر مدیریت بقایای گیاهی و زمان انجام پی آب در قالب طرح آماری اسپیلیت بلوک و در سه تکرار بر عملکرد گندم، میزان آب مصرفی و هزینه و درآمد هر تیمار بررسی شد. تیمار اصلی، مدیریت بقایای گیاهی شامل سوزاندن بقایای گیاهی (B)، خارج کردن قسمت عمده بقایای گیاهی و استفاده از ساقه خردکردن (R)، و خارج کردن قسمت عمده بقایای گیاهی و استفاده از ساقه خردکردن و شخم با گاوآهن برگردان دار (RP) بود. تیمار فرعی زمان انجام پی آب شامل آبیاری 7 روز پس از کاشت (I<sub>7</sub>)، آبیاری 14 روز پس از کاشت (I<sub>14</sub>)، و آبیاری 21 روز پس از کاشت (I<sub>21</sub>) بود. نتایج نشان داد که مناسب ترین تیمار با توجه به بررسی های اقتصادی انجام شده تیمار RI<sub>21</sub> بود که نسبت به تیمار شاهد حدود 1220000 ریال در هر هکتار افزایش سوددهی داشته است.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Fabrication and evaluation of pressurized metering drum performance (equipped with a mechanical separator) by grease beltساخت و ارزیابی عملکرد موزع استوانهای بادی تحتفشار (مجهز به جداکننده مکانیکی) با گریس بلت2712786357010.22059/ijbse.2017.224258.664889FAامیرامیریاندانش آموخته کارشناسی ارشد، مکانیکبیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانعباسرضایی اصلاستادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانابراهیماسماعیل زادهاستادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20170110In this study, a pressurized metering drum was fabricated and evaluated by grease belt. Experiment was conducted with three levels of inner presser drum; 600, 850 and 1050 Pa and three levels planter forward speed; 0.5, 1 and 1.5 m/s, by mechanical separator methods in three replications. The results of a factorial experiment with a completely randomized design was evaluated and data comparison was performed by using LSD test in SAS software. Effect of inner presser drum and planter forward speed on the filling percent, multi-planting, no-Planting, deviation from line of cultivation and seed distribution uniformity were evaluated. Results indicated that the interaction effect between speed and air presser on filling percent, no-Planting and multi-planting was significant at 1% level. The amount of air presser and speed hadn’t effect the amount of deviation from line of cultivation and also uniform distribution of seeds was done better on low air presser.در این تحقیق یک موزع استوانهای تحت فشار هوا ساخته شد و بهوسیله دستگاه گریس بلت ارزیابی گردید. آزمایش با سه سطح فشار درون استوانه 600، 850 و 1050 (Pa) و سه سطح سرعت کارنده؛ 5/0، 1و 5/1 (m/s)، با روش جداکننده مکانیکی و در سه تکرار انجام شد. نتایج در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت و مقایسه میانگین دادهها با استفاده از آزمون LSD در نرمافزار SAS انجام شد. اثر فشار درون استوانه و سرعت پیشروی کارنده بر روی درصد پُرشدگی، چند کاشت، نکاشت، میزان انحراف از خط کشت و یکنواختی توزیع بذر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، اثر متقابل سرعت و فشار هوا بر روی درصد پرشدگی، نکاشت و چند دانهکاری در سطح یک درصد معنیدار میباشد. فشار هوا و سرعت روی میزان انحراف از خط کشت تأثیری ندارد و توزیع یکنواختی بذر در فشار کمتر بهتر انجام میگیرد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Investigating organoleptic and physicochemical properties of functional set yogurt incorporating oat milkبررسی خواص حسی و فیزیکیشیمیایی ماست فراسودمند حاوی شیر یولاف2792886357110.22059/ijbse.2017.203163.664767FAسمیرافرقانیدانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزسیدهادیپیغمبردوستاستاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز0000-0002-8438-7315عارفاولاد غفاریعضو هیأت علمی گروه پژوهشی مواد غذایی، پژوهشکده غذایی و کشاورزی، پزوهشگاه استاندارد کرجJournal Article20160425Oat is becoming popular as part of a healthy diet and new oat products emerge at the functional food market. The aim of this study was to combine valuable nutritional properties of cereal and milk, to Produce functional yogurt product containing oat milk and evaluation of its physicochemical, microbiological and sensory characteristics. In this study, replacment of 0, 10, 15 and 20% (V/V) oat milk with low-fat milk (2.5%) was performed and its effect on physicochemical and sensory characteristics of probiotic yogurt, was evaluated. Results showed that with increasing the percentage of oat milk in yogurt, pH, dry matter and fat content were decreased and acidity, synersis, protein and phenolic compounds content were increased significantly (P<0.05) . On the other hand, with adding oat milk, iron and fiber content were increased and calcium content was decreased.