پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Validating Wismer-Luth model in relation to wheel rolling resistance prediction with considering forward velocity and wheel pass number parametersاعتبارسنجی مدل ویسمر لوث در رابطه با پیش بینی مقاومت غلتشی چرخ با ورود پارامترهای سرعت پیشروی و تعداد تردد چرخ3893976380410.22059/ijbse.2017.63804FAسجاددرفش پوردانشگاه ارومیه0000-0002-0750-205Xعارفمردانیمدرس/دانشگاه ارومیه0000-0002-9227-1726Journal Article20170315In this research, Wismer-luth model function was studied to estimate the rolling resistance of a wheel considering forward velocity and wheel number of passes parameters. Experimental tests were performed using a single wheel tester in controlled environment of a soil bin. Forward velocity and weight were considered at three levels and with wheel pass repeating in each path, it was also applied. Results suggest that Wismer model had a proper accuracy at prognosticating rolling resistance at all levels of weight and forward velocity, but with pass numbers up to 5, traffic parameter had more predicting accuracy compared with higher ones. A regression model was applied based on experimental data to predict the wheels rolling resistance with considering the effect of forward velocity and traffic. As a result Wismer model had a strong ability predicting the wheel rolling resistance while it did not encompass forward velocity and pass number.در این پژوهش به بررسی عملکرد مدل ویسمر لوث برای تخمین مقاومت غلتشی یک چرخ با لحاظ کردن پارامترهای سرعت پیشروی و تعداد تردد چرخ پرداخته شده است. آزمونهای تجربی با استفاده از یک آزمونگر تک چرخ و در محیط کنترل شده انباره خاک به انجام رسید. پارامترهای سرعت پیشروی و بار در سه سطح در نظر گرفته شده و با تکرار عبور چرخ در هر مسیر، سطوح تردد چرخ اعمال گردید. نتایج حاکی از دقت مناسب مدل ویسمر در پیش بینی مقاومت غلتشی در همه سطوح بار و سرعت پیشروی بوده است اما در رابطه با پارامتر تردد، دقت پیش بینی در ترددهای تا 5 عبور بسیار بیشتر از ترددهای بالا دیده شد. یک مدل رگرسیونی بر اساس دادههای تجربی برای پیشبینی مقاومت غلتشی چرخ با اضافه کردن اثر سرعت پیشروی و تردد ارائه گردید. به طور کلی مدل ویسمر با وجود عدم در برداشتن پارامترهای سرعت پیشروی و تردد، توانایی پیش بینی خوبی از مقاومت غلتشی چرخ را از خود نشان داد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Optimization of dextran production by Leuconostoc mesenteroides in dairy fermented beverageبهینهسازی تولید دکستران توسط لوکونوستوک مزنتروئیدس و نقش همافزایی لاکتوکوکوس لاکتیس در تولید آن در نوشیدنی لبنی تخمیری3994066380510.22059/ijbse.2017.63805FAفریبرزآقاجان پور وشکیپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهرانسید هادیرضویدانشگاه تهرانفرامرزخدائیان چگنیدانشگاه تهرانزینب الساداتابراهیم زاده موسویدانشگاه تهرانJournal Article20160814Some of lactic acid bacteria are able to produce extracellular polysaccharide through fermentation process. In the food industry, these polysaccharides are frequently used in beverages due to their water binding capacity and increasing viscosity. In addition to technological benefits, certain exopolysaccharides (EPS) have health effect on human, such as cholesterol lowering effect, immune-stimulatory effect and prebiotic activity. In this study, EPS (Dextran) production in dairy fermented beverage by leuconostoc mesenteroides and Synergistic efficacy of lactococcus lactis on dextran production have been investigated. Production of dextran in milk was optimized using response surface methodology with four independent factor, including: fermentation temperature (20-40 °C), fermentation time (15-35 hours), L.mesenteroides-L.lactis inoculation ratio (10:90 - 90:10) and percent of sucrose (0-6%).<br /> According to the findings 20 °C, 20 hours, 4.5% sucrose and inoculation ratio of L.mesenteroides-L.lactis 50:50 was optimum condition for dextran production and the experimental results confirmed the predicted amount of dextran production in optimum condition.برخی از باکتریهای اسیدلاکتیکی پلیساکاریدهای خارج سلولی تولید میکنند که علاوه بر توانایی اتصال با آب و افزایش ویسکوزیته، خصوصیات سلامتی بخش مفیدی از قبیل کاهش کلسترول، ارتقای سیستم ایمنی و نقش پریبیوتیکی دارند. در این تحقیق تولید اگزوپلیساکارید دکستران در نوشیدنی لبنی تخمیری توسط باکتری <em>لوکونوستوک مزنتروئیدس </em>و نقش همافزایی <em>لاکتوکوکوس لاکتیس</em> بر تولید آن مورد بررسی قرار گرفت. بهینهسازی تولید دکستران در شیر با استفاده از روش سطح پاسخ با چهار فاکتور مستقل دمای گرمخانه گذاری (C°40-20(، زمان گرمخانه گذاری (35-15 ساعت)، نسبت تلقیح <em>ل. مزنتروئیدس</em> به <em>ل. لاکتیس </em>(90:10-10:90) و درصد ساکارز (6-0 درصد) انجام شد. بر اساس آزمابشات انجام شده دمای C°25، زمان 20 ساعت، نسبت تلقیح 50:50 و ساکارز 5/4 درصد شرایط بهینه تولید دکستران بودند و نتایج آزمونهای تجربی مقدار تولید دکستران پیشبینی شده توسط مدل در شرایط بهینه را تائید کرد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Determination of the most suitable color space for intelligent water stress discrimination for plants inside the greenhouse (Case Study: Coleus)تعیین مناسبترین فضای رنگی به منظور تعیین تنش آبی در گیاهان