بررسی تاثیر پوشش صمغ فارسی حاوی اسانس دارچین بر عمر نگهداری دانه‌های انار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

2 استادیار، بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

3 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

چکیده

          با توجه به فساد پذیری زیاد دانه‌های انار، پوشش‌دهی موجب افزایش عمرماندگاری و حفظ بازار پسندی آنها می‌شود. در این تحقیق، صمغ فارسی با غلظت 1 درصد (وزنی/حجمی) به همراه اسانس دارچین با غلظت‌های 25/0، 5/0 و 75/0 درصد (حجمی/حجمی) برای پوشش‌دهی دانه‌های انار استفاده و در فواصل هفت روزه نگهداری، آزمون‌های شیمیایی، فیزیکی و حسی، روی نمونه‌ها انجام شد. مقدار آنتوسیانین کل  نمونه‌ها، از روز اول تا هفته سوم روند کاهشی داشت و افزایش زمان نگهداری و غلظت اسانس، موجب کاهش معنی‌دار(p<0.05) اسیدیته نمونه‌ها گردید. افزایش سفتی بافت از روز اول تا هفته سوم در دانه‌های انار مشاهده شد اما مواد جامد محلول و فنل کل تغییرات قابل ملاحظه‌ای در نمونه‌های مختلف نداشتند و بر اساس نتایج آزمون حسی، تفاوت قابل ملاحظه‌ای‌ بین میزان مقبولیت طعم و بوی نمونه‌های مختلف وجود نداشت (p<0.05)، همچنین پوشش حاوی اسانس، به طور قابل توجهی از رشد کپک روی نمونه‌ها جلوگیری کرد. با پوشش‌دهی دانه‌های انار و انتخاب غلظت مناسب اسانس دارچین یا مواد مشابه می‌توان زمان ماندگاری، بازارپسندی و کیفیت تغذیه‌ای دانه ‌انار را به میزان مناسب و قابل توجهی حفظ کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of Persian gum coating containing cinnamon essential oil on the shelf life of pomegranate arils

نویسندگان [English]

  • Hassan Barzegar 1
  • Akbar Jokar 2
  • Marzieh Eslami 3
1 Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
2 Assistant Professor, Agricultural Engineering Research Department, Fars Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Shiraz, Iran.
3 M Sc. Student, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
چکیده [English]