ارزش تغذیهای بالای یولاف آن را بهعنوان بخشی از رژیم غذایی سلامت بخش تبدیل کرده و محصولات حاصل از آن را در کنار مواد غذایی فراسودمند قرار داده است. این پژوهش باهدف ترکیب خواص ارزشمند تغذیهای غلات و لبنیات، تولید محصول ماست فراسودمند حاوی شیر یولاف و بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی آن انجام گردید. در این مطالعه، اثر جایگزینی شیر یولاف با شیر نیمچرب (5/2%) در 4 سطح 0، 10، 15 و 20 درصد (حجمی/حجمی) بر روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی ماست در طی 21 روز نگهداری ماست (روزهای 1، 7، 14 و 21) بررسی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش درصد شیر یولاف بهطور معنیداری (05/0>P) pH، درصد ماده خشک و چربی کاهش و اسیدیته، سینرزیس و محتوای پروتئین و ترکیبات فنلی ماست افزایش مییابد. همچنین افزودن شیر یولاف منجر به افزایش محتوای آهن و فیبر ماستهای حاوی شیر یولاف شد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Designing an algorithm for pruning grapevine based on 3D image processingطراحی الگوریتم هرس بوته انگور بر اساس پردازش تصاویر سه بعدی2892976357210.22059/ijbse.2017.205096.664772FAسید مهدیحسینیدانشجوی دکترای مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکردعبدالعباسجعفریعضو هیئت علمی گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه شیرازJournal Article20160420Using the intelligent pruning machine can be reduces the labor required for pruning. It was attempted in this study to develop an algorithm that uses stereo vision techniques to identify which parts of the grapevine should be cut. Photos were taken from gardens of the Research center for Agriculture and Natural Resources of Fars province. At first plants were segmented from the background then the main trunk and one year old branches were identified and pruned based on the criteria for pruning. Then the main skeleton of grapevine was determined. Using this skeleton, the attaching points of the branches were obtained as well as on the trunk. Distance between the branches was maintained. Then the algorithm has been evaluated, the evaluation results of algorithm showed that the proposed algorithm had acceptable performance and pruning point of the grapevines were correctly detected. The accuracy of the developed algorithm was 96.8 percent.انجام هرس بوتهی انگور با استفاده از ماشینهای هرس هوشمند و در واقع رباتهای هرس باعث کاهش نیروی کار مورد نیاز می گردد. در این پژوهش تلاش گردید الگوریتمی ارائه شود که با استفاده از روش استریوویژن قادر به تشخیص نقاطی از بوته انگور که به منظور انجام هرس باید قطع گردند، باشد. تصاویر از باغ مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس تهیه شدند. ابتدا بوته ها از زمینه جدا شدند سپس تنه اصلی و شاخه های یک ساله مشخص گردیدند و بر اساس ملاک های مورد نیاز برای هرس، شاخه های یک ساله هرس شدند. سپس اسکلت اصلی بوته مشخص شد. با استفاده از این اسکلت نقاط اتصال شاخه ها و تنه به دست آمد و فاصله مناسب بین شاخه ها از یکدیگر حفظ شد. سپس الگوریتم نوشته شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج ارزیابی الگوریتم نشان داد که الگوریتم نوشته شده دارای کارآیی مناسب می باشد و نقاط هرس بوته ها را به درستی مشخص می کند. دقت الگوریتم نوشته شده 2/97 درصد بود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Performance evaluation of the most common multi criterion decision making techniques to rank the effective parameters in agility of distribution chain of combine owners in Fars provinceارزیابی عملکرد متداولترین تکنیکهای تصمیمگیری چند شاخصه در رتبه بندی پارامترهای مؤثر در چابکی زنجیره توزیع تعاونی کمباین داران استان فارس2993086357310.22059/ijbse.2017.229386.664919FAنجمهتوکلیگروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمحمدشریفیدانشگاه تهران0000-0003-4594-4972اسدالهاکرمگروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0002-0835-0975Journal