گلخانهای به صورت هوشمند (مطالعه موردی: حُسنِیوسف)4074186380610.22059/ijbse.2017.63806FAمریمنداف زادهدانشگاه رامین خوزستانسامانآبدانان مهدی زادهدانشگاه رامین خوزستانJournal Article20161205A precise estimation of required water for plant depends on many factors, among which the percentage of ground cover is a key parameter. Digital image processing and machine vision can be widely used to obtain this parameter in irrigation management applications. The aim of this study was to recognize the required water for plants based on color parameters of plants’ ground cover; therefore, different color spaces (RGB, rgb, XYZ, HSV, HLS, L*a*b, L*u*v*, YCbCr, YUV, TSL and I1I2I3) were applied on the set of ornamental shrub images with the scientific name of Plectranthusscutellarioides in two positions (fresh and wilting).Each color space demonstrated different probability distribution ofa given color class corresponded to two plant conditions (fresh and wilting). Thus, after examining the color spaces, both statistically and visually, the suitable color spaces were selected. Finally, histograms of suitable color spaces have been used to train the Bayesian Classifier. The Bayesian classifier detected two conditions of plant (fresh and wilting) with precision 83.11%. In general, on the basis of information obtained from images histograms, (frequency of pixels’ intensity) plantswater status for irrigationschedulingwas recognizable.تخمیندقیق میزان آب مصرفی گیاه به عوامل بسیاری وابسته است که درصد پوشش سبز گیاه یکی از مؤثرترین پارامترها میباشد. از پردازش تصاویر دیجیتال و بینایی ماشین میتوان به منظور اندازهگیری این پارامتر در برنامههای مدیریت آب در کشاورزی به طور گسترده استفاده نمود. در این پژوهش مجموعهای از تصاویر گیاه زینتی حُسنِیوسف در دو وضعیت (شاداب و پژمرده) جهت تجزیه و تحلیل پیکسلها و مقایسه فضاهای رنگ پیشنهاد شده با هدفِ تشخیص نیاز آبی گیاه مورد بررسی قرار گرفتند؛ فضاهای رنگی مورد بررسی عبارتند از: RGB، rgb، XYZ، Lab، UVL، HSV، HLS، YCbCr، YUV، TSL و.I1I2I3 هر فضای رنگی شرایط مختلفی از احتمال توزیع یک گروه رنگ را ارائه میدهد، بدین ترتیب پس از بررسی فضاهای رنگی با توجه به نتایج آنالیز آماری در سطح احتمال 5% و با کمک ترسیم دادهها و مقایسه بصری آنها، مناسبترین فضاهای رنگی انتخاب گردید. نهایتاً فراوانی شدتهای فضای رنگی مطلوب جهت آموزش طبقهبند بیز مورد استفاده قرار گرفتند که در این حالت طبقهبند بیز با دقت کلی 11/83 درصد دو وضعیت شاداب و پژمرده گیاه را از یکدیگر تشخیص داد. در نتیجه بر اساس اطلاعات حاصل از نمودارهای هیستوگرام تصاویر (فراوانی سطوح شدت تصاویر) وضعیت نیاز گیاه به آبیاری قابل تشخیص میباشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Sensitivity analysis of membership functions for fuzzy sorting of tomato as affected by storage temperature and durationتجزیه و تحلیل حساسیت توابع عضویت برای دستهبندی فازی گوجهفرنگی متأثر از دما و مدت زمان نگهداری4194256380710.22059/ijbse.2017.63807FAسید مهدینصیریبخش مهندسی بیوسیستم
دانشگاه شیراز0000-0001-6059-8911سمیراخواجویبخش مهندسی بیوسیستم
دانشگاه شیرازعبدالعباسجعفریبخش مهندسی بیوسیستم
دانشگاه شیرازJournal Article20151218In the present study, classification of tomatoes by fuzzy logic and change in classification due to storage conditions were studied. In order to conduct the study, qualitative properties such as color, size and hardness of tomatoes were measured. Tomato samples were sorted by a deigned fuzzy logic system based on fuzzy rules, and compared with the experts. Sensitivity analysis of outputs of membership functions were tested by chi-square statistic. In cool room storage, sensitivity of membership functions started from six-day after storage with change from grade 1 to grade 2. For samples that kept at ambient temperature sensitivity started on third day after storage with the same change in sorted groups as previous tests. The results emphasized that any processing operation or marketing after initial sorting of tomatoes should spend time in a way that does not change the results of the initial classification.در این مطالعه دستهبندی گوجه فرنگی به کمک منطق فازی و تغییر در آن در شرایط مختلف نگهداری مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور ویژگیهای کیفی از قبیل رنگ، اندازه و سختی گوجه فرنگی اندازهگیری شد. دستهبندی نمونهها توسط یک سامانه طراحی شده منطق فازی با قواعد فازی با نظر کارشناسان خبره مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل حساسیت خروجی توابع عضویت به کمک آماره مربع کای مشخص شد. نتایج نشان داد که حساسیت دسته بندی نمونههای نگهداری شده در سردخانه از روز ششم با تغییر از دسته "درجه1" به "درجه2" رخ داد. برای نمونههای نگهداری شده در شرایط محیط این حساسیت از روز سوم با تغییر دستهبندی مشابه رخ داد. نتایج تاکید مینماید هرگونه عملیات فرآوری یا بازار رسانی پس از دستهبندی اولیه باید از لحاظ صرف زمان بگونهای باشد که حاصل دستهبندی اولیه را دچار تغییر ننماید. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222The effect of kefiran as a fat replacer on physicochemical properties, sensory and microbial stirred fruit yoghurtاثر کفیران به عنوان جایگزین چربی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست میوه ای هم زده4274336380810.22059/ijbse.2017.63808FAمرجانحاجی ئیدانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد ورامینفرامرزخدائیانهیات علمی دانشگاه تهرانرضوانپوراحمددانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینJournal Article20150624The use of fat replacers in foods plays an important role in human health, especially cardiovascular diseases. In this study, three levels of kefiran (0.2, 0.5, 0.8 %) was used in fruit yogurt as fat replacer. Their physicochemical (pH, synersis, rheological), microbial (number of lactic acid bacteria, molds and yeasts) and sensory properties were compared with three control fruit yogurt (non -fat, low-fat (fat 1.5%) and fat (fat 3%). Samples were prepared in the same conditions. The results showed that concentrations of kefiran had no effect on the acidity yogurt The lowest level of synersis was obtained in the presence of 0.5% kefiran. This sample also received the highest score of sensory evaluation. With the increase of kefiran concentration increased consistency index and decreased the growth of mold and yeast, while no effect on the number of lactic acid bacteria shown.استفاده از جایگزینهای چربی در غذاها نقش مهمی در سلامت انسان بخصوص کاهش بیماریهای قلبی و عروقی دارد. در این تحقیق از سه سطح کفیران (2/0،5/0و8/0درصد) به عنوان جایگزین چربی در ماست میوهای استفاده شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی (اسیدیته، سینرزیس، رئولوژیکی)، میکروبی (تعداد باکتریهای اسید لاکتیک، کپک ومخمر) و حسی آنها با سه ماست میوه ای شاهد ( بدون چربی، کم چرب (5/1%) و پرچرب (3%) مقایسه گردید. نمونهها در شرایط یکسان تولید شدند. نتایج نشان داد که غلظت کفیران بر اسیدیته ماست اثری ندارد. کمترین سینرزیس در بین تمام نمونهها مربوط به ماست 5/0 درصد کفیران بود که در ارزیابی حسی، بالاترین امتیاز پذیرش کلی را کسب کرد. افزایش غلظت کفیران باعث افزایش اندیس قوام و کاهش رشد کپک و مخمر ماست شد در حالیکه بر روی تعداد باکتریهای اسید لاکتیک اثر معنیداری نشان نداد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Analysis of energy flow of grape production in North Khorasan Province by artificial neural networksتحلیل جریان انرژی تولید انگور در خراسان شمالی به روش شبکه عصبی مصنوعی4354436380910.22059/ijbse.2017.63809FAمحمدحسنناموردانش آموخته کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانفاطمهنادیگروه مکانیک ماشین های کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایرانJournal Article20170430The aim of this study was to model the energy flow of grape production North Khorasan province of Iran. Data were collected through questionnaires and also interviews with producers. The results revealed that the total energy inputs, energy output and energy use efficiency of grape production in North Khorasan were 52553.61 MJha-1, 283513.17 MJha-1 and 5.39, respectively. Chemical fertilizer with 35094.98 was attributed the highest share of energy consumption. The shares of renewable energy and non-renewable energy of production were 15 and 85%, respectively. The results of neural networks showed that the best structure for modeling the energy consumption for broiler production was estimated at 6-10-1. The coefficient determination of the best topology was 0.98 for the grape production.به منظور مدلسازی انرژی مصرفی تولید انگور در استان خراسان شمالی، پژوهشی با استفاده از سیستمهای شبکه عصبی مصنوعی انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز بهوسیله پرسشنامه و مصاحبه حضوری با باغداران در سال زراعی 94-1393 جمعآوری شدند. نتایج نشان داد که مجموع انرژی مصرفی، انرژی خروجی و کارایی انرژی انگور در استان خراسان شمالی به ترتیب 61/52553 مگاژول بر هکتار، 17/283513 مگاژول بر هکتار و 39/5 بود. کودهای شیمیایی با 98/35094 مگاژول بر هکتار انرژی مصرفی، سهمی در حدود 67 درصد از مجموع انرژی مصرفی تولید را به خود اختصاص دادند. سهم شکلهای تجدیدپذیر و غیرتجدیدپذیر انرژی در تولید به ترتیب 15 و 85 درصد بهدست آمد. نتایج شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که بهترین ساختار برای مدلسازی جریان انرژی تولید انگور 1-10-6 بود. ضریب تبیین بهترین ساختار برای تولید انگور معادل 98/0 بهدست آمد. بنابراین، این مدل بهعنوان بهترین روش برای برآورد انرژی خروجی تولید انگور بر اساس انرژیهای ورودی در منطقه مورد مطالعه انتخاب شد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Mechanical behavior of tomatoes in the process of road transportبررسی رفتار مکانیکی گوجه فرنگی در فرآیند حمل ونقل جاده ای4454556381010.22059/ijbse.2017.63810FAامیرمنصوری آلامگروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سیناابراهیماحمدیدانشگاه بوعلی سینا - گروه مهندسی بیوسیستم0000-0002-8859-0409Journal Article20170226Damage during transportation is imported fruits, one of the main reasons for their injuries which can be one of the forms of impact, tangential forces and the weight (dead load) happens, vibration applied to fruit in transit can be one of the casualties or combination of them bring fruit, in this study, two kinds of asphalt road , two vehicle types with different suspension systems , three levels of box height of the vehicle , two situation of the box on the vehicle and two location of fruit in a box on changes in modulus of elasticity and stiffness were evaluated during, the injury was considered based on the percentage difference between them. according to the results obtained from the analysis of the main parameters and interaction factors Fruits that were transported with air suspension reduced rate (modulus of elasticity) is less than the fruits that transport had been received with spring suspension, and the amount of paved roads and highways in the spring air suspension respectively 34/44 and 41/66 asphalt road lies second in the amount of respectively 48 and 57/577 percent (compared to control) was.