Due to the high perishability of pomegranate arils, coating will increase the shelf-life and maintain their marketability. In present research, Persian gum in 1 % (W/V) concentration along with cinnamon oil in 0.25, 0.5 and 0.75 % (V/V) concentrations were used for coating pomegranate arils. Physical, chemical and sensorial tests of arils were evaluated at seven-day intervals. Total anthocyanin content decreased from first day to third week of the storage (p<0.05). Increasing storage time and essential oil concentration reduced acidity. Firmness of the arils increased from first day to third week (p<0.05). Total soluble solids and total phenol of the arils did not change noticeably in all the samples (p>0.05). Due to sensorial test, there was not any remarkable difference among the samples in respect of acceptability of taste and odour (p>0.05). Also, the coating significantly inhibited the growth of mold on the arils. Shelf life, marketability and nutritional quality of pomegranate arils can be maintained at an appropriate and significant level, by suitable coating of pomegranate arils and selecting optimum concentration of cinnamon oil or similar substances.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Anthocyanin
  • Cinnamon oil
  • Coating
  • Persian gum
  • Pomegranate arils
Abbasi, S. Mohammadi, S. & Rahimi, S. (2011). Partial substitution of gelatin with persian gum and use of olibanum in production of functional pastile. Iranian Journal of Biosystem Engineering, 42(1), 121-131. (In Farsi)
Ahmadi, K., Gholizadeh, H. & Ebadzadeh, H. R. (2016). Agricultural Statistics of 2014-2015 Crop Year. Ministry of Agriculture Jihad, Tehran. (In Farsi)
Artés, F., Villaescusa, R., & Tudela, J. A. (2000). Modified Atmosphere Packaging of Pomegranate. Journal of Food Science, 65(7), 1112-1116.
Ayhan, Z., & Eştürk, O. (2009). Overall quality and shelf life of minimally processed and modified atmosphere packaged "ready-to-eat" pomegranate arils. Journal of Food Science, 74(5), C399-C405.
Banda, K., Caleb, O. J., Jacobs, K., & Opara, U. L. (2015). Effect of active-modified atmosphere packaging on the respiration rate and quality of pomegranate arils (cv. Wonderful). Postharvest Biology and Technology, 109, 97-105.
Barros, L., Ferreira, M.-J., Queirós, B., Ferreira, I. C. F. R., & Baptista, P. (2007). Total phenols, ascorbic acid, β-carotene and lycopene in Portuguese wild edible mushrooms and their antioxidant activities. Food Chemistry, 103(2), 413-419.
Bhatia, K., Asrey, R., & Varghese, E. (2015). Correct packaging retained phytochemical, antioxidant properties and increases shelf life of minimally processed pomegranate (Punica granatum L.) arils Cv. Mridula. Journal of Scientific and Industrial Research, 74(3), 141-144.
Dokhanieh, A. Y., Aghdam, M. S., & Sarcheshmeh, M. A. A. (2016). Impact of postharvest hot salicylic acid treatment on aril browning and nutritional quality in fresh-cut pomegranate. Horticulture Environment and Biotechnology, 57(4), 378-384.
Ghasemnezhad, M., Zareh, S., Rassa, M., & Sajedi, R. H. (2013). Effect of chitosan coating on maintenance of aril quality, microbial population and PPO activity of pomegranate (Punica granatum L. cv. Tarom) at cold storage temperature. Journal of the Science of Food and Agriculture, 93(2), 368-374.
Gil, M. I., Martı, x, nez, J. A., & Artés, F. (1996). Minimally Processed Pomegranate Seeds. LWT - Food Science and Technology, 29(8), 708-713.
Jiang, Y., & Li, Y. (2001) Effects of chitosan coating on postharvest life and quality of longan fruit. Food Chemistry, 73(2), 139-143.
Kunte, L., Gennadios, A., Cuppett, S., Hanna, M., & Weller, C. L. (1997). Cast films from soy protein isolates and fractions. Cereal Chemistry, 74(2), 115-118.
Lee, J., Durst, R. W., & Wrolstad, R. E. (2005). Determination of Total Monomeric Anthocyanin Pigment Content of Fruit Juices, Beverages, Natural Colorants, and Wines by the pH Differential Method: Collaborative Study. Journal of AOAC International, 88(5), 1269-1278.
Martinez-Abad, A., sanchez, G., Fuster, V., Lagaron, J. M., & Ocio, M. J. (2013). Antimicrobila performance of solvent cast polycaprolactone (PCL) films containing essential oils. Food Control, 34, 214-220.
Martínez-Romero, D., Castillo, S., Guillén, F., Díaz-Mula, H. M., Zapata, P. J., Valero, D., & Serrano, M. (2013). Aloe vera gel coating maintains quality and safety of ready-to-eat pomegranate arils. Postharvest Biology and Technology, 86, 107-112.
Oz, A. T., & Ulukanli, Z. (2012). Application of edible starch-based coating including glycerol plus oleum Nigella on arils from long-stored whole pomegranate fruits. Journal of Food Processing and Preservation, 36(1), 81-95.
Palma, A., Continella, A., Malfa, S. L., Gentile, A., & D'Aquino, S. (2015). Overall quality of ready-to-eat pomegranate arils processed from cold stored fruit. Postharvest Biology and Technology, 109, 1-9.
Peña-Estévez, M. E., Artés-Hernández, F., Artés, F., Aguayo, E., Martínez-Hernández, G. B., Galindo, A., & Gómez, P. A. (2016). Quality changes of pomegranate arils throughout shelf life affected by deficit irrigation and pre-processing storage. Food Chemistry, 209, 302-311.
Slinkard, K., & Singleton, V. L. (1977). Total phenol analysis: automation and comparison with manual methods. American journal of Enology and Viticulture, 28(1), 49-55.
Soliva-Fortuny, R. C., Grigelmo-Miguel, N., Hernando, I., Lluch, M. Á., & Martín‐Belloso, O. (2002). Effect of minimal processing on the textural and structural properties of fresh‐cut pears. Journal of the Science of Food and Agriculture, 82(14), 1682-1688.
Sothornvit, R., & Krotcha, J. M. (2005). Plasticizers in edible films and coatings. In J. H. Han (Ed.), Innovations in food packaging (pp. 40-55). New York: Elsevier Publishers.
Varasteh, F., Arzani, K., Barzegar, M., & Zamani, Z. (2012). Changes in anthocyanins in arils of chitosan-coated pomegranate (Punica granatum L. cv. Rabbab-e-Neyriz) fruit during cold storage. Food Chemistry, 130(2), 267-272.
Villafañe, F. (2017). Edible coatings for carrots. Food Reviews International, 33(1), 84-103.
Zahran, A. A., Hassanein, R. A., & AbdelWahab, A. T. (2015). Effect of chitosan on biochemical composition and antioxidant activity of minimally processed 'Wonderful' pomegranate arils during cold storage. Journal of Applied Botany and Food Quality, 88, 241-248.