Article20170308One of the strategies in decision making by using quantity data such as multi criterion decision making. It helps the manager by considering different factors, which some of them are Conflict, to make a decision rationally. The purpose of this research is presenting a plan to approximate a decision making discrete space by using optimization models in order to reach an Ultimate criterion to compare and analyze performance of conventional strategies of multi criterion decision making. The mentioned method, which is a compilation quality and quantity Approaches. In a case study and to rank the effective parameters in agility of distribution chain of Fars province combine owners has purposed and implemented. These parameters used three conventional methods, such as Weighty and Topsis and electrical to rank. Outcome results in three methods were different and have integrated by means of Triple integration. Module ranking of parameters such as sensitivity, response to market and customer, Speed in doing of circumstance and introduction new products were placed in first rate respectively. After that, right planning, expenditure reduction, using IT, process and task integration, customer satisfaction, Flexibility, quality of service providence, and develop of staffs place in second to ninth ranks respectively.تصمیمگیری یکی از مهمترین و اساسیترین وظایف مدیریت است و تحقق اهداف سازمانی به کیفیت آن بستگی دارد. یکی از تکنیکهای تصمیمگیری با استفاده از دادههای کمّی، تصمیمگیری چندمعیاره میباشد که به مدیر کمک میکند با در نظر گرفتن معیارهای متفاوت برای تصمیمگیری که گاهی اوقات با یکدیگر در تعارض هستند، به طریقی عقلایی تصمیمسازی نماید. هدف این مقاله، ارائه یک طرح برای تقریب یک فضای تصمیمگیری گسسته از طریق کاربرد مدلهای بهینهیابی در راستای دستیابی به معیاری قطعی برای مقایسه و تحلیل عملکرد روشهای معمول تصمیمگیری چند شاخصه است. روش مورد اشاره که یک رویکرد تلفیقی کمّی و کیفی محسوب میشود، در یک بررسی موردی و برای رتبهبندی پارامترهای مؤثر در چابکی زنجیره توزیع تعاونی کمباینداران به اجرا گذاشته شده است که این پارامترها به وسیله سه روش ساو، الکتر و تاپسیس رتبهبندی شدند. نتایج حاصل از رتبهبندی در سه روش، متفاوت بود که با ادغام سهگانه، یکپارچه شد و رتبهبندی واحدی برای پارامترها بهدست آمد. حساسیت و پاسخگویی به بازار و مشتری، سرعت در انجام امور و معرفی محصول جدید در رتبه اول قرار گرفتند. پس از آن، برنامهریزی درست، کاهش هزینهها، به کارگیری IT، ادغام فرآیندها و وظایف، رضایت مشتری، انعطافپذیری، کیفیت خدمات ارائه شده و توسعه مهارت کارکنان در رتبههای دوم تا نهم قرار گرفتند. در پایان، با یکی بودن نتایج روش تاپسیس و نتایج حاصل از ادغام سهگانه، روش تاپسیس به عنوان روشی مناسب برای رتبهبندی پارامترهای مؤثر در چابکی زنجیره توزیع تعاونی کمباینداران تأیید گردید.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Corn Drying in a Laboratory Scale Ultrasound-Assisted Fluidized Bed Dryerخشک کردن ذرت در یک خشککن آزمایشگاهی بستر سیال- فراصوت3093186357410.22059/ijbse.2017.218921.664865FAبهارهعبدلیدانشجو ارشد دانشگاه شیراز، بخش مهندسی بیوسیستمداریوشزارعدانشیار، بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز0000-0002-6267-2916آرشنورمحمدی مقدمیدانشجوی دکتری، بخش مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه شیرازJournal Article20161102Several studies have been conducted on equipping conventional fluidized bed with some technologies to increase drying efficiency and its performance. The objective of the study was to investigate the influence of high power ultrasound on fluidized bed drying of corn in terms of drying kinetics and quality characteristics of corn in three levels of ultrasound power density (11.1, 14.6 and 18.7 kW m-3), three levels of drying air temperature (30, 40, and 50 ºC) and four levels of frequency (20, 25, 28, and 30 kHz) in which the moisture content reduced from 32±0.5 (%d.b.) to 17±0.5 (%d.b.). Results revealed that the frequency of 25 kHz was the most efficient in terms of drying time. The frequency of 25 kHz and power density 14.6 kw m-3 was the most efficient frequency and caused reduction of the drying time by 43% in comparison with no ultrasound condition (control). The sponge effect caused by ultrasound application led to reduction of failure strength and toughness of the dried samples. According to the results, toughness compared to the failure strength was an appropriate index of the grain hardness.