آسیبهایی که در هنگام حملونقل به میوهها وارد میشود یکی از دلایل اصلی صدمات وارده به آنها میباشد که میتواند به یکی از شکلهای ضربه، نیروهای مماسی و نیروی وزن (بار مرده) اتفاق بیفتد. ارتعاش وارده به میوههای در حال حمل میتواند یکی از این آسیبها یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد نماید. مدول الاستیسیته و سفتی یکی از مهمترین خواص مکانیکی میوه است و تغییرات آن تعیین کننده میزان آسیب میتواند باشد. در این پژوهش تاثیر دو نوع جاده آسفالت (بزرگراه و درجهدوم)، دو نوع وسیله نقلیه با سیستم تعلیق متفاوت (کامیون بادی و کامیونت فنری)، سه سطح ارتفاع قرارگیری جعبه درون وسیله نقلیه (کف: H<sub>1</sub>وسط:H<sub>2</sub> و بالاترین ارتفاع از کف:H<sub>3</sub>)، دو موقعیت قرارگیری جعبه روی وسیله نقلیه (جلو: S<sub>1</sub> و عقب: S<sub>2</sub>) و دو محل قرارگیری میوه درون جعبه (ردیف پایین جعبه:Loc<sub>1</sub> و ردیف بالای جعبه Loc<sub>2</sub>) بر تغییرات مدول الاستیسیته و سفتی مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا مدول الاستیسیته و سفتی میوههای شاهد (حملونقل نشده) اندازهگیری شد، سپس میوههای حملونقل شده مورد آزمون قرار گرفتند. میزان آسیب بر مبنای درصد اختلاف پارامترهای اندازهگیری شده بین این دو در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج بهدست آمده از تحلیل پارامترهای اصلی و متقابل، میوههایی که با کامیون بادی حملونقل شده بودند از نرخ کاهشی (مدول الاستیسیته) کمتری به نسبت میوههایی که با کامیونت فنری حملونقل شده بودند برخوردار گردیدند و مقدار آن در جاده آسفالت بزرگراه درون سیستم تعلیق بادی و فنری بهترتیب برابر 44/34 و 66/41 و در جاده آسفالت درجهدوم این میزان بهترتیب 48 و 77/57 درصد تنزل (نسبت به شاهد) حاصل شد. با افزایش ارتفاع قرارگیری از کف هر دو سیستم تعلیق (بادی و فنر) مدول الاستیسیته کاهش معنیداری یافت. حملونقل روی آسفالت بزرگراه برای میوههایی که در موقعیت عقب (S<sub>2</sub>) کامیون و کامیونت (نسبت به موقعیت جلو) مستقر شده بودند با کاهشی 27/12 درصد مدول الاستیسیته مواجه گردیدند، این میزان در جاده آسفالت درجهدوم با نرخ کاهش بیشتری معادل 62/13 درصد رخ داد. میوههایی که در ردیف پایین (Loc<sub>1</sub>) جعبه قرار داشتند (در جاده آسفالت درجهدوم) بعد از انجام آزمایش دارای مدول الاستیسیته بالاتری نسبت به میوههای ردیف بالایی جعبه (Loc<sub>2</sub>) بودند (معادل43/14درصد). همچنین نتایج نشان داد، میوههایی که در ارتفاع اول (H<sub>1</sub>) و دوم (H<sub>2</sub>) کامیون بادی (T<sub>1</sub>) استقرار یافتهاند از سفتی بیشتری برخوردار هستند. میوههایی که در ردیف پایین جعبه (Loc<sub>1</sub>) و موقعیت جلو (S<sub>1</sub>) کامیون بادی (T<sub>1</sub>) قرار داشتند در هر سطح ارتفاع قرارگیری (H<sub>1</sub>، H<sub>2</sub> وH<sub>3</sub>) سفتی بیشتری نسبت به موقعیت عقب (S<sub>2</sub>) از خود نشان دادند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222The study on relationship between microstructure and technological properties of yoghurt produced from different types of milk during storageبررسی ارتباط میان ریزساختار و ویژگیهای تکنولوژیکی ماست تولید شده از شیر گاو و گاومیش در طول نگهداری4574656381110.22059/ijbse.2017.63811FAثریاحسنی زعفرانیدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم داروییمهرنازامینیفرپژوهشکده غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استانداردمریممصلحی شاددانشگاه آزاد اسلامی واحد صفا دشتJournal Article20160918Using different milks with different characteristics resulted to the change in characteristics of the final dairy product. . In this study, yogurt samples were produced from cow and buffalo milk and their characteristics include chemical properties, syneresis, texture, rheological behavior and photography of atomic force microscope at 1, 15 and 30 days after storage. The microscopic images obtained from surface of three types of yogurt at fifteenth days of storage time showed that the number and the height of peaks in bovine yoghurt surface were higher than buffalo yoghurt. Our results also showed that the technological properties, percentage of synersis and texture of yoghurt were affected by its microstructure.