استخراج اسانس نعنا (Mentha Spicata) به روش چرخه گازی

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

2 دانشیار گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، ایران

3 گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

4 گروه تحقیقاتی (GREEN)، دانشگاه آوینون، فرانسه

چکیده

فرضیه کفایت آب موجود در گیاه تازه، برای استخراج اسانس به صورت تئوری مورد بررسی قرار گرفت. وسیله­ای برای استخراج اسانس با استفاده از یک گاز غیر قابل تقطیر به جای بخار آب، ساخته ­شد و مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفت. نتایج آزمایش­ها بر روی دستگاه ساخته شده منجر به یافتن حالت بهینه استخراج با استفاده از چرخه هوا شد و نشان داد که در سرعت­های کمتر و دمای هوای بالاتر بیشترین بازده بدست می­آید. همچنین نتایج نشان ­داد که در شرایط یکسان، مقدار اسانس حاصل از این روش در مقایسه با روش بخار کمتر است. نتایج تجزیه نمونه­ها با استفاده از GC/MS نشان داد که درصد ترکیبات موجود در نمونه­های بدست آمده از روش چرخه گازی و روش تقطیر با آب با یکدیگر متفاوت است. بعنوان نمونه درصد ترکیب لیمونن در اسانس حاصل از کلونجر 24/12 و در روش چرخه گازی 22/0 است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Extraction of Mint (Mentha Spicata) Essential Oil by Gas Recirculation Method

نویسندگان [English]

  • SeyedElyas Razzaghi 1
  • Akbar Arabhosseini 2
  • Mohammad Hossein Kianmehr 3
  • Farid Chemat 4
1 PhD student, Department of Agrotechnology, Aburaihan Campus, University of Tehran
2 Associate Professor, Department of Agrotechnology, Aburaihan Campus, University of Tehran, Tehran, Iran
3 Department of Agrotechnology, Aburaihan Campus, University of Tehran
4 GREEN Research Group, University of Avignon, France
چکیده [English]

The hypothesis of the sufficiency of plant water content in extraction process was studied in theory. Essential oil extraction device was manufactured using a non-distillable gas instead of water vapor and evaluated quantitatively and qualitatively. The results of experiments on the manufactured device resulted in the optimum extraction mode using the air cycle and showed that the highest efficiency was obtained at lower speeds and higher air temperatures. Also the results showed that the extracted essential oil by new method in all states is less than the essential oil obtained with steam distillation. The results of analysis of samples using GC/MS showed that the percentages of the compounds in the samples obtained from the gas cycle and water distillation methods were different. For example, the percentage of limonene in the essential oil of Clevenger was 12.24 and in the gas cycle method was 0.22.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Distillation
  • Essential oils
  • Gas cycle
  • Microwave
Benmoussa, H. Farhat, A. Romdhane, M. & Bouajila, J. (2016). Enhanced solvent-free microwave extraction of Foeniculum vulgare Mill. Essential oil seeds using double walled reactor. Arabian Journal of Chemistry. doi:10.1016/j.arabjc.2016.02.010.

Cassel, E. Vargas, R. M. F. Martinez, N. Lorenzo, D Dellacassa, E. (2009). Steam distillation modeling for essential oil extraction process, Industrial Crops and Products, 29, 171–176.

Chemat, F. (2015). Microwave-assisted extraction for bioactive compounds: theory and practice. Place of publication not identified: Springer. doi:DOI 10.1007/978-1-4614-4830-3.

Chemat, F. Lucchesi, M. Smadia, J. (2004). Solvent-free microwave extraction of volatile natural substances. US Patent, App. 10/751, 988.

Chemat, F. Rombaut, N. Sicaire, A.G. Meullemiestre, A. Fabiano-Tixier, A.S. Abert-Vian M. (2017). Ultrasound assisted extraction of food and natural products. Mechanisms, techniques, combinations, protocols and applications. A review. Ultrasonics sonochemistry 34, 540-560

Chukhajian, E. O. Shahkhatuni, К G. Chukhajian, E. O. Ayrapetyan, L. V. & Panosyan, G. A. (2017). Deamination of 3-(dialkylamino)-1,4-diarylhex-5-en-1-ynes during vacuum distillation. Russian Journal of Organic Chemistry,53(2), 178-183. Doi:10.1134/s1070428017020063

Denny, E.F.K. (2001). Field Distillation for Herbaceous Oils, 3rd Ed, Denny, McKenzie Associates, Lilydale, Tasmania, Australia.

Forbes. R.J., A Short History of the Art of Distillation, Brill, Leiden, 1948 reprint from 1970.

Gatley, D.P. (2004) .Psychrometric chart celebrates 100th anniversary.ASHRAE Journal 46(11):16 – 20.

Gavahian, M. Farahnaky, A. Javidnia, K. Majzoobi, Mahsa. (2013). "A novel technology for extraction of essential oil fromMyrtus communis: ohmic-assisted hydrodistillation." Journal of Essential Oil Research 25.4: 257-66. Web.

Kabuba, J. T. (2009) Steam Extraction Of Essencial Oils: Investigation Of Process Parameters, A Dissertation Submitted To The Department Of Chemical Engineering Technology University Of Johansburg, South Africa For The Fulfillment Of The Degree Of Magister Technologiae: Chemical Engineering Technology.

Lawrence, B. M. (2007). Mint The Genus Mentha, Taylor & Francis Group, Boca Raton London, New York, ISBN-10: 0-8493-0779-1.

Pande, P. Chand, S. Pandey, A. & Patra, D. (2011). Mentha spicata Linn. Emend. Nathh. SpringerReference,2(2), 242-249. Doi:10.1007/springerreference_68940

Razzaghi, S. E., Arabhosseini, A., Turk, M., Soubrat, T., Cendres, A., Kianmehr, M. H., Chemat, F. (2019). Operational efficiencies of six microwave based extraction methods for orange peel oil. Journal of Food Engineering, 241, 26-32. doi:10.1016/j.jfoodeng.2018.07.018

 

Stintzing, C. (2012). Stability Of Essential Oils: A Review, Comprehensive Reviews In Food Science And Food Safety,Vol.2012.

Taiz, L. and Zeiger, E. (2002). Plant Physiology, (third Ed.). Sinauer Associates Inc. Sunderland, MA. 690 Pages.

Verma, R. S. Padalia, R. CH. Chauhan, A. (2010). Chemical Profiling of Mentha Spicata l.var. 'Viridis' and Mentha Citrata L. Cultivars at Different Stages, Medicinal and Aromatic Plant Science and Biotechnology, 4(1), 73-76.