تاکنون چنـدین مطالعه درباره تجهیز خشـککن بستر سیال با رویکرد افزایش بازده و بهبود عملکرد انجـام شده است <span style="text-decoration: line-through;"><span style="color: red;">[f1]</span></span> که به منظور تحقق این هدف ترکیب آن با تجهیزات فراصوت توان بالا می تواند مناسب باشد. هدف اصلی این پژوهش در این مطالعه به بررسی تاثیر فراصوت توان بالا بر روی خشککن آزمایشی بستر سیال در خصوص مدت زمان خشک کردن و خصوصیات کیفی مکانیکی ذرت است که در سه [f2] سطح توان فراصوت (1/11، 6/14 و 78/17 /18 کیلووات بر مترمکعب)، چهار سطح فرکانس (20، 25، 28 و 30 کیلوهرتز) و سه سطح دمای (40، 50 و 60 درجه سلسیوس) به منظورکاهش رطوبت اولیه از مقدار اولیه 5/0± 32 درصد به رطوبت نهایی 5/0± 17 درصد (% d. b.) به آن پرداخته شده است. نتایج نشان داد در پایین ترین سطح دمایی، فرکانس 25 کیلوهرتز و توان 6/14 کیلووات بر مترمکعب موثرترین ترکیب از نظر زمان خشک کردن در میان تیمارهای آزمایش بوده است. این ترکیب در مقایسه با حالت بدون فراصوت، زمان نهایی خشک شدن را 43 درصد کاهش داد و فراصوت به جهت دلیل ایجاد پدیده اسفنجی کردن در محصول، موجب کاهش نیروی شکستمقاومت فشاری نهایی و چقرمگی گردید. نتایج نشان داد که انرژی چقرمگی در مقایسه با نیروی شکستمقاومت فشاری نهایی شاخص مناسب تری برای مشخص کردن مقاومت شکست دانه میباشد.
[f1]<strong>کامنت داور محترم دوم :</strong>
حذف شود. ضرورتی ندارد
<strong>پاسخ به داور محترم :</strong>
اهمیت و ضرورت این تحقیق افزایش بازده و بهبود عملکرد خشک کن بستر سیال است که جهت تحقق این اهداف از تکنولوژی نوین فراصوت استفاده شد( با توجه به تحقیقات پیشینی که توسط زارع و همکاران از سال های 2006 تا 2016 انجام شد). به همین جهت با حذف این قسمت، اهمیت و ضرورت تحقیقی که ذکر فرمودید در چکیده اشاره گردد حذف شده و چکیده ناقص میگردد.
[f2]<strong>کامنت داور محترم دوم :</strong>
جمله بندی ایراد دارد
<strong>پاسخ به کامنت داور محترم :</strong> تغییرات لازم اعمال گردید.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Optimization of pullulan production from pomegranate waste by A.pullulansبهینه سازی تولید بیوپلیمر پولولان توسط Aureobasidium pullulans از ضایعات انار3193276357810.22059/ijbse.2017.232470.664935FAحمیرامیرزاییدانشجو کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذاییفرامرزخدائیاندانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذیی ، پردیس کشاورزی و منابع طبی,ی ، دانشگاه تهرانمحمدجوان نیکخواهاستاد گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجJournal Article20170502In this study, optimization of fermentation conditions for pullulan production by Aureobasidium pullulans (KY767023) from pomegranate waste was investigated. Response surface methodology was used to evaluate the effects of three factors (initial pH, inoculum size and ratio of liquid to solid) on pullulan yield in solid-state fermentation (SSF). Results of these experiments indicated that maximum pullulan concentration (50.5 ± 0.35 g/kg) was obtained at the optimum levels of process variables (initial pH 7.75, inoculum size 5% v/v, ratio of liquid to solid 1:2.5). Furthermore, physicochemical characteristics of the obtained pullulan at the optimum conditions were studied. The emulsifying activity of extracted pullulan was 63% .The emulsion stability was 60.5% at 4 °C and 58.5% at 25 °C after 30 days of storage. The results of viscosity curves at different concentration demonstrated that the solutions of pullulan at low concentrations (0.1-0.5 % w/v) showed nearly Newtonian flow behavior, and as the concentration of pullulan solution increased, the behavior changes from Newtonian to pseudoplastic flow. FT-IR of the pullulan produced from pomegranate by-products revealed the presence of α (1→6) linked maltotriose units.