استفاده از شیرهای مختلف با ویژگیهای متفاوت سبب بروز تغییر در ویژگیهای فراوردههای لبنی می شود. در این پژوهش برای تهیه ماست از شیر گاو و گاومیش استفاده شد و سپس خصوصیات شیمیایی، عکسبرداری نیروی اتمی، سختی بافت و آباندازی طی روزهای 1، 15 و 30 بعد از تولید و نگهداری در دمای <sup>O</sup>C4 بررسی گردید. تصاویر میکروسکوپی به دست آمده از سطح نمونههای ماست در پانزدهمین روز بعد از تولید نشان داد که ماست تولید شده از شیر گاو دارای سطحی با قلهها و برجستگیهای بلندتر نسبت به نمونه ماست تولید شده از شیر گاومیش میباشد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که ویژگیهای تکنولوژیک، درصد آباندازی و بافت ماست تحت تاثیر ریزساختار آن میباشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Comparing the efficiency of Epi-Fleuorocence Light Microscopy in investigating activity of bakey yeat (Saccharomyces cerevisiae) with conventional methodsاستفاده از میکروسکوپ نوری اپی فلورسانس (EFLM) برای ارزیابی فعالیت مخمر نانوایی (ساکارومایسس سرویسیا) و مقایسه آن با روشهای متداول4674746381210.22059/ijbse.2017.63812FAسیدهادیپیغمبردوستاستاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز0000-0002-8438-7315زهراکسائیدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزمحمدرضادادپوردانشیار ارگانوژنز و مورفوژنز گیاهی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزمیر حسنموسویدانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریزعارفاولادغفاریعضو هیأت علمی پژوهشگاه ملی استاندارد، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرجJournal Article20170417Activity of three types of commercial bakery yeasts encoded as A-C was investigated by EFLM technique and compared to those of conventional methods such as Gasograph, microbial incubation and breadmaking. Double staining of yeast suspensions with FDA and Evance Blue in EFLM revealed green and red colors for live and dead yeast cells, respectively. Yeast A with the highest number of green (alive) cells (178 counted cells per microscopic image) and yeast B with the lowest number of surviving cells (102 counted cells) achieved the most and the least survival ranks, respectively. The most and least colony forming units (CFU) was obtained for yeast A (15×1010 cfu/mg) and C (12×1010 cfu/mg), respectively in microbial tests. In Gasography method, yeasts A and C produced the highest (163 mL CO2/3h) and lowest (140 mL CO2/3h) gas volumes, respectively. Similarly, in breadmaking tests the highest (132 cm3) and lowest (108 cm3) loaf volumes corresponded to yeasts A and C, respectively. Results indicated that there is a positive correlation between green yeast cells in EFLM, live yeasts in microbial test and the amount of gas produced in gasography analysis, and finally the loaf volume.در این مطالعه از میکروسکوپ نوری اپی فلورسانس (EFLM) برای مشاهده زندهمانی مخمر نانوایی و ارزیابی فعالیت آن استفاده شد. فعالیت تخمیری سه نوع مخمر تجارتی (A-C) با روش EFLM و آزمونهای گازوگرافی، میکروبی و پخت نان مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. رنگ آمیزی مزدوج و همزمان سوسپانسیونهای مخمری در روش EFLM، سلولهای زنده را با رنگ سبز و سلولهای مرده را با رنگ قرمز مشخص کرد. مخمر A با بیشترین تعداد سلول سبز رنگ (178 سلول شمارش شده در تصویر میکروسکپی) در رتبه نخست و مخمر C با کمترین تعداد (١٠٢ سلول شمارش شده) در رتبه آخر زندهمانی قرار گرفت. در آزمون میکروبی تعداد واحدهای تشکیل دهنده کلنی در مخمر A بیشترین (cfu/mg١٠<sup>١٠</sup>×١٥) و در مخمر C کمترین (cfu/mg١٠<sup>١٠</sup>×١٢) بود. در روش گازوگرافی مخمر A بیشترین (ml CO<sub>2</sub>/3h ١٦٣) و مخمر C کمترین (ml CO2/3h ١40) مقدار گاز را تولید کرد. در آزمون پخت، مخمر A بیشترین حجم (cm<sup>3</sup> ١٣٢) و مخمر C کمترین حجم (cm<sup>3</sup> ١٠٨) نان را نشان داد. نتایج نشان دادند که ارتباط مثبتی بین تعداد مخمرهای سبز مشاهده شده در آزمون EFLM، مخمرهای زنده در آزمون میکروبی، مقدار گاز تولید شده در آزمون گازوگرافی و بالاخره حجم نان وجود دارد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Effect of Processing Temperature on Membrane Ultrafiltration of Lignite coals-derived Humic Alkaline Extracts, Membrane Performance and Humic Acid Purityاثر دمای فرآیند بر فراپالایش غشایی ترکیبات قلیایی هیومیکی استخراجشده از زغالسنگهای نارس، عملکرد جداسازی غشا و درصد خلوص محصول نهایی هیومیک اسید4754896381310.22059/ijbse.2017.63813FAاحسانسرلکیدانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران0000-0002-0158-5579علیشریف پاقلعهعضو هیئت علمی گروه گروه مهندسی فناوری صنایع غذایی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایرانمحمدحسینکیانمهرعضو هیئت علمی گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران0000-0001-8169-3803حسینمیر سعید قاضیعضو هیئت علمی گروه مهندسی فناوری صنایع غذایی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایرانJournal Article20170215Separation of inorganic materials and fulvate compounds from alkaline humate solutions is very important due to obtaining a better quality and more purified humic acid. For this reason, in this research a membrane separation system was used to separate fulvate compounds from humate solutions obtained from alkaline extraction of lignite coals (low rank coal). A hydrophilic ultrafilter membrane of polysulfone material with a pore size 5 kDa was employed using a plate and frame module. The effect of temperature (35, 45 and 55°C) on the membrane performance such as permeate flux of fulvates, fouling percentage, total membrane resistance and membrane resistance (RT and Rf), and morphology of membrane layers were investigated. Also, the influence of temperature on the humic acid purity obtained as retentate was determined using gravimetric analysis. The results of this work showed that by increasing the temperature from 35 to 55 °C, the value of permeate