طراحی، ساخت و تعیین موقعیت بهینه نصب سامانه الکترونیکی برای کنترل دما و رطوبت در مرغ‌داری‌ها

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

2 استادیار، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

3 دانشیار، بخش کامپیوتر، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در این تحقیق سیستم کنترل الکترونیکی شرایط محیطی (دما و رطوبت) سالن پرورش مرغ گوشتی طراحی و  ساخته شد. برای تعیین بهترین مکان قرارگیری حسگرها، 60 نقطه با مختصات متفاوت شامل پنج نقطه طولی در فواصل 1، 5/8، 16، 5/23 و 31 متر از ابتدای سالن، سه نقطه با فاصله 6/1، 2/3 و 8/4 متر در جهت عرض سالن از دیوار شرقی و چهار ارتفاع مختلف 05/0، 25/0، 45/0 و 75/0 متر از کف سالن انتخاب گردید. مقایسه میانگین‌ها بر اساس آزمون چند دامنه دانکن نشان داد که قرارگیری حسگرهای اندازه‌گیری دما و رطوبت در نقطه‌ای با مختصات طولی 5/23 متر، ارتفاع 75/0 متر و عرض 6/1 متر باعث نزدیکی میانگین مقادیر اندازه‌گیری‌شده دما به مقدار مطلوب (28 درجه سانتی گراد) و رطوبت (63 درصد) در سالن پرورش به مقدار مطلوب گردید. همچنین قرارگیری حسگر دما و رطوبت در نقطه‌ای با مختصات طولی 1 متر، ارتفاع 05/0 متر و عرض 2/3 متر باعث کمترین مصرف انرژی برق (2/397 وات ساعت) گردید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Design, fabrication and evaluation of an electronic system for temperature and humidity control in avicultures

نویسندگان [English]

  • Jafar Keshavarz 1
  • kazem Jafari naeemi 2
  • Majid Mohammadi 3
1 Graduate, Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
2 Associate Professor, Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran. Corresponding author
3 Associate Professor, Department of Computer, Faculty of Engineering, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran.
چکیده [English]

Design, fabrication and evaluation of an electronic system for temperature and humidity control in avicultures

In this study an electronic control system was developed for a aviculture. To determine the best location for sensors to achieve the least temperature and RH gradient in the aviculture, 60 points in different directions were considered and the effect of length, width and height of sensor installing location on temperature, RH and energy consumption were conducted using a set of factorial test. The results showed that locating the control system on the longitudinal, latitudinal and altitudinal distances of respectively 23.5, 1.6 and 0.75 m led to closest average aviculture temperature and RH to the set point. Meanwhile, it was concluded that the minimum electricity consumption was obtained when locating the control system on the longitudinal, latitudinal and altitudinal distances of respectively 1, 3.2 and 0.5 m.

کلیدواژه‌ها [English]

  • temperature
  • Energy
  • Aviculture
  • electronic control
modeling of the environment in a naturally ventilated, fog-cooled greenhouse. Renewable Energy, 31: 1521–1539.
Alimuddin, K. B., Seminar, I. M., Subrata, S. & Nakao, N. (2011). A Supervisory Control System for Temperature and Humidity in a Closed House Model for Broilers. International Journal of Electrical and Computer Sciences IJECS-IJENS, 11: 75-82.
Arbel, A., Barak, M. & Shklyar, A. (2003). Combination of forced Ventilation and Fogging Systems for Cooling Greenhouses. Journal of Agricultural Engineering Research,72: 129-36.
Bennis, N., Duplaix, J., Enea, G., Haloua, M. & Youlal, H. (2008). Greenhouse climate modelling and robust control. Computers and Electronics in Agriculture, 61: 96–107.
Eqbali, M. (2012). The comprehensive and practical guide for training of broiler (1th ed.).
Guo, H., Lemay, S. P., Barber, E. M., Crowe, T. G. & Chénard, L. (2001). Humidity control for swine buildings in cold climate - PartII: Development and evaluation of a humidity controller. Canadian Biosystems Engineering/Legenie biosystemes and Canada, 43:37-46.
Lambert, M., Lemay, S. P., Barber, E. M., Crowe, T. G. & Chenard, L. (2001). Humidity control for swine buildings in cold climate. Part I: Modelling of three control strategies. Biosystems Engineering, 43: 529–536.
Lemay, S. P., Guo, H., Barber, E. M. & Zyla, L. (2001). Aprocedure to evaluate humidity sensor performance underlivestock housing conditions. Canadian Biosystems Engineering, 43: 5.13-5.21.
Linker, R., Gutman, P. O. & Seginer, I. (1999). Robust controllers for simultaneous control of temperature and CO2 concentration in greenhouses. Control Engineering Practice, 7: 851-862.
Naqibzadeh, S., Javadi, A., Rahmati, M. & Mehranzadeh, M. (2010). Evaluation of energy consumption for broiler in the north of Khuzestan. The 6th National Congress on Agr. Machinery Eng. & Mechanization, Tehran University, Tehran, Iran.
Senawong, H., Winitchai, S. & Radpukdee, T. (2011). Humidity and temperature control in an evaporative cooling system of a poultry house. Engineering Journal, 39: 95-111.
Tawegoum, R., Teixeira, R. & Chasseriaux, G. (2006). Simulation of humidity control and greenhouse temperature trackingin a growth chamber using a passive air conditioning unit. Control Engineering Pratice, 14: 853-861.
Yildirim, M. (2016). Drip irrigation automation with awater level sensing system in a greenhouse. The Journal of Animal & Plant Sciences, 26(1): 131-138.
Zhi, Zh., Gates, R. S., Zhirong, Z. & Xiaohui, H. (2015). Evaluation of ventilation performance and energy efficiency of greenhouse fans. Int J Agric & Biol Eng, 8(1):103-110.