در این مطالعه بهینه سازی شرایط تخمیر جهت تولید پولولان از ضایعات انار توسط <em>Aureobasidium pullulans</em> (با شماره دستیابی KY767023 ) مورد بررسی قرار گرفت. روش بهینهیابی سطح پاسخ <strong>[a1] </strong>به منظور بررسی اثرات سه عامل pH اولیه، درصد تلقیح و نسبت رطوبت اولیه به سوبسترا بر میزان تولید پولولان در محیط سوبسترای جامد (SSF) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این آزمایشات نشان داد که حداکثر تولید پولولان در شرایط بهینه (pH اولیه: 75/7، درصد تلقیح: %5 حجمی/حجمی و نسبت رطوبت اولیه به سوبسترا: 5/2) g/kg 35/0 ± 5/50 است. بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی پولولان به دست آمده در شرایط بهینه نیز مورد مطالعه قرار گرفت. فعالیت امولسیفایری پولولان استخراجی 63 درصد و پایداری امولسیون محلول پولولان به ترتیب در دمای °C 4 و °C 25 پس از 30 روز نگهداری، 5/60 و 5/58 درصد گزارش شد. نتایج حاصل از اندازه گیری ویسکوزیته در غلظت های مختلف نشان داد که محلول پولولان در غلظتهای پایین (5/0-1/0 درصد حجمی/ وزنی) دارای رفتار جریان نزدیک به نیوتنی بوده و با افزایش غلظت محلول، از نیوتنی به رقیق شونده با برش تغییر رفتار میدهد. بررسی طیف سنجی FT-IR پولولان بدست آمده از ضایعات انار حضور پیوندهای (6→1) α را در واحدهای مالتوتریوز تایید میکند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Optimization of environmental conditions for Kefiran production of Lactobacillus kefiranofaciens by Response Surface Methodologyبهینه سازی شرایط محیطی تولید بیوپلیمر کفیران توسط Lactobacillus kefiranofaciens با استفاده از روش سطح پاسخ3293366357510.22059/ijbse.2017.122242.664598FAسحرزنگنهدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجفرامرزخدائیاندانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجسید هادیرضویاستاد،گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجمحمدرضانقویاستاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجJournal Article20150429Production of Biopolymers by different microorganisms for industrial applications has been considered in recent years. Lactobacillus kefiranofaciens bacterium produces exopolysaccharid exists in kefir grains called kefiran. The objective of this study was optimization of environmental conditions to produce kefiran polysaccharide in a synthetic media based on whey substrate by using response surface methodology (RSM). Therefore, different combinations of factors including pH (4.7-6.3), temperature (23-37º C) and agitation rate (70-170 rpm) on production of kefiran (g/L) were studied. According to the results, the optimum condition for production of kefiran included pH equal to 5.7, 31º C and agitation rate of 127 rpm which led to producing 1.14 g/L kefiran after five days incubation period. Furthermore, the molecular weight of produced kefiran in pure culture of L.kefiranofaciens measured by gel filtration chromatography was 1.1× 106 Da.ت<br /> تولید بیوپلیمر توسط انواع میکروارگانیسمها بمنظور کاربردهای مهم صنعتی در سالهای اخیر مورد توجه بوده است. باکتری <em>Lactobacillus</em> <em>kefiranofaciens</em> تولید کنندهی اگزو پلی ساکارید موجود در دانکهای کفیر با نام کفیران میباشد. هدف از این مطالعه بهینهیابی شرایط محیطی تولید پلی ساکارید کفیران در یک محیط سنتزی بر پایهی آب پنیر با استفاده از روش سطح پاسخ است. در این راستا اعمال ترکیبات مختلف pH (3/6-7/4) ، دما (37 -23 درجهی سلسیوس) و سرعت همزدن (170-70 دور در دقیقه) بر روی تولید کفیران مورد مطالعه قرار گرفت. طبق آزمونهای صورت گرفته شرایط بهینهی تولید کفیران pH برابر با 7/5، دمای 31 درجهی سلسیوس و سرعت همزدن 127 دور در دقیقه تعیین گردید که منجر به تولید 14/1 گرم در لیتر کفیران پس از 5 روز گرمخانه گذاری شد. همچنین وزن مولکولی کفیران تولید شده در کشت خالص این باکتری بوسیله کروماتوگرافی فیلتراسیونی ژلی میزان 10<sup>6</sup>× 1/1 دالتون اندازهگیری شد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Design, fabrication and evaluation of an electronic system for temperature and humidity control in aviculturesطراحی، ساخت و تعیین موقعیت بهینه نصب سامانه الکترونیکی برای کنترل دما و رطوبت در مرغداریها3373456357610.22059/ijbse.2017.203944.664766FAجعفرکشاورزکارشناسی ارشد، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمانکاظمجعفری نعیمیاستادیار، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان0000-0002-3753-1249مجیدمحمدیدانشیار، بخش کامپیوتر، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمانJournal Article20160425Design, fabrication and evaluation of an electronic system for temperature and humidity control in avicultures<br /> <br /> In this study an electronic control system was developed for a aviculture. To determine the best location for sensors to achieve the least temperature and RH gradient in the aviculture, 60 points in different directions were considered and the effect of length, width and height of sensor installing location on temperature, RH and energy consumption were conducted using a set of factorial test. The results showed that locating the control system on the longitudinal, latitudinal and altitudinal distances of respectively 23.5, 1.6 and 0.75 m led to closest average aviculture temperature and RH to the set point. Meanwhile, it was concluded that the minimum electricity consumption was obtained when locating the control system on the longitudinal, latitudinal and altitudinal distances of respectively 1, 3.2 and 0.5 m.در این تحقیق سیستم کنترل الکترونیکی شرایط محیطی (دما و رطوبت) سالن پرورش مرغ گوشتی طراحی و ساخته شد. برای تعیین بهترین مکان قرارگیری حسگرها، 60 نقطه با مختصات متفاوت شامل پنج نقطه طولی در فواصل 1، 5/8، 16، 5/23 و 31 متر از ابتدای سالن، سه نقطه با فاصله 6/1، 2/3 و 8/4 متر در جهت عرض سالن از دیوار شرقی و چهار ارتفاع مختلف 05/0، 25/0، 45/0 و 75/0 متر از کف سالن انتخاب گردید. مقایسه میانگینها بر اساس آزمون چند دامنه دانکن نشان داد که قرارگیری حسگرهای اندازهگیری دما و رطوبت در نقطهای با مختصات طولی 5/23 متر، ارتفاع 75/0 متر و عرض 6/1 متر باعث نزدیکی میانگین مقادیر اندازهگیریشده دما به مقدار مطلوب (28 درجه سانتی گراد) و رطوبت (63 درصد) در سالن پرورش به مقدار مطلوب گردید. همچنین قرارگیری حسگر دما و رطوبت در نقطهای با مختصات طولی 1 متر، ارتفاع 05/0 متر و عرض 2/3 متر باعث کمترین مصرف انرژی برق (2/397 وات ساعت) گردید.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Effect of drying on corn seed Viabilityتاثیر خشککردن بر قوهی نامیه بذر ذرت3473526357710.22059/ijbse.2017.210005.664793FAحسینجرگونکارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلیبهمننجفیدانشیار گروه مهندسی بیو سیستم ، دانشگاه محقق اردبیلیضرغامفاضل نیاریدانشجوی دوره دکتری،مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلیترحممصریدانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلیرضاطباطباییعضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریJournal Article20160709Drying seeds, will increase storage time. Drying seeds of crops, the process is very critical because it damages embryos in the process of drying the seeds, their germination is lost. The results showed that damage to the embryo inside the seed, immediately after drying operation itself does not appear. In this research factors affecting drying corn seeds (the Single Cross 704) to maintain viability, in a fluidized bed dryer were studied. For experiment was dried with three drying air temperature (33, 37 and 43°C) , three drying air velocity (0.5, 1 and 1.5m/s) and 20% humidity at two different times (immediately after the drying process and after 6 months). After drying the seeds (reaching 13% moisture) and after 6 months of storage, germination tests were performed. The results showed that all of the tests, the effect of drying temperature on germination rate is significant at 1%, but the impact of air velocity dryer, even not significant at the 5% level. The highest percentage of germination is at 33°C and 0.5m/s drying air velocity.چکیده
خشککردن میتواند طول عمر بذر را افزایش دهد. فرآیند خشککردن یک گام مهم در تولید بذر است و یکی از علل شایع آسیبِ بذر و از دست رفتن قوهی نامیه میباشد. موضوع این مطالعه، تعیین عوامل موثر خشکشدن بذر ذرت بر کیفیت بذر (درصد قوه نامیه) میباشد. بذرها در سه دمای (33، 38 و <sup>o</sup>C43) و سه سطح جریان هوای ورودی به خشککن (045/0، 09/0 و m<sup>3</sup>/s135/0) خشک شدند. بعد از اینکه بذرها کاملا خشک شدند، آزمون جوانهزنی بذرها بلافاصله بعد از خشکشدن و 6 ماه بعد از آن، انجام گرفت. نتایج نشان داد که آسیب دیدن جنین داخل بذر، بلافاصله بعد از عملیات خشککردن، مشخص نمیشود. در هر دو مرحلهی آزمون، تاثیر دمای خشککن بر میزان جوانهزنی در سطح 1% معنیدار بود ولی تاثیر جریان هوای خشککن، در سطح 5% معنیدار نبود. بهترین شرایط جوانهزنی در دمای <sup>o</sup>C38و جریان هوای m<sup>3</sup>/s09/0 با مدت زمان 