flux of fulvates was increased by 38%. Multiple behaviors were observed in the membrane fouling and resistances by increasing the temperature. The cake layer formation mechanism was obtained as dominant of fouling in 35°C temperature according to Hermia’s theoretical model resultsجداسازی ترکیبات فولوات و ناخالصیهای غیرآلی از محلولهای قلیایی هیومیکی، بهدلیل تاثیر بر بهبود کیفیت و درصد خلوص محصول نهایی هیومیک اسید، از اهمیت بالایی برخوردار است. بدین منظور، در این پژوهش، از یک سامانه غشایی برای جداسازی ترکیبات فولوات از محلولهای هیوماتی حاصلاز استخراج قلیایی زغالسنگهای نارس، استفاده شده است. در این سامانه، از یک غشای پلیمری فراپالایه از جنس پلیسولفون و با اندازه حفرات kDa 5 در یک ماژول قاب و صفحهای بهره گرفته شد. اثر دمای فرآیند (35، 45 و °C55) بر عملکرد غشا شامل شار تراوه فولوات، درصد گرفتگی و مقاومتهای غشا (R<sub>T</sub> و R<sub>f</sub>)، مدلهای گرفتگی هرمیا، شاخص بلوکهشدن (i) و مورفولوژی لایههای گرفتگی ارزیابی گردید. نهایتا اثر دمای فرآیند بر درصد خلوص هیومیک اسیدهای فراپالایششده از ناتراوههای هیومات با آزمون گراویمتری تعیین گردید. یافتههای این پژوهش نشان داد که با افزایش دما از 35 تا °C55، میزان شار تراوه فولوات %38 افزایش مییابد. در اثر افزایش دمای فرآیند، رفتار دوگانهای در گرفتگی و مقاومتهای غشا مشاهده شد. براساس نتایج تئوری مدلهای گرفتگی هرمیا، مکانیسم گرفتگی تشکیل کیک در دمای °C35، غالب گرفتگی گزارش شد اما با افزایش دما به 45 و سپس °C55، مکانیسم گرفتگی میانی در فرآیند برقرار شد. نتایج شاخص بلوکهشدن (i)، نشان داد که گرفتگیهای استاندارد و کامل منافذ غشا، در دماهای بالاتر، زودتر رخ میدهند. همچنین، بررسی گرفتگی ریزساختارهای غشا توسط آنالیز SEM نشان داد که با افزایش دما، میزان کیک تشکیلشده بروی سطح غشا حدود %61 کاهش مییابد اما منافذ غشا با افزایش دما بلوکه میشوند. نتایج آنالیز گراویمتری نیز نشان داد که بالاترین درصد خلوص هیومیک اسید (%26/92) از هیوماتهای ناتراوه در دمای °C35 حاصل شد و با افزایش دما در سامانه غشایی، اثر معنیداری بر درصد خلوص هیومیک اسید مشاهده نمیشود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Estimate freshness of chicken meat using image processing and artificial intelligent techniquesتخمین تازگی گوشت مرغ مبتنی بر تکنیکهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی4915036381410.22059/ijbse.2017.63814FAسودابهفتاحیگروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه لرستان، خرم آبادامینطاهری گراوندگروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه لرستان0000-0002-5875-824Xفیض الهشهبازیدانشگاه لرستانJournal Article20170509In the current study, new methods such as image processing and artificial intelligence have been used for the fast, easy and non-destructive evaluation of chicken meat freshness. After image acquisitions and pre-processing operations, the images were transferred to different color spaces and the statistical texture features of images were extracted. The feature selection operation was performed by combining particle swarm optimization (PSO) and artificial neural networks (ANNs) classifier to reduce the amount of calculations and improve the classification indicators. According to the number of selected features, the number of existing neurons in input layer were obtained 22 and the number of existing neurons in output layer were determined 5, according to classify the images as 5 classes. In the purpose of the classifier assessment operation to estimate the freshness of chicken meat, the statistical indicators such as precision, accuracy, sensitivity, specificity and area under the curve were calculated, which the values of these indicators for classification based on the selected features are 92, 80.02, 80.68, 94.89 and 87.83 percent, respectively. The obtained results of this study indicates that suggested system has the ability to diagnosis the chicken meat freshness with suitable accuracy.در پژوهش حاضر روشهای نوین نظیر پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای ارزیابی سریع، غیر مخرب و آنلاین تازگی گوشت مرغ بکار گرفته شده است. پس از تهیه تصاویر گوشت مرغ و عملیات پیش پردازش، تصاویر به کانالهای رنگی مختلف منتقل و ویژگیهای آماری بافت تصاویر استخراج گردید. عملیات انتخاب ویژگی با ترکیب دو روش الگوریتم ازدحام ذرات و طبقهبند شبکههای عصبی مصنوعی به منظور کاهش حجم محاسبات و ارتقای شاخصهای طبقهبندی انجام شد. با توجه به تعداد ویژگیهای منتخب، تعداد نرونهای موجود در لایه ورودی 22 عدد به دست آمد و تعداد نرونهای موجود در لایه خروجی براساس طبقهبندی تصاویر به صورت 5 کلاس؛ روز اول، روز دوم،...