141دقیقه و کمترین مقدار انرژی مصرفی اتفاق افتاد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Design and Development of a Portable Sprayer launched on Tree Crownمعرفی و بررسی عملکرد یک سمپاش کنترل از راه دور درخت خرما مستقر در تاج درخت3533606358110.22059/ijbse.2017.141127.664715FAمعظمهمحسنی ماهانیدانشجو/ دانشگاه شهید باهنر کرمانمحسنشمسیعضو هیئت علمی/ دانشگاه شهید باهنر کرمانحسینمقصودیعضو هیئت علمی/ دانشگاه شهید باهنر کرمان0000-0001-5252-8016Journal Article20160202In Bam city Ommatissus binotatus is the most dangerous insect that attacks the date palm trees and the date growers suffer from the losses it forces to the yield every year. The ground and air spraying methods are not effective and each has their own weaknesses. The proposed method is spaying the tree from a height of one meter over the crown by a small sprayer on the tree. The sprayer is triggered by a remote control system. The sprayer was made and tested during this research. The sprayer was tested for droplet size and spraying pattern by two micro jet nozzles. The data were collected for three pressure levels and three distances from the sprayer at three replications. The droplet size distribution was measured by water sensitive papers. The data were analyzed by Image 1.38 X , Minitab and SAS software. The results showed that the sprayer equipped with the mini sprinkler micro jet nozzle produces a uniform spring pattern and uniform droplet size at all pressure levels. The sprayer is a promising devise for a sensor networking program.آفت زنجره خرما یکی از مهمترین و مخربترین آفات درختان خرما در شهرستان بم بوده که طی چند سال اخیر اقتصاد کشاورزان منطقه را مورد تهدید قرار داده است. با بررسی روشهای مبارزه مرسوم معلوم شد که روش های سمپاشی زمینی و سمپاشی هوایی کارایی مناسب را ندارند بدین سبب راه حل مناسب برای مبارزه این است که عمل سمپاشی از بالای درخت و به وسیله کنترل از راه دور انجام شود تا سم روی سطح برگ پاشیده شده و فعالیت زنجره را متوقف نماید. اقدام به ساخت آزمایشگاهی سمپاشی با حجم کم وبدون نیاز به تراکتور با قابلیت کنترل از راه دور شد. سپس به ارزیابی عملکرد سمپاش با دو نوع نازل میکروجت مینیاسپرینکلر و ایریتکت در سه سطح فشار 2، 3 و 4 بار و در سه فاصله 100، 240 و 380 سانتیمتر از مرکز در سه تکرار با پاشش بر روی کاغذهای حساس به آب گردید. اطلاعات به دست آمده از کاغذهای حساس به آب توسط نرم افزار پردازش تصویرImage 1.38X با استفاده از نرمافزارMinitab و SAS در قالب طرح فاکتوریل کامل تصادفی تجزیه وتحلیل گردید. نتایج نشان داد بکارگیری سمپاش با نازل میکروجت مینیاسپرینکلر در تاج درخت و در فشار 3 بار به دلیل یکنواختی الگوی پاشش و تولید قطرات مناسب و تقریبا یکنواخت برای مبارزه با حشرات در فواصل مختلف شعاع مناسب میباشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Assessment of the energy flow and environmental impacts of greenhouse production of medicinal plants with life cycle assessment approach- Case study of Aloe veraارزیابی جریان انرژی و اثرات زیستمحیطی تولید گلخانهای گیاهان دارویی با رویکرد ارزیابی چرخه زندگی مطالعه موردی گیاه آلوئهورا3613776357910.22059/ijbse.2017.233905.664949FAمجیدخانعلیاستادیار، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران0000-0001-6133-4862هماحسین زاده بندبافهادانشجوی دوره دکتری،گروه مهندسی ماشین های کشاورزی،دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران0000-0002-1120-9219Journal Article20170523In this study the production of greenhouse Aloe vera leaves in Khorasan Razavi province was evaluated and analyzed in terms of energy consumption pattern and environmental consequences due to the use of agricultural inputs. According to the results, total energy consumption in production of Aloe vera leaves was evaluated as 102825.19 MJ ton-1. The results of energy analysis showed that the heat supply and greenhouse structures were consumed more than 90 percent of total energy consumption. Based on the results of life cycle assessment, the total amount of environmental impacts for greenhouse production of one ton of Aloe vera leaves was determined as 2331.26 pPt ton-1, in which the contributions of the input production outside the greenhouse and the input consumption inside the greenhouse were 1744.63 and 586.63 pPt ton-1, respectively. The results showed that the impact categories of human toxicity and marine aquatic ecotoxicity with environmental impacts of 621.043 and 608.538 pPt ton-1, respectively, had the highest share in total environmental impact.در این مطالعه تولید برگ آلوئهورا گلخانهای در استان خراسانرضوی از نظر الگوی مصرف انرژی و تبعات زیستمحیطی ناشی از مصرف نهادههای کشاورزی مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج، کل انرژی مصرفی در تولید برگ آلوئهورا برابر 19/102825 مگاژول بر تن تعیین شد. نتایج تحلیل انرژی نشان داد تأمین گرمایش و سازه گلخانه بیش از 90 درصد انرژی مصرفی را به خود اختصاص دادهاند. براساس نتایج ارزیابی چرخه زندگی، مقدار کل آلایندههای زیستمحیطی برای تولید گلخانهای یک تن برگ آلوئهورا برابر با (pPt ton<sup>-1</sup>) 26/2331 تعیین شد که سهم فرآیندهای تولید نهاده در خارج از گلخانه و مصرف نهاده در داخل گلخانه به ترتیب (pPt ton<sup>-1</sup>) 63/1744 و (pPt ton<sup>-1</sup>) 63/586 محاسبه شد. نتایج نشان داد گروههای اثر مسمومیت انسانها و مسمومیت آبهای آزاد به ترتیب با شاخص آلایندگی (pPt ton<sup>-1</sup>) 57/795 و (pPt ton<sup>-1</sup>) 538/608، بیشترین سهم را بر میزان آسیب زیستمحیطی کل داشتهاند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348320170923Economic feasibility of producing energy from livestock waste by DRANCO anaerobic digestion processامکانسنجی اقتصادی تولید انرژی از فضولات دامی با استفاده از فرایند هضم بیهوازی درانکو3793876358010.22059/ijbse.2017.226245.664900FAالنازملکی قلیچیدانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی،
دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمحمدشریفیاستادیار، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی،
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0003-4594-4972شاهینرفیعیاستاد، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی،
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانJournal Article20170128In recent years the growing trend of energy consumption has created energy crisis in the world. In our country the use of renewable energy can have a special place due to the growing need for energy and diminishing fossil fuel resources, protect the environment, reduce air pollution, restrictions on electricity and the fuel supply for remote villages. Due to the significant amount of the annual production of biomass sources in Iran the importance of using these resources for biogas production is more specific. The production of biogas using anaerobic digestion technology and its application in CHP plants in Iran can supply part of the required energy and achieve sustainable development. In this study has been done economic calculations for biogas plant as a case study for combined heat and power production. The results show that during the project life (20 years),the Internal Rate of Return (IRR) is 19%, the net present value (NPV) is equal to 180,587,908 and the ratio of benefits to costs is equal to 1/032. Financial evaluation of energy production in this system shows it is economical to run.در سالهای اخیر روند رو به رشد مصرف انرژی، پدیده بحران انرژی را در جهان به وجود آورده است. در کشور ما نیز، با توجه به نیاز روزافزون به منابع انرژی و کم شدن منابع انرژی فسیلی، ضرورت سالم نگهداشتن محیطزیست، کاهش آلودگی هوا، محدودیتهای برقرسانی و تأمین سوخت برای نقاط و روستاهای دورافتاده، استفاده از انرژیهای نو میتواند جایگاه ویژهای داشته باشد. با توجه به مقادیر چشمگیر تولید سالیانه منابع زیستتوده در ایران اهمیت استفاده از این منابع جهت تولید بیوگاز آشکارتر میشود. تولید بیوگاز با استفاده از فناوری هضم بیهوازی و کاربرد آن در نیروگاههای ترکیبی گرما و حرارت در ایران میتواند ضمن تأمین قسمتی از انرژی مورد نیاز کشور، حرکت در راستای توسعه پایدار را نیز محقق سازد. در این مطالعه از دیدگاه اقتصادی محاسبات لازم برای یک نیروگاه بیوگاز تولید همزمان برق و حرارت به صورت مطالعه موردی انجام گردیده است. نتایج مطالعه نشان میدهد که در طول عمر پروژه (20 سال)، نرخ بازده داخلی طرح برابر 19%، ارزش فعلی خالص برابر 180,587,908 تومان و همچنین نسبت منافع به هزینه برابر 032/1 میباشد؛ بنابراین ارزیابی مالی طرح تولید انرژی در این سامانه حاکی از اقتصادی بودن آن جهت اجرا میباشد.