و روز پنجم، 5 عدد تعیین شد. در نهایت ساختار 5-8-22 به عنوان ساختار بهینه طبقهبند مورد نظر حاصل شد. به منظور ارزیابی عملکرد طبقهبند جهت تخمین تازگی گوشت مرغ، شاخصهای آماری نظیر دقت، صحت، حساسیت، اختصاصی بودن و سطح زیر منحنی محاسبه شدند که مقادیر این شاخصها برای طبقهبندی بر اساس ویژگیهای منتخب به ترتیب برابر 92، 02/80، 68/80، 89/94 و83/87 درصد میباشند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد که سامانه پیشنهادی توانایی تشخیص میزان تازگی گوشت مرغ با دقت مناسب را دارد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Appling interpretive structural modeling approach to obtain distribution chain agility model for combine owners cooperative Fars provinceاستفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری در ارائه مدل چابکی زنجیره توزیع تعاونی کمباینداران استان فارس5055156381710.22059/ijbse.2017.63817FAنجمهتوکلیگروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمحمدشریفیدانشگاه تهران0000-0003-4594-4972اسدالهاکرمهیئت علمی دانشگاه تهران0000-0002-0835-0975Journal Article20170618Agility is known as quick response ability to the changes and also the main success and survival factor in manufacturing and service companies. Nowadays the companies know that the agility is essential for their survival and competitiveness. In this study, after identifying the parameters of agility, using structural modeling interpretative model was draws and the parameters were determined by MIC MAC analysis. Flexibility, integration processes and tasks, the development of staff skills, use of IT and appropriate planning are of important agility factors in the distribution chain of combine owners cooperative Fars province. Cost reduction, customer satisfaction, new product introduction, speed of service and quality of servicing has high dependence which shows more dependence to other variables.چابکی توانایی پاسخگویی سریع به تغییرات یکی از عوامل اصلی موفقیت و بقای شرکتهای تولیدی و خدماتی است. امروزه شرکتها دریافتهاند که چابکی برای بقا و رقابتپذیری آنها ضروری است. در این پژوهش پس از شناسایی متغیرهای چابکی، با مدلسازی ساختاری تفسیری مدل چابکی ترسیم و با تحلیل MIC MAC نوع متغیرها مشخص گردید. انعطافپذیری، ادغام فرآیندها و وظایف، توسعه مهارتهای کارکنان، به کارگیری IT و برنامهریزی متناسب از عوامل مهم چابکی در زنجیره توزیع تعاونی کمباینداران استان فارس محسوب میشوند. حساسیت و پاسخگویی به بازار و مشتری قدرت نفوذ و وابستگی زیادی دارد. کاهش هزینهها، رضایت مشتری، معرفی محصول جدید، سرعت انجام خدمات و کیفیت انجام خدمات دارای قدرت نفوذ کم و وابستگی زیادی هستند که نشان دهنده این است که بیشتر به سایر متغیرها وابسته هستند. نتایج تحقیق بیانگر آن است که ادغام فرآیندها و وظایف، سنگ زیربنای چابکی زنجیره توزیع میباشد. این بدین معناست که برای چابکی سامانه باید از این متغیر شروع کرد که زمینه برای چابکشدن متغیرهای سطح بالاتر فراهم شود و این رویه تا رسیدن به رضایت مشتری ادامه پیدا کند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Determining the environmental impacts of canola production by life cycle assessment, case study: Ardabil Provinceتعیین اثرات زیست محیطی در تولید کلزا به روش ارزیابی چرخه حیات، مطالعه موردی: استان اردبیل5175266381810.22059/ijbse.2017.218793.664864FAکامرانخیرعلی پورعضو هیئت علمی/گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلام.حمیدجعفری ثمریندانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلاممحسنسلیمانیاستادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهوازJournal Article20161103One of the limitations regard to input use in agriculture is various emissions that have negative effects on natural environment. In this research, environmental impacts in canola production and transportation to oil extracting factory gate in Ardabil Providence were studied based on life cycle assessment considering four scenarios including central and north regions and Moghan Agro-Industrial & Livestock Co. with surface and sprinkler irrigation methods. The required information in this study was gathered using questionnaires and interviews with farmers and staffs of the related organizations in Ardabil Province. The results of life cycle assessment showed that nitrogen fertilizer, fuel and electricity inputs had the highest share of environmental indicators. Also, indicator normalization showed that free water ecotoxicity, eutrophication, acidification and global warming had more environmental impacts than other indicators.یکی از محدودیتهای استفاده از نهادهها در بخش کشاورزی انتشار آلایندههای مختلفی میباشد که اثرات منفی بر محیط زیست دارند. در این تحقیق اثرات زیستمحیطی در تولید و انتقال محصول کلزا به دروازه کارخانه روغنکشی در چهار سناریو مختلف شامل: بهرهبرداران ناحیه مرکزی، ناحیه شمالی و کشت و صنعت مغان با دو روش آبیاری سطحی و بارانی در استان اردبیل به روش ارزیابی چرخه حیات مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. اطلاعات لازم برای این تحقیق با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه با کشاورزان و مسئولین سازمانهای مربوطه استان اردبیل به دست آمد. نتایج ارزیابی چرخه حیات نشان داد که نهادههای کود نیتروژن، سوخت و الکتریسیته بیشترین سهم را در شاخصهای زیست محیطی مورد مطالعه دارا میباشند و شاخصهای زیستمحیطی مسمویت آبهای آزاد، پتانسیل اختناق دریاچهای، اسیدیته و گرمایش جهانی نسبت به سایر گروههای اثر دارای اثرات زیست محیطی بیشتری میباشند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Assessment of the energy, economic and environmental indices of rainfed and irrigated wheat production (case study: Lorestan province)ارزیابی شاخصهای انرژی، اقتصادی و زیست محیطی در تولید گندم دیم و آبی (مطالعه موردی: استان لرستان)5275376381910.22059/ijbse.2017.222873.664882FAهمافتی الهیدانشجوی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه تهرانشاهینرفیعیاستاد گروه ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران0000-0003-2647-3984سید هاشمموسوی اولدکتری مکانیزاسیون کشاورزیJournal Article20170104The aim of this study is Life Cycle Assessment of wheat production from energy, economic and environmental perspectives. The study was conducted in Lorestan province in 2014/2015 production year. For this purpose, the production of wheat in the form of life cycle assessment of raw material extraction stage to delivery to the silo has been studied. The results indicated that nitrogen chemical fertilizer had the highest contribution (12.64 GJ ha-1) in total energy consumption and the portion of non-renewable energy was significantly higher than renewable energy share. Economic net return was estimated as 1815.45 $/ha annually. Also, benefit to cost ratio was 2.58, indicating economically appropriate condition of wheat production for the study area. Evaluation of environmental effects showed that the consumption of fertilizers, particularly nitrogen and phosphate, manure and electricity have greatest environmental loads, respectively.بخش کشاورزی از مهمترین بخشهای تأثیرگذار بر محیط زیست است. بررسی و مدیریت اثرات زیست محیطی با روش ارزیابی چرخهی زندگی <em>(LCA)</em> میتواند بهعنوان یکی از عوامل دستیابی به تولید پایدار محصولات کشاورزی مدنظر قرار گیرد. هدف از این مطالعه ارزیابی چرخهی زندگی انرژی، اقتصادی و زیست محیطی تولید گندم در استان لرستان در سال زراعی 93-94 میباشد. بدین منظور تولید گندم در قالب چرخهی زندگی از مراحل استخراج مواد اولیه تا تحویل محصول به سیلو، مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد که بیشترین میزان انرژی نهاده با 64/12 گیگاژول در هکتار به نیتروژن مصرفی از کودهای شیمیایی تعلق دارد و نیز سهم انرژی تجدیدناپذیر نسبت به انرژی تجدیدپذیر به میزان قابلتوجهی بیشتر است. شاخصهای انرژی و اقتصادی محصول محاسبه گردید. سود خالص اقتصادی 16/59 میلیون ریال بر هکتار و نسبت سود به هزینه 58/2 در یک سال زراعی برآورد شد و این وضعیت مطلوبی از لحاظ اقتصادی برای منطقه میباشد. نتایج حاصل از ارزیابی تأثیرات زیست محیطی محصول موردمطالعه نشان داد که بیشترین بارهای محیطی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی به خصوص نیتروژن و فسفات، کود دامی و الکتریسیته بوده است. مزارع دیم نسبت به مزارع آبی در سطح پایینتری از نظر مصرف انرژی قرار دارد اما نتایج نشان داد که اثرات زیست محیطی بیشتری به ازای هر تن محصول تولیدی ایجاد میکنند که عمدهی انتشارات در اثر تولید و مصرف کود می باشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمهندسی بیوسیستم ایران2008-480348420171222Feasibility of implementing conservation agriculture with TOPSIS multi-criteria technique in GIS
(case study: Maroon Basin of Khuzestan Province)امکانسنجی اجرای کشاورزی حفاظتی با روش چند معیاری تاپسیس در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی حوضه مارون استان خوزستان)5395516382010.22059/ijbse.2017.232249.664933FAنصرت الهحیدرپورگروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز ، ایرانهوشنگبهرامیگروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز ، ایرانیعقوبمنصوریگروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز ، ایرانسعیدحجتیگروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز ، ایرانJournal Article20170430A GIS-based plan with TOPSIS multi-criteria technique was used to assess the feasibility of implementing conservation agriculture in the Maroon Basin of Khuzestan Province. For this purpose, a total of 17 information layers mechanization-farming including machinery (level of mechanization, operation factor, number of conservation tillage and drill), climatic (temperature and precipitation), topographic (slope and elevation), soil properties (texture, pH, salinity, phosphorus and organic carbon) and water resources (potential and salinity) are considered, to determine the areas most suitable for the crop rotation of canola, chickpea and wheat. Thematic layers for the above parameters were prepared in a GIS environment, classified into 5 categories according to FAO guidelines as: highly suitable, suitable, moderately suitable, marginally suitable and not suitable and weighted with AHP method. Then, prepared layers are ranked with TOPSIS techniques and overlapped in GIS. The results showed that 1.6% (5030 ha) and 14.5% (44595 ha) of the studied area is highly suitable and suitable for implementing conservation agriculture, respectively.در این تحقیق به منظور امکانسنجی اجرای کشاورزی حفاظتی در حوضه مارون استان خوزستان از روش چند معیاری تاپسیس در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی استفاده گردید. از این رو تمام لایههای اطلاعاتی مکانیزاسیونی- زراعی شامل ماشین (سطح مکانیزاسیون، ضریب بهرهوری، خاک ورز مرکب و کارنده)؛ اقلیم (دما و بارش)؛ توپوگرافی (شیب و ارتفاع)؛ خاک (بافت، pH، شوری، فسفر و کربن آلی) بههمراه منابع آبی (پتانسیل و شوری)، جمعاً ۱۷ لایه برای تناوب محصولات کلزا، نخود و گندم تهیه و پس از وزن دهی با روش تحلیل سلسله مراتبی و رتبهبندی با روش تاپسیس، با همدیگر همپوشانی و بر اساس دستورالعمل فائو در پنج طبقه بسیار مناسب، مناسب، تناسب متوسط، تناسب کم و نامناسب طبقهبندی شدند. نتایج نشان داد که 6/1 و 5/14 درصد از کل سطح اراضی آبی موجود در محدوده مطالعاتی، بهترتیب در طبقات بسیار مناسب و مناسب برای اجرای کشاورزی حفاظتی